Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Център по медиация в Пазарджишкия окръжен съд

Снимка: БГНЕС

В Пазарджишкия окръжен съд официално ще бъде открит център по медиация.

Председатели на окръжни и районни съдилища от страната ще споделят опит и добри практики при решаването на спорове.

В дискусията ще се включат представители на обществени институции, НПО, медиатори.

Центърът ще допринася за доброволното разрешаване на спорове, при който страните ще се подпомагат от трето, неутрално, лице за постигане на взаимно приемливо споразумение.

По време на дискусията ще се обсъдят и възможностите за сътрудничество с обществените институции и с неправителствения сектор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 1000 рокери с мотори на традиционния фестивал "Предел-2024"

Над 1000 рокери с мотори се събраха в местността "Предел" над Разлог, където започна 17-тото издание на традиционния мото рок фестивал "Предел-2024". Програмата предвижда демонстрации на мощни мотори, драг- гонки и каскадьорско каране на мотоциклет.  Преди това беше отслужен водосвет за здраве, след което всички участници направиха почетна..

публикувано на 20.07.24 в 13:11

Терзиев изпрати 12 доброволци към пожара в Беклемето

Кметът на София Васил Терзиев изпрати екип от 12 души от Доброволното формирование на Столичната община за Карлово, за да се включи в гасенето на пожара в местността Беклемето, съобщиха от местната администрация. Искането за помощ е от кмета на Карлово Емил Кабаиванов във връзка с бързото разрастване на пожара в старопланинския проход. Информацията е..

публикувано на 20.07.24 в 13:02

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Неведоми са пътищата на шавливите убеждения

Йордан Цонев: Неведоми са пътищата Господни… Ако е писано Пеевски да разчисти терена, ще го разчисти. С “Магнитски” или без “Магнитски” - ще го разчисти! *** Чистката в ДПС се провежда с интензивни темпове, но все още има въпросителни кой кого и доколко ще изчисти . Боклукът е отровна вещ, казва поетесата Маша Вирхов. Боклукът е..

публикувано на 20.07.24 в 12:50
Зам.-директорът Пожарната ст. ком. Любомир Баров

34 екипа на пожарната с над 100 човека и 60 военни гасят пожара край с. Воден

Общо 34 екипа на пожарната с над 100 човека, 4 булдозера, 2 хеликоптера, 4 специализирани автомобила на Държавното горското спотанство (ДГС) с над 30 души, около 60 военнослужещи и две водоноски са на терен край с. Воден, каза зам.-директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" ст. ком. Любомир Баров. Това съобщи БТА. По..

публикувано на 20.07.24 в 12:48

Трима загинаха при руски ракетен удар по детска площадка в Николаев, най-малко 17 са пострадали

И тази нощ Русия и Украйна извършиха нападения с дронове по енергийна инфраструктура и жилищни райони.  Русия съобщи, че е свалила 26 украински дрона над Ростовска област. Няма пострадали и щети при нападението, извършено на няколко стотин километра от фронтовата линия. Киев от своя страна обяви, че Русия е атакувала с дронове "Шахед"..

публикувано на 20.07.24 в 12:41
Димитър Главчев, Калин Стоянов

Премиерът Главчев и вътрешният министър Стоянов пътуват към Беклемето

За овладяване на ситуацията на Беклемето, в гасенето на огъня днес се включват пожарникари, които се завръщат от Гърция.  Премиерът Димитър Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов пътуват към Беклемето, съобщи правителствената пресслужба. Остава в сила частичното бедствено положение в селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Големият пожар..

публикувано на 20.07.24 в 12:29
проф. Здравко Попов

Проф. Здравко Попов: Утвърждава се статуквото в ЕС

Утвърждава се статуквото в ЕС , заяви пред БНР президентът на Института за публична политика проф. Здравко Попов. " ЕС в момента бърза, ускорява скоростта си за утвърждаване на лидерство чрез избора на различните позиции , които се предполага, че трябва да бъдат утвърдени. Вече имаме шеф на ЕК – утвърдена за втори мандат Урсула фон дер Лайен...

публикувано на 20.07.24 в 12:26