Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството предлага на президента да издаде укази за висши офицерски звания

Контраадмирал Митко Петев
Снимка: БТА

Правителството предлага на президента да издаде укази, с които от 6-и май контраадмирал Митко Петев да бъде назначен на длъжността „Военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз” и да бъде удостоен с висше офицерско звание „вицеадмирал”.

На мястото на Петев, като командир на Военноморските сили, се предлага контраадмирал Кирил Михайлов, който в момента е на служба в Съюзното командване по операциите в Монс, Белгия. 

Кабинетът предлага началникът на ВМА и главен лекар на въоръжените сили бригаден генерал Венцислав Мутафчийски да получи висше офицерско звание "генерал майор".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Загинал и ранени при пожар в руската петролна рафинерия в Омск

Един човек е загинал, а седмина други бяха ранени, след пожар в руската петролна рафинерия в Омск, обяви губернаторът на областта, като добави, че съоръжението работи нормално и производствените планове няма да бъдат засегнати. "Пожарът в рафинерията в Омск е под контрол. Системата за автоматична безопасност на завода откри пожар в..

публикувано на 26.08.24 в 19:41
архив

Напълно потушен е горският пожар в землищата на селата Сопот и Мике в Ловешко

Служители на Държавното горско стопанство – Лесидрен и огнеборци са потушили   напълно днес горски пожар в  землищата на селата Сопот и Микре в област Ловеч. Сигналът за пожара е бил подаден в събота около 17.00 ч., огънят   е бил потушен, но заради силният вятър пожарът се е възобновил през изминалата нощ. Потушен е напълно днес по..

публикувано на 26.08.24 в 19:25

"Фантомът от операта" се завръща в НДК от 29 август до 5 септември

Фантомът от операта се завръща с няколко дати у нас. Спектакълът ще се играе в зала 1 на НДК от 29 август до 5 септември т. г. съобщи в "12+4" Иван Русланов. Това са финалните представление на българска сцена, а екипът на емблематичния мюзикъл по музика на Андрю Лойд Уебър продължава турнето си по световните сцени. "Ново..

публикувано на 26.08.24 в 19:04

Овладян е големият пожар в Източен Лондон

Големият пожар, който обхвана жилищен блок в Източен Лондон, е овладян, но отново се появи на дневен ред въпроса с пожарната безопасност на облицовката на сградите в британските градове. Над 200 пожарникари се борят с голям пожар в Лондон Повече от 100 души бяха еваукирани от блока и благодарение на бързите действия на..

публикувано на 26.08.24 в 18:52

Финансовото министерство пое нов дълг от 200 млн. лева

Финансовото министерство пое нов дълг от 200 милиона лева от вътрешния пазар, съобщиха от ведомството. Преотворена е емисията от 6-годишни държавни ценни книжа, а среднопретеглената доходност е 3,8 на сто. Тя е малко по-ниска от аукциона със същата емисия в началото на юли, когато среднопретеглената доходност бе 3,82 %. С днешната емисия общо набраният..

публикувано на 26.08.24 в 18:45
Слънчев бряг

40% от получилите разрешение за работа в България бягат в страни на ЕС

40% от получилите разрешение за работа в България не остават да работят в страната. Данните цитират работодателите, като се позовават на статистика на МВР. Проблемът, за който се разбра след изчезването на сезонни работници от Слънчев бряг, е от няколко години и вече притеснява бизнеса. Затова оттам обмислят мерки, които да..

публикувано на 26.08.24 в 18:44

Слагат ново знаме на Рожен

Най-вероятната причина за скъсаното българско знаме на пилона Рожен е бурен вятър от предходните дни. В момента екип от специалисти са на мястото, за да сменят трибагреника с нов.  Според очевидци около 12 часа вчера на обяд знамето на 111-метровия пилон било леко разкъсано между бялата и зелената лента. Два часа по-късно от вятъра се..

публикувано на 26.08.24 в 18:26