Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Григоров/Янаки Янакиев с 11-о време в квалификационния етап в ERC3 Junior на рали „Канарски острови“

Григор Григоров/Янаки Янакиев в рали "Канасрски острови"
Снимка: Личен архив

Екипажът Григор Григоров/ Янаки Янакиев с Peugeot 208 R2 записа 11-то време в ERC3 Junior на рали „Канарски острови“ , 2-ри кръг от европейския шампионат. Състезателите на „Enekod Racing“ финишираха на 12.9 секунди от победителя Жан-Баптист Франчеши с Ford Fiesta R2T, който премина през  3 километровата отсечка за 2:33:476 минути.

Най - бърз в пресявките за  ERC беше тандемът на Citroen Racing Пепе Лопез/Борха Росада. Лопез, се завръща в ERC1 Junior след отсъствие през миналата година, побеждавайки сънародника си Иван Арес (Hyundai i20 R5) с 0.545 секунди.

Настоящите шампиони Алексей Люкянук и Алекси Араутов  с Citroen C3 R5 дадоха трето време с 1.31 секунди изоставане.

Хосе Антонио Суарез (Hyundai i20 R5), който кара за националния отбор на Испания в ERC, записа резултат  пред Пиер-Люис Льобет (Skoda Fabia R5).

Можете да видите българският екипаж Григор Григоров/ Янаки Янакиев във видеото:

БНР е медиен партньор на Григор Григоров!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хосе Луис Ачиари

Берое започна подготовка с двама нови и петима юноши

С група от 21 футболисти Берое започна подготовка за новия сезон. Точно в 19:00 часа старши треньорът на заралии Хосе Луис Ачиари изведе играчите за първо занимание за новата кампания, което се състоя на спортна база "Берое".  Подготовка с отбора започнаха двама нови футболисти - Хуан Карлос Пинеда, който играе по фланговете, и Алберто..

публикувано на 11.06.24 в 20:44
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Ще разчитаме на младите за достойно представяне в Европа

Старши треньорът на футболния ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори пред медиите на старта на подготовката на "червените", които ще участват в Лигата на конференциите. Специалистът очаква столичани да бъдат в пълен състав до няколко дни и за пореден път заяви, че отборът ще разчита предимно на млади футболисти.  Основната цел пред отбора е..

публикувано на 11.06.24 в 20:39
Елица Василева-Атанасиевич

Елица Василева-Атанасиевич преминава във Фенербахче

Елица Василева-Атанасиевич преминава във Фенербахче, потвърдиха агентите на българската волейболистка в социалните мрежи. Договорът на бившата българска националка с клуба от Истанбул е за един сезон. 34-годишната Василева ще играе заедно с българката Христина Вучкова. Двете са бивши съотборнички в състава на България. Фенербахче спечели титлата..

публикувано на 11.06.24 в 19:27
Александър Зверев

Зверев отказа участие на турнира в Щутгарт

Водачът в схемата на турнира по тенис в германския град Щутгарт от сериите АТП 250 Александър Зверев се отказа от надпреварата. Финалистът от Откритото първенство на Франция обяви окончателното си решение днес. Мястото на германския тенисист ще бъде заедно от 37-годишния французин Ришар Гаске. Той влиза директно във втория кръг на турнира като..

публикувано на 11.06.24 в 19:02

България с амбиции за класиране в призовата тройка на СК по кикбокс в Унгария

България ще бъде представена от 136 състезатели, които ще излязат на татамито в 222 срещи в различните категории и стилове на предстоящата Световна купа по кикбокс в Будапеща, Унгария. Всички национали ще участват в най-старата и престижна ежегодна международна надпревара, която е предпоследна за годината. Сезонът ще завърши в Узбекистан през месец..

публикувано на 11.06.24 в 17:55
Бианка Панова и нейните възпитанички

Бианка Панова: В Париж борбата за титлата ще е любопитна, интригуваща и трудна

Н ад 500 състезателки от Израел, Сингапур, Гърция, Бразилия, Молдова и 24 български клуба в различните възрасти и категории взеха участие в 10-ото издание на международния турнир по художествена гимнастика "Тракия Къп" и Приз "Мария Петрова", който се проведе  в спортната зала на пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Вдъхновени от..

публикувано на 11.06.24 в 14:35

Полицията в Германия предупреди за очаквано насилие на мача Англия - Сърбия в Гелзенкирхен

Британски издания съобщават, че германската полиция има сведения че "отряд" от около 500 сръбски хулигани ще се опита да предизвика насилие в първия мач на Англия срещу Сърбия на европейското първенство по футбол в неделя. Петер Бот, началник на полицията в Гелзенкирхен, провинция Северен Рейн-Вестфалия, където ще се играе мачът, е цитиран..

публикувано на 11.06.24 в 09:30