Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бостън преодоля първия кръг на плейофите в НБА

Зваздата на Бостън Кайри Ървинг (с топката) отбеляза 14 точки и направи 7 асистенции срещу Индиана.
Снимка: БТА

Гордън Хейуърд вкара 20 точки, а Маркъс Морис сложи началото на серия от решаващи тройки в края на последната четвъртина и Бостън победи със 110:106 Индиана. С това Селтикс елиминираха Пейсърс в плейофите на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА).


Това беше първата победна серия от четири мача за Селтикс от 2011 година насам и втора след сезон 1986/1987, благодарение на което Бостън стана първият участник във втория кръг на плейофите. Следващият съперник на Селтикс ще бъде излъчен от двубоя между Милуоки и Денвър, в който Бъкс имат преднина от три победи преди четвъртия мач.

Кевин Дюрант отбеляза 33 точки и Клей Томпсън вкара една по-малко при победа на Голдън Стейт със 113:105 срещу Лос Анджелис Клипърс. Стеф Къри завърши мача само с 12 точки, докато Андрю Богът бе изваден заради лични нарушения 5:50 минути преди края, когато имаше осем точки и десет спечелени борби.

Новобранецът в лигата Шай Гилджъс-Алекзандър записа рекорд в кариерата си с 25 точки за Клипърс, а Патрик Бевърли завърши с "дабъл-дабъл" от 12 точки и десет борби.

Деймиън Лилард вкара 15 от 24-те си точки в третата част и Портланд победи със 111:98 Оклахома Сити, с което поведе с 3:1 победи в серията. Си Джей Макколъм отбеляза 27 точки, Ал-Фарук Армину добави 19 и девет борби, а Моркис Харклес записа дабъл-дабъл с 15 точки и десет борби за Блейзърс, които могат да затворя серията у дома във вторник.

Кауаи Ленърд вкара 34 точки при победата на Торонто със 107:85 срещу Орландо. Паскал Сиакам и Норман Пауъл добавиха по 16 точки за Раптърс, които могат да приключат серията в петия мач във вторник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Теодор Кабакчиев

Нов подиум за Теодор Кабакчиев в СШ по хард ендуро в Румъния

Теодор Кабакчиев записа нов успех в кръга от световния хард ендуро шампионат, който се проведе в Сибиу (Румъния). Българският пилот завърши на второ място, като изпревари съотборника си в „Sherco Factory Team“  Марио Роман и остана след световния шампион Мануел Леттенбихлер. Световният шампион по супер ендуро за младежи  спечели втория и..

публикувано на 29.07.24 в 13:31
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с 4-о място в Италия

Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева и навигаторът й Георги Аврамов (Опел Корса Rallu4) завършиха на 4-о място в своя клас ERC4 в рали „Рома Капитале”, пети кръг от Европейския рали шампионат. Катето и Георги имаха шанс за място на подиума в ERC4, но вчера спукаха гума и загубиха много време в тази битка. Това е дебютът на екипажа в..

публикувано на 29.07.24 в 12:27

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия, младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха след 28 минути игра. "Петлите" успяха да направят обрат, като поведоха, но Сърбия не се отказа и взе..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в Римини, Международната федерация пусна стори на въпросния подарък. Започна едно голямо издирване...

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45