Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки задържани след пореден бой между жители на Розино

Снимка: Ани Петрова

За втора поредна вечер в карловското село Розино се биха враждуващи ромски фамилии. 
Към 17 ч. днес разположените в селото полицейски сили са предотвратили разрастването на поредното сбиване между Сребреви и Искендерови. 
Въпреки масовото присъствие на специални полицейски сили от Карлово и Пловдив, хора от двете фамилии са успели да се издебнат и отново са влезли в конфликт с камъни и дървета, по неофициална информация са били разменени и изстрели. 
Полицията е овладяла ситуацията, няма сериозно пострадали. 
Арестувани са били 44 участници в сбиването от двете страни. Поцейското присъствие остава засилено, съобщиха от МВР - Пловдив.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зелена градска среда се обсъжда на форум в Кипър

Новаторски идеи, добри практики и политики за развитието на устойчива, зелена и интелигентна градска среда ще бъдат дискутирани днес на втория "Кипърски форум на градовете" /Cyprus Forum Cities 2024/. Това е най-голямата конференция в областта на местното самоуправление в Кипър. Форумът се провежда по инициатива на неправителствената..

публикувано на 19.04.24 в 07:56
Никола Стърджън

Съпругът на бивш първи министър на Шотландия - обвинен за присвояване на средства

Съпругът на бившия първи министър на Шотландия Никола Стърджън беше обвинен във връзка с присвояването на средства от Шотландската национална партия, на която беше генерален директор до март миналата година. 59-годишният Питър Мърел беше задържан отново в четвъртък сутринта и разпитан от детективи от шотландската полиция във връзка с..

публикувано на 19.04.24 в 07:55

ЦИК обявява местата за гласуване в чужбина

Очаква се днес Централната избирателна комисия да обяви местата за гласуване в чужбина за изборите 2 в 1. Те ще бъдат в държавите, които на произведени до пет години преди изборния ден избори, е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели. ЦИК обявява списък на местата извън страната за..

публикувано на 19.04.24 в 07:47

След израелските удари: Иран спря полетите над няколко града

Иран спря полетите над няколко града, включително централния град Исфахан. Държавната иранска телевизия предаде, че противовъздушната отбрана е унищожила три дрона в небето над града. По-рано беше съобщено, че близо до летището там се чуват експлозии. Три експлозии са били чути близо до военна база в северозападната част на града. По-рано..

публикувано на 19.04.24 в 07:43

"Съседите" и травмите от комунизма представя България тази вечер на Венецианското бианале

Българският павилион на 60-то юбилейно издание на Венецианското биенале се открива тази вечер. Най-старият и престижен световен форум за съвременно изкуство ще продължи до 24 ноември и се провежда веднъж на две години. Мотото тази година е "Чужденци навсякъде" и във фокуса попадат темите за миграцията, изгнанието и чуждестранния произход...

публикувано на 19.04.24 в 07:41
Висш съдебен съвет

Гражданският съвет към ВСС обсъжда във Велико Търново последните промени в Конституцията

Гражданският съвет към Висшия съдебен съвет се събира във Велико Търново за дискусия по проблемите на практическото прилагане на последните конституционни промени и възможността за възникване на конституционна криза в управлението на държавата. В периода на обществените консултации, както и в хода на парламентарната процедура за промени в..

публикувано на 19.04.24 в 07:33
Служебният премиер Димитър Главчев и президентът Румен Радев (05.04.2024 г.)

Очаква се среща на "Дондуков" 2 за рокадите в служебното правителство

Все още няма отговор на въпроса дали и кога президентът ще подпише указ за персоналните промени в състава на кабинета, предложени от служебния премиер. Румен Радев иска да обсъди с Димитър Главчев реалните мотиви за рокадите в министерството на външните работи и в това на земеделието и ще го покани на среща на "Дондуков" 2 днес. Няма официална..

публикувано на 19.04.24 в 07:30