Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опит за самоубийство на европейската шампионка Биляна Дудова (обновено)

Животът на състезателката по борба е вън от опасност

| обновено на 23.05.19 в 09:54
Снимка: БФБ

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е опитала да се самоубие. 21-годишната спортистка е била открита във вторник вечерта от съотборничката си Сезан Белберова в стаята им в столичен хотел. Незабавно на мястото пристигнала линейка от Спешна помощ и полиция. Дудова е била откарана в болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Шампионката е без опасност за живота.

Новината потвърдиха от МВР и от лечебното заведение. Треньорът на Дудова - Петър Касабов, сподели, че за последно я видял в неделя усмихната.

„Добре съм, вече се възстановявам вкъщи“, заяви Биляна Дудова пред сайта на Българската федерация по борба. 

Трикратната европейска шампионка е с прорезна рана на ръката, получена при самонараняване в момент на афект. Самата Биляна не разкрива конкретната причина за инцидента, а само допълва, че е лична и отказва да коментира подробности. Често шампионката преживява проблемите си вътрешно, без да споделя с близките си.

Травмата е лека, а не както бе тиражирано, че е с „прерязани вени”. Възстановяването ѝ ще продължи около месец.

Дудова ще пропусне държавния шампионат другата седмица във Враца (29-30 май).

От Българската федерация по борба вече са ангажирали психолог да работи с шампионката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Иванов

Президентът на БФС Георги Иванов: Няма да спрем да търсим решения за доброто на клубовете

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов даде специално интервю за БТА дни преди началото на новото първенство. Лидерът на българския футбол говори по всички актуални теми - завършилото наскоро Евро 2024, евентуалното увеличаване на парите от телевизионни права, вниманието към ветераните, първите 100 дни на управлението му. Той се..

публикувано на 18.07.24 в 12:22
Габриела Георгиева

Духът на Париж присъства в официалните облекла на българските спортисти за ОИ

Спортният дух на Олимпиадата в Париж ще бъде част от облеклото на българите по време на дефилето на нациите при официалното откриване на Игрите следващия петък. Родните спортисти и треньори ще са със спортно-елегантна визия, в актуални материи и цветове, съобразени с трибагреника. Екип от професионалисти от фирмата "Вико Трейдинг" разработи тоалетите..

публикувано на 18.07.24 в 12:16
Иван Ракитич

Иван Ракитич ще продължи кариерата си в Хайдук (Сплит)

Полузащитникът на футболния Ал-Шабаб Иван Ракитич ще продължи кариерата си в Хайдук (Сплит), съобщава журналистът Фабрицио Романо. Според източника 36-годишният хърватин ще подпише договор до лятото на 2026 година. Старши треньорът на Хайдук Дженаро Гатузо изрично настояваше за трансфера на играча. В началото на 2024 година Ракитич стана играч..

публикувано на 18.07.24 в 12:00
Кевин Сейхас

Берое привлече аржентинец

Берое подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас, съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на Ривър Плейт преди да замине за Италия, където се състазева две години, а след това носи екипа на португалския Ароука. В Испания е защитавал цветовете на Виламарксант и Атлетико Марбея. "ПФК Берое пожелава успех на Кевин..

публикувано на 18.07.24 в 11:07
Лионел Меси

Уволниха заместник-министъра, призовал Меси да се извини за расистки обиди

Президентът на Аржентина Хавиер Милей уволни заместник-министъра на спорта Хулио Гаро, който заяви, че Лионел Меси трябва да се извини за расистките обиди от страна на националите на страната по адрес на френските футболисти, съобщиха от пресслужбата на държавния глава в социалните мрежи. "Президентът заявява, че никое правителство не може..

публикувано на 18.07.24 в 10:12
Франко Русо

Защитникът на Лудогорец Франко Русо ще играе в Мексико

Футболният Лудогорец преотстъпи защитника Франко Русо в мексиканския Керетаро. Контрактът е за една година с опция за закупуване през следващото лято, съобщиха от мексиканския клуб. 29-годишният аржентинец се оказа ненужен в състава на разградчани и клубът го преотстъпи за предстоящия сезон. През миналата кампания аржентинецът беше преотстъпен на..

публикувано на 18.07.24 в 10:07
Александър Донски

Александър Донски отпадна от турнира в Пособланко (Испания)

Националът за Купа "Дейвис" Александър Донски отпадна в игрите поединично и на двойки на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Пособланко (Испания) с награден фонд 36 900 евро. Българинът, който преодоля успешно квалификациите след два успеха, загуби от номер 2 в схемата Егор Герасимов (Беларус) с 6:4, 3:6, 4:6 за..

публикувано на 18.07.24 в 08:05