Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият кмет на Септември назначи нов зам.-кмет на общината

Снимка: БГНЕС

Кметът на Септември Марин Рачев, който е с две обвинения от Специализираната прокуратура за умишлена безстопанственост, назначи нов замeстник-кмет на общината, тъй като досегашните двама също са с повдигнати обвинения за документни престъпления.

Лилия Етова е новият заместник-кмет на община Септември. Досегашният, Явор Митев, бе призован преди седмица в Специализираната прокуратура и му бе повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, с която е нанесъл щети на общината за над 226 хиляди лева. 

Преди Явор Митев заместник-кмет бе Ивелина Табакова, но преди година и срещу нея бе повдигнато обвинение за престъпление по служба с причинени вреди за над 78 хиляди лева.

С обвинение е и главният счетоводител на общината  Иванка Сестримска, като щетите при нея са за 2 милиона и 780 хил лева. Всички обвиняеми са с мярка „парична гаранция“.

От Специализираната прокуратура съобщиха, че разследването в община Септември продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава борбата с пожара в планина Славянка, където има много активни огнища

Над 120 служители от пожарните служби в цяла Югозападна България, горски служители и военни са на източния фронт на пожара в граничната планина Славянка, в който има много активни огнища. В гасенето се включи и военен хеликоптер, а следобед се очакват самолетите от партньорските ни държави по Европейския механизъм за гражданска защита. Част от..

публикувано на 05.08.24 в 12:51

Силен вятър засилва риска от разпространение на пожари в Гърция

Силният вятър днес поставя на риск разпространението на пожари в Гърция, по информация на Гражданска защита. В Солун и Халкидики районите с гори са под охрана. През изминалото денонощие пожарникарите са действали на 60 нови огнища, като 45 от тях са се запалили в следобедните часове, съобщи министърът по борба с климатичните промени..

публикувано на 05.08.24 в 12:47
Плаж в Пелопонес, Гърция

Чуждестранни собственици на апартаменти в Гърция ги дават нелегално под наем

Хотелиерите на Халкидики се оплакват, че собствениците на жилища от балканските страни ги отдават нелегално под наем. Туристите на Халкидики са много повече от миналата година, а приходите са с 30% по-малко.Това съобщи председателят на търговската камара в региона Янис Куфидис. Закупените жилища в Халкидики от граждани на съседните балкански..

публикувано на 05.08.24 в 12:41

Любляна Начева: Гостите на Кюстендил ще могат да си приготвят и изпекат обреден хляб на Света Богородица

Православният празник в Света Богородица ще бъде отбелязан с традиционния за Кюстендил ритуал „Панагия – въздигане на хляба“ и патриаршеско присъствие в града. Това съобщи в предаването „Пътувай с Хоризонт“ Любляна Начева, началник на отдел Култура и духовно развитие в Община Кюстендил, организатор на събитието. „Ден преди..

публикувано на 05.08.24 в 12:40

Опасни електрически кабели заливат пазара

Опасни електрически кабели заливат пазара, предупреждават от Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ). От там настояват държавата да предприеме стъпки за задължителна сертификация и контрол на вноса. Опасните кабели се внасят от Турция, Северна Македония, Китай, Босна и Херцеговина. Използват се най вече при изграждане..

публикувано на 05.08.24 в 11:37
Георги Милтиядов, Вероника Тодорова, Любомир Дяковски и Веско Ешкенази

Любомир Дяковски: Това е правилният път, Плевенската филхармония да достигне до по-широк кръг от хора

Наградата за музикален проект на годината не е на Любомир Дяковски, а е на Плевенската филхармония. Това заяви директорът на музикалната формация Дяковски в интервю пред БНР. В проекта участват Веско Ешкенази, Вероника Тодорова, Георги Милтядов и Плевенската филхармония. „Завършихме символично проекта и сезона на поляната пред 10 000..

публикувано на 05.08.24 в 11:16
проф.Искра Баева

Искра Баева: Преходът завърши с влизането на България в ЕС

Преходът завърши с влизането на България в ЕС . Това каза пред БНР проф. Искра Баева, историк и автор на книги, която представи в "Преди всички" най-новата си книга - "Личностите, които определиха нашата съдба".  "В книгата са събрани  12 по-кратки и по-странни биографии   на политици и други дейци от епохата на социализма и от..

публикувано на 05.08.24 в 11:07