Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиза Уортман: Впечатлена съм от броя на участниците в държавното ви първенство

В средата на ноември България ще бъде домакин на конгреса на Европейския съюз по гимнастика (UEG). Тогава у нас ще пристигнат представители на всички европейски федерации по всички спортове, които са под шапката на UEG – спортна, художествена гимнастика, аеробика, акробатика, скокове на батут.

В тази връзка днес у нас пристигна изпълнителният директор на Европейския съюз по гимнастика Лиза Уортман. Тя ще  инспектира условията, които страна ни предлага, като домакин на този престижен форум.

Преди да започне престижната част от посещението й, Лиза Уортман беше гост на държавното първенство по гимнастика, което се провежда в „Арена Армеец“ и връчи наградите на част от победителите.

Снимка

„Доста добре се справят вашите състезатели. Впечатлена съм от броя на участниците. За да имате добри състезатели и те да стигнат върха, трябва да имате широка база, много подрастващи от които да избирате. Поста, който заемам в Европейския съюз по гимнастика, ми дава възможност да посещавам много прояви, но рядко имам възможност да присъствам на такива, в които мога да видя младите състезатели“, това заяви специално за БНР Лиза Уортман.

„Щастлива съм, че конгресът ще се проведе в България. Работили сме с Българската федерация през 2014 година и тогава бяхме много доволни от това сътрудничество. Останахме изключително впечатлени от организацията на това европейско. Надавам се и сега да бъде така и организацията да бъде на ниво. По време на моето посещение ще обсъдим няколко важни неща, като например мястото на провеждане на конгреса. За нас е важно какви ще са условията. Важно е да бъде осигурена голяма зала в която всички присъстващи да могат да виждат какво се случва. Трябва да обсъдим всички събития, които ще се проведат в рамките на цялата седмица – от пристигането на делегатите  до неговия край. Всичко е уговорено писмено, но най-добрия начин е на място да се видят всички условията и да се коментират подробностите около цялата организация“, добави Уортман.

Мнението на г-жа Лиза Уортман за отминалите европейски игри в Минск, за кандидатурата на България за домакин на европейското първенство по художествена гимнастика през 2021 година и какъв е шансът страната ни отново да бъде домакин на шампионат на Стария континент в спортната гимнастика след 2014 година, можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огромен интерес към плувния маратон в Бургас тази събота. Записването е отворено

Близо 200 участника до момента са регистрирани в двете дисциплини – 1000 и 3000 метра в четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт-Бургас 2024". Домакин на събитието, което ще се проведе на 20 юли ( събота) е акваторията на Морска гара в Бургас. Състезанието се организира от КПС“Победа“ и световния шампион и рекордьор по плуване Цанко..

публикувано на 18.07.24 в 13:38

МОК разреши участието на състезателката ни по кану-каяк Йоана Георгиева на Игрите в Париж

Международният олимпийски комитет даде зелена светлина за участието на Йоана Георгиева в олимпийските състезания по кану-каяк на Игрите в Париж. Така Георгиева заменя Памела Иванова в състава на българската делегация, обявиха от БОК. Българският олимпийски комитет още преди няколко дни задейства необходимите процедури, за да осигури участието на Йоана..

публикувано на 18.07.24 в 13:19

Състезателите ни по плуване може да са изненадата на ОИ в Париж

Българските плувци заминават за Олимпиадата в Париж с амбиции да подобрят личните си постижения и да се представят достойно на най-големия спортен форум. Плувците с покрити олимпийски нормативи Любимир Епитропов, Петър Мицин и Габриела Георгиева пътуват в петък, 19 юли, рано сутринта с директен полет FB 431 за Париж и са сред първите, които ще влязат в..

публикувано на 18.07.24 в 12:37
Георги Иванов

Президентът на БФС Георги Иванов: Няма да спрем да търсим решения за доброто на клубовете

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов даде специално интервю за БТА дни преди началото на новото първенство. Лидерът на българския футбол говори по всички актуални теми - завършилото наскоро Евро 2024, евентуалното увеличаване на парите от телевизионни права, вниманието към ветераните, първите 100 дни на управлението му. Той се..

публикувано на 18.07.24 в 12:22
Габриела Георгиева

Духът на Париж присъства в официалните облекла на българските спортисти за ОИ

Спортният дух на Олимпиадата в Париж ще бъде част от облеклото на българите по време на дефилето на нациите при официалното откриване на Игрите следващия петък. Родните спортисти и треньори ще са със спортно-елегантна визия, в актуални материи и цветове, съобразени с трибагреника. Екип от професионалисти от фирмата "Вико Трейдинг" разработи тоалетите..

публикувано на 18.07.24 в 12:16
Иван Ракитич

Иван Ракитич ще продължи кариерата си в Хайдук (Сплит)

Полузащитникът на футболния Ал-Шабаб Иван Ракитич ще продължи кариерата си в Хайдук (Сплит), съобщава журналистът Фабрицио Романо. Според източника 36-годишният хърватин ще подпише договор до лятото на 2026 година. Старши треньорът на Хайдук Дженаро Гатузо изрично настояваше за трансфера на играча. В началото на 2024 година Ракитич стана играч..

публикувано на 18.07.24 в 12:00
Кевин Сейхас

Берое привлече аржентинец

Берое подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас, съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на Ривър Плейт преди да замине за Италия, където се състазева две години, а след това носи екипа на португалския Ароука. В Испания е защитавал цветовете на Виламарксант и Атлетико Марбея. "ПФК Берое пожелава успех на Кевин..

публикувано на 18.07.24 в 11:07