Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загорчич: Не бива да подценяваме Ботев (Враца)

Златомир Загорчич
Снимка: БТА

"Не бива да подценяваме тима на Ботев (Враца), за да не страдаме". Това си пожела Златомир Загорчич преди реванша от плейофите за класиране за бараж за участие в турнира Лига Европа. Срещата между Славия и Ботев (Враца) е утре от 20.15 часа на стадион "Славия" в София. Старши-треньорът на Славия има и кадрови проблеми с контузени и невъзстановени футболисти.

"Шансовете са равни, 50 на 50. Надявам се, че в реванша ще играем по-добре и ще се класираме. Ради Кирилов има проблеми с контузия в адукторите и няма да участва в този мач. Дарко Тасевски е с проблеми и ще решаваме преди мача дали ще играе. Ботев има агресивен отбор, с опитни футболисти. Те са неудобен противник. Ние трябва да отговорим на тази агресия и да отбележим повече голове. Това, че сме домакини, ни дава леко предимство, но трябва да бъдем достатъчно мотивирани и да не подценим противника, за да бъдем крайни победители", добави Златомир Загорчич.

Чуйте още от него:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Байер (Леверкузен)

Полуфинали в Европа: Леверкузен удължи серията си с победа в Рим

Новият германски шампион Байер (Леверкузен) удължи невероятната си серия от 47 поредни мача без загуба във всички турнири през този сезон. В първи полуфинален двубой в турнира Лига Европа "аспирините" спечелиха с 2:0 на Стадио "Олимпико" в Рим и взеха много сериозен аванс пред Рома за реванша след седмица в Германия. Леверкузен изковауспеха си  с голове..

публикувано на 03.05.24 в 00:01
Челси

Челси нанесе нова загуба на Тотнъм

Челси нанесе нова загуба на Тотнъм в поредно лондонско дерби, след като го победи с 2:0 в отложен двубой от 26-ия кръг на английската Висша лига.  Трево Чалоба вкара за 1:0 в 24-ата, а Николас Джаксън удвои в 72-ата минута. В миналия кръг "шпорите" паднаха и от големия си съперник Арсенал с 2:3, а Челси записа дубъл срещу Тотнъм този сезон, след като..

публикувано на 02.05.24 в 23:30
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева се класира за финала на прескок на Европейското по спортна гимнастика

Най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева се класира за финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Възпитаничката на Филип Янев, която спечели квота за олимпийските игри в Париж 2024, получи трета по сила оценка от 13.816 точки, след като има 14.100 за първия опит и 13.533 за втория...

публикувано на 02.05.24 в 22:04
Георги Дерменджиев

Лудогорец е финалист за Купата, отстрани Хебър с общ резултат 9:0

Лудогорец се класира с лекота за финала за Купата на България, след като победи за втори път Хебър, сега с 5:0 в Пазарджик, и с общ резултат 9:0 от двата мача стигна до решаващия мач за трофея. Там разградчани ще срещнат Ботев (Пловдив) на 15 май на Националния стадион "Васил Левски". Реваншът в Пазарджик бе до голяма степен протоколен, затова и Георги..

публикувано на 02.05.24 в 20:35

Черноморец (Балчик) изненада Спартак (Вн) във Втора лига

Черноморец (Балчик) поднесе изненадата на кръга във Втора лига, побеждавайки Спартак (Варна) с 4:1. С този успех в 31-ия кръг на първенството във второто ниво балчиклии имат 30 точки, но са на 7 от зоната на спасението. А варненци пропуснаха още днес да си осигурят официално завръщането в елита. Важен успех за оцеляване постигна и Черноморец (Бургас) в..

публикувано на 02.05.24 в 20:08
Хавиер Ибаниес

Хавиер Ибаниес ще се боксира в главния мач в "Нощта на шампионите" в Мадрид

Българският национал Хавиер Ибаниес ще оглави професионалната галавечер на Международната боксова асоциация (ИБА) "Нощта на шампионите" в Мадрид. На 4 май в испанската столица той ще се изправи срещу местната звезда в категория до 57 килограма Хосе Килес. Двамата ще боксират в осем рунда, а победителят ще грабне европейския пояс на ИБА. Срещата ще..

публикувано на 02.05.24 в 17:25
Георги Иванов (вляво) и Атанас Караиванов

Георги Иванов ще дискутира евентуални промени с професионалните клубове

Българската професионална футболна лига, съвместно с президента на БФС Георги Иванов, организират среща на своите членове (клубовете от Първа и Втора лига), която ще се състои на 8 май (сряда) от 11.00 часа в Амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна. На срещата ще бъдат дискутирани важни въпроси, свързани с развитието на българския..

публикувано на 02.05.24 в 16:21