Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска изслушване на Каракачанов и Караниколов за ремонта на Су-25

БСП поиска изслушване на военния министър Красимир Каракачанов и министъра на икономиката Емил Караниколов за ремонта на изтребителите Су-25.  

Според Николай Цонков от БСП има разнобой в управлението – Каракачанов твърди, че има подписан договор и преведени пари по него, а в същото време икономическият министър заявява, че този договор не може да бъде изпълнен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Завод

Завод "Авионамс" ще ремонтира новите изтребители Ф-16

Завод "Авионамс" ще ремонтира новите Ф-16. Споразумението за това е било подписано от производителя "Локхийд Мартин" и българското предприятие по време Международното изложение "Хемус 2024" в Пловдив. Подчиненото на Министерството на икономиката предприятие "Авионамс" ще изпълнява три от общо шестте проекта по индустриално сътрудничество...

публикувано на 05.06.24 в 22:12

Путин: За Русия е без значение кой ще спечели изборите в САЩ

Руският президент Владимир Путин заяви в сряда по време на 27-ия Международен икономически форум в Санкт Петербуг, че Москва "не се интересува" кой ще спечели изборите в Съединените щати, предаде Ройтерс. "За нас крайният резултат няма голямо значение", отбеляза Путин, добавяйки, че не вярва, че ще има много големи промени в политиката на..

публикувано на 05.06.24 в 21:39
Вон Гетинг, първи министър на Уелс

Първият министър на Уелс Вон Гетинг загуби вот на доверие в парламента

Първият министър на Уелс Вон Гетинг загуби вот на доверие, гласуван в парламента на тази част от Обединеното кралство. В парламента на Уелс, който е известен още като Сенед, 29 депутати гласуваха в подкрепа на предложението за недоверие към Вон Гетинг, срещу 27 против. Гетинг, който е от Лейбъристката партия, е първи министър едва от..

публикувано на 05.06.24 в 21:28
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш

Гутериш призова за спешни действия за предотвратяване на "климатичния ад"

Всеки от последните 12 месеца се класира като най-топлия в историята, съобщи Службата за мониторинг на изменението на климата на ЕС "Коперник" в сряда, докато генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за спешни действия за предотвратяване на "климатичния ад". Средната глобална температура за 12-месечния период до края на май е била..

публикувано на 05.06.24 в 20:53
Снимката е илюстративна

Задържани са 11 нелегални мигранти край град Килифарево

11 нелегални мигранти от Афганистан, сред които петима непълнолетни, са задържани привечер от великотърновската полиция край град Килифарево. Незаконно пресеклите границата ни чужденци са били превозвани в два леки автомобила, потвърдиха за БНР от полицията. Трафикантите са четирима. Двама от тях са направили опит да избягат, но след..

публикувано на 05.06.24 в 20:17
Министерски съвет

В МС се подписват утре договори за изграждане на Вертикалния газов коридор

В присъствието на премиера Димитър Главчев и министъра на енергетиката Владимир Малинов утре, 6 юни, ще бъдат подписани два договора, с които ще се постави начало на реализацията на концепцията за Вертикален газов коридор, съобщават от правителствената пресслужба. С подписването на документите започва проектирането и изграждането на част от..

публикувано на 05.06.24 в 19:53
Румен Радев

Румен Радев: Нуждата от електрическа енергия ще се покачва рязко до 2050 г.

Президентът Румен Радев заяви пред участниците в международния ядрен форум "Булатом", който се провежда край Варна, че до 2050 г. ще се покачва рязко нуждата от електрическа енергия, което ще важи за всички отрасли на икономиката. Другата тенденция, според него, е съчетанието между политически амбиции и желания и възможностите на технологиите...

публикувано на 05.06.24 в 19:35