Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фетел потегля пръв в Канада

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотът на Ферари Себастиян Фетел бе най-бърз в третата свободна тренировка преди неделното Гран При на Канада. Четирикратният световен шампион остави зад себе си своя колега и лидер след втората тренировка Шарл Льоклер, като „Скудерията“ остави зад себе си пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Топ 10 допълниха Макс Верстапен и Пиер Гасли с Ред Бул, Даниел Рикиардо с Рено, Ландо Норис с Макларън, Серхио Перес с Рейсинг Пойнт и Данийл Квят с Торо Росо.

От Ферари търсят първи успех при пилотите за сезона, с което ще сложат на доминацията на основния конкурент за световната титла Мерцедес с Хамилтън и Ботас, които триумфираха в първите шест състезания за сезона. Квалификацията преди Гран При на Канада е по-късно тази вечер, а самото състезание ще започне утре от 21:10 българско време.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Манчев

Владимир Манчев пое втория отбор на ЦСКА София

Владимир Манчев е новият треньор на втория отбор на ЦСКА София, който ще се състезава във Втора футболна лига през следващия сезон. „Бившият играч на “армейците” ще е в екип с Антонио Петков - помощник-треньор, Ивайло Иванов - треньор на вратарите, Костадин Джоргов - кондиционен треньор. Щастливи сме, че едно “армейско” сърце ще работи със..

публикувано на 08.06.24 в 09:38
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо спечели втората тренировка в Канада

Пилотът на Астън Мартин Фернандо Алонсо спечели втората свободна тренировка преди състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Канада. Тренировката, както и първата, премина при дъжд, но в първия половин час пилотите имаха възможност да карат със сликовете и да запишат сравнително добри времена. В тази серия от обиколки Алонсо успя да..

публикувано на 08.06.24 в 07:43
Рони О'Съливан

Рони О'Съливан победи Джон Хигинс в Пловдив

Рони О'Съливан победи Джон Хигинс в демонстративен мач по снукър, игран пред над 1000 зрители в зала "Колодрума" в Пловдив. 7-кратният световен шампион О'Съливан надделя с 5:3 фрейма.  Преди двамата да се изправят един срещу друг, те изиграха и един фрейм на двойки, като Велиан Димитров партнираше на О'Съливан, а Максим Костов бе в отбор с..

публикувано на 08.06.24 в 07:41
Хари Кейн и съотборниците му в английския национален отбор загубиха на

Англия загуби от Исландия на „Уембли“

Националният отбор на Англия загуби с 0:1 от Исландия на „Уембли“ в последната си проверка преди старта на европейското първенство по футбол. Единственото попадение отбеляза Йон Торстейнсон в 12-ата минута. За исландците това беше втори успех над Англия в историята след този на Евро 2016. Румъния не успя да победи един от най-слабите..

публикувано на 08.06.24 в 07:39

Световни и европейски шампиони и медалисти идват за Открития Балкански военен шампионат по ориентиране в Боровец

Елитът на балканските държави и на още няколко европейски страни във военното ориентиране пристига в Боровец за провеждането на Открития Балкански военен шампионат от 10 до 15 юни. В родния курорт ще се състезават над 90 участници в 10 представителни мъжки военни отбора и 7 женски, индивидуално и щафетно. Те са от България, Босна и..

публикувано на 07.06.24 в 18:43
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек и Жасмин Паолини ще си оспорват титлата на Откритото първенство на Франция

Полякинята Ига Швьонтек и италианката Жасмин Паолиини се класираха за финала на Откритото първенство на Франция по тенис при жените. Жазмин Паолини надигра категорично Мира Андреева с 6:3, 6:1 на полуфиналите и за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнир от Големия шлем.  В спора за трофея 28-годишната италианка ще срещне трикратната..

публикувано на 06.06.24 в 19:57

НСА и общините Столична, Кюстендил и Банско с инфраструктурен проект за над 58 милиона лева

Проект за над  58 800 000 лева  за развитие на спортна инфраструктура представиха днес ръководството на Национална спортна академия "Васил Левски" и общините - Столична, Кюстендил и Банско.  Близо 49 милиона от средствата са безвъзмездни по европейско финансиране по програма за развитие на регионите, а останалите 10 милиона  са съфинансиране осигурено от..

публикувано на 06.06.24 в 19:50