Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сейнт Луис е финалист за купа "Стенли"

Играчите на Сейнт Луис получават поздрави от комисионера на НХЛ Бил Дали.
Снимка: БТА

Сейнт Луис ще играе на финала за купа "Стенли" в НХЛ за първи път от 1970 година. Блус разгроми Сан Хосе с 5:1 в шестия мач от финалната серия на Запад и спечели плейофа с 4:2 победи.

В спор за трофея Сейнт Луис ще срещне Бостън, като първият мач е в понеделник в Бостън. В последното си участие на финала в НХЛ преди 49 години Сейнт Луис губи именно с Бостън.

Дейвид Перън се отличи с гол и асистенция, а Райън О'Райли подаде за три от головете за разгромния успех с 5:1. По веднъж се разписаха още Владимир Тарасенко, Брейън Шен, Тайлър Бозак и Иван Барбашев.

За Сан Хосе почетен гол вкара Дилън Гембръл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Белослава Кръстева

Четири победи и две ремита за българките на Европейското по шахмат

Четири победи и две ремита постигнаха българските шахматистки на Европейското първенство на гръцкия остров Родос. Белослава Кръстева победи с черните фигури полякинята Оливия Киолбаса и с 4 точки е най-напред от нашите състезателки след петия кръг. Победи постигнаха още Виктория Радева, Надя Тончева и Гергана Пейчева, а реми завършиха партиите..

публикувано на 23.04.24 в 20:20
Венелина Поптолева (вдясно) си осигури медал от европейското първенство по бокс за жени

Поптолева, Каменова и Мехмедова също са медалистки на ЕП по бокс (обновено)

Венелина Поптолева, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова продължиха отличната серия на българските момичета на европейското първенство по бокс в Белград. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков те се класираха за полуфиналите в категориите до 52, 57 и 63 килограма и донесоха петия и шестия медал за страната ни в сръбската столица. На..

обновено на 23.04.24 в 20:05
Георги Кабаков (с топката)

Георги Кабаков главен съдия на ЦСКА София - Левски

От Съдийската комисия на БФС определиха Георги Кабаков за главен рефер на сблъсъка ЦСКА София - Левски в събота. Ето всички съдийски наряди за 31-ия кръг в Първа лига: 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:   Иво Венциславов Андреев   АС1:   Мартин Емилов Венев   АС2:   Драгомир Руменов Милев..

публикувано на 23.04.24 в 18:09

Българските таекуондисти с още над 100 медала във втория ден на „Херея Оупън“

Още 104 отличия – 19 златни, 27 сребърни и 48 бронзови спечелиха българските състезатели от 15-то издание на международния турнир по олимпийско таекуондо „Херея Оупън“, който се проведе в столичната "Асикс Арена", София. При мъжете до титлите стигнаха състезателите на клуб Рамус - Божидар Аврамов (68 килограма) и Виктор Георгиев (63 килограма),..

публикувано на 23.04.24 в 14:02

Монтана надви Берое и изравни серията във финала

Вицешампионът Монтана 2003 надигра за втори път шампиона Берое с 89:88 (28:17, 9:15, 27:26, 19:25, 6:5) след продължение като домакин в зала „Младост“ в Монтана в четвъртата среща от финалния плейоф в първенството на България по баскетбол за жени и изравни серията на 2-2 победи. Старозарки спечелиха първите два двубоя като домакини, а тимът..

публикувано на 22.04.24 в 20:40
 Арестуваха Фабио Канаваро е задържан заради неплатени данъци

Фабио Канаваро пое Удинезе

Удинезе, който е на 17-о място в класирането на Серия А, се раздели с треньора си Габриели Чофи в понеделник, съобщиха от клуба. Негов заместник ще бъде световния шампион от 2006 година Фабио Канаваро. "Удинезе съобщава, че освободи от функциите си треньора на първия отбор Габриеле Чофи", написаха от клуба в кратко съобщение. Чофи е на..

публикувано на 22.04.24 в 18:52

Аслъхан Мехмедова се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство

Българската боксьорка Аслъхан Мехмедова се класира на четвъртфинал на Европейското първенство и увеличи бройката на добрите резултати. Един полуфинал и още 11 достигнати четвъртфинала - такава е равносметката за България след приключване на първите два кръга на Европейското първенство по бокс за мъже и жени в Белград. Аслъхан Мехмедова стана..

публикувано на 22.04.24 в 18:50