Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Киров: Успешните контраатаки донесоха победата

"Канарчетата" отново победиха ЦСКА-София в Пловдив.
Снимка: БТА

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров остана реалист след победата с 2:0 над гостуващия ЦСКА-София снощи в мач от 31-ия кръг на Първа футболна лига. Феребори Доре откри в 83-ата минута а Тодор Неделев отбеляза втория гол в добавеното време. 

"Не започнахме днес добре двубоя. Приехме играта в половината си. Това не е нашата сила - призна наставникът на "канарчетата". - През втората част Кристиан Добрев раздвижи нещата в нападение. Там е мощта ни. Така стигнахме до успеха. Имахме проблеми с точните подавания в предни позиции. Успешните контраатаки направиха всичко възможно.
Ролята на хората, които влизат по-свежи, е да помогнат на отбора. Такъв бе случаят днес с Феребори Доре.
Трябва да направим нужните ротации. Нека тези, които играят постоянно, да получават и почивка, за да може да са в оптимална кондиция за финала за купата на България. С футболистите още не коментираме този мач. Той ще бъде исторически. С него обаче ще се занимаваме след 7-8 дни".

Колегата му Любослав Пенев този път не се занимава със съдийството.

"Когато искаш да победиш, трябва да вкараш голове. За да вкараш голове, трябва да имаш удари. Контролирахме мача, но нямахме удари. Получихме гол след контраатака, след това получихме и още един. Няма какво да се сърдим. Когато другият отбор има възможности, вкарва. Това е ситуацията. Първите три отбора загубиха, разликата се запази и задачата става още по-сложна. Не се отказваме, но без удари няма как да отбелязваме голове. До първия техен гол стояхме добре", коментира треньорът на "червените".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Ботев (Пд) - ЦСКА-София

Резултати и класирания след 31-ия кръг в Първа лига

Резултати от 31-ия кръг в Първа професионална лига: Първа шестица: Ботев (Пловдив) - ЦСКА-София 2:0 петък: Черно море - Лудогорец  2:1 Левски - Берое  1:2 временно класиране: 1. Лудогорец (Разград)  31  22  7  3  59:16  70 точки 2. ЦСКА-София  31  20..

публикувано на 29.04.19 в 21:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арда победи пестеливо Крумовград

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който..

публикувано на 26.07.24 в 21:14

България стартира със загуба на юношеския Евробаскет

Националният тим на България загуби от Черна гора със 77:79 (27:26, 14:16, 22:19, 14:18) в първия си мач от група А на Европейското първенство за юноши до 18 години в Дивизия B, което стартира в Скопие. Двата състава изиграха равностоен сблъсък, а на..

публикувано на 26.07.24 в 20:27

Компютърен срив опорочи откриването на олимпийските игри

Билети за церемонията за откриването на Олимпийските игри в Париж са били анулирани заради компютърен срив, информира БТА. Засега не са известни точните мащаби на проблема, който е в процес на разрешаване, предаде Франс прес, като се позова на съобщение..

публикувано на 26.07.24 в 20:20
Илиан Илиев

Илиан Илиев е доволен от играта на футболистите на Черно море срещу Апоел

Старши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев даде добра оценка  на своите футболисти след равенството  0:0 срещу Апоел Беер Шева в първата среща от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Реваншът е в Разград идната седмица...

публикувано на 26.07.24 в 06:49
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Знаем какво ни чака в Подгорица

"Не беше лесно. Изправихме се срещу добре организиран и подготвен съперник. Радваме се, че имаме преднина преди реванша. Надявам се да реализираме нашите положения в следващия двубой.  Няма с какво толкова да се изненадаме. Срещу нас стои добър отбор,..

публикувано на 26.07.24 в 06:42
Душан Керкез

Душан Керкез: Панатинайкос е фаворит, но шансовете ни остават

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изрази задоволство от показаното от неговия отбор през втората част в първия сблъсък с Панатинайкос в турнира Лига Европа.  Ботев загуби с 1:2 , но запази сериозни шансове за крайната победа. "Няма как да..

публикувано на 26.07.24 в 06:40

Олимпиадата в Париж ще започне с уникално шоу по река Сена

Олимпиадата в Париж официално ще започне с уникално шоу по река Сена в петък и Франция има големи и мистериозни планове за пищната церемония по откриването.  За първи път в историята на летните игри тя няма да се проведе на стадион.  Вместо това над..

публикувано на 26.07.24 в 06:31