Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 9 кг марихуана откриха в турски камион на „Капитан Андреево“

Снимка: архив

Близо 9 килограма марихуана са открити при проверка на камион с турска регистрация на граничния пункт „Капитан Андреево“.

Шофьорът е турски гражданин и е задържан за 72 часа, но се очаква да бъде поискано постоянното му задържане.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марин Георгиев

Марин Георгиев в "Заговорът на мъртвите": Профайлър на литературни характери от близкото минало

Марин Георгиев е автор на книгата "Заговорът на мъртвите" . Той е поет, преводач, журналист по културни и литературни теми, свързваме името му с Литературен форум, той е и с ред създателите на Сдружението на българските писатели през 1994 година, стиховете му са превеждани на много езици . Марин Георгиев има много литературни приятелства и..

обновено на 20.07.24 в 09:50
Свети пророк Илия

Илинден е! Имен ден имат над 57 000 души

Днес е Илинден - един от големите летни празници в православния календар. Денят е в прослава на свети пророк Илия. Той има значимо място сред библейските пророци заради непоколебимата му вяра, извършените от него чудеса и особената му мисия в Божиите дела. Името Илия означава "крепост на Господ" . На Илинден имен ден имат над 57 000 души.  За..

публикувано на 20.07.24 в 08:07

Гръцката полиция затегна проверките по пътищата и масово глобява за нарушения

Гърците затегнаха проверките по пътищата и масово глобяват за нарушения. Предупреждават чужденците да не правят опит да подкупят полицай. Гръцките медии съобщават за много случаи на чужденци, опитали се да подкупят полицаи поради нарушения при шофиране. Гръцките полицаи носят камери на униформата, глобите се вписват електронно и никой..

публикувано на 20.07.24 в 07:59

Сирени за въздушна тревога в Кипър заради 50-годишнината от турската инвазия

Сирени със сигнал за въздушна тревога звучаха в Кипър в 5.30 ч. тази сутрин – точния час, в който преди 50 години започва турската инвазия в страната. 50 топовни салюта откриха тържествата в северната част на острова по случай 50-годишнината от "мирната операция" на Турция. За участие в проявите за първи път едновременно на тази дата на острова,..

публикувано на 20.07.24 в 07:55

Съдът на ООН определи действията на Израел като практическо анексиране на голяма част от палестинските територии

Международният съд определи действията на Израел като практическо анексиране на голяма част от палестинските територии и систематична дискриминация на жителите им. Продължилата с десетилетия окупация на Западния бряг на река Йордан е незаконна и трябва да бъде прекратена час по-скоро. Израелските селища там и в Източен Ерусалим също противоречат на..

публикувано на 20.07.24 в 07:51
Джо Байдън

Расте броят на демократите от Конгреса, които искат Байдън да се откаже от надпреварата за Белия дом

Трийсет и трима са вече демократите от Конгреса на САЩ, които призоваха публично президента Джо Байдън да се откаже от надпреварата за Белия дом, предаде Ройтерс. Те представляват над една десета от демократите в Конгреса, където партията на Байдън контролира 213 места в Камарата на представителите и 51 в Сената, съобщи БТА. Лидерът на..

публикувано на 20.07.24 в 07:42
Доналд Тръмп в съдебната зала в Ню Йорк, 15 април 2024 г.

Тръмп е обещал на Зеленски да сложи край на войната, ако спечели изборите в САЩ

И тази нощ Русия атакува украински градове и инфраструктура. В телефонен разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски Доналд Тръмп е обещал да сложи край на войната, ако спечели президентските избори в Съединените щати. Трима жители на украинското пристанище Николаев загинаха при руски ракетен удар, съобщиха местните власти, най-малко..

публикувано на 20.07.24 в 07:37