Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимира Петрова иска най-сетне купа от турнира "Балкан", но целта пред нея е европейско злато

Станимира Петрова
Снимка: Българска федерация по бокс

Носителката на златен медал от Европейските игри в Минск, боксьорката Станимира Петрова, бе избрана за спортист на месец юни от Пресклуб "България".

Петрова се завръща от лагер на Белмекен, а днес заминава за Ботевград, където ще участва в международния турнир "Балкан", който е печелила, но парадоксално никога не е вдигала купата.

Разбира се, основната най-близка цел пред Петрова е европейското първенство в Испания в края на месец август, на което тя отново си е поставила за цел златото.

Паралелно с това Станимира продължава своята благотворителна акция по набирането на средства за жена в инвалидна количка от Ямбол, като разказа както за спортните цели, така и за тази си инициатива.

Чуйте я:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Станимира Петрова организира благотворителен търг в помощ на майка, нуждаеща се от лечение

Състезателката по бокс Станимира Петрова вече е един от посланиците на Фондация “Докосни щастието” и  е част от кампанията “Осинови кауза”. Мисията на първата ни световна шампионка е да помогне финансово на Йорданка Митева. 37-годишната жена от..

публикувано на 22.07.19 в 09:54
ВИЖТЕ ОЩЕ
Волфсбург - Байерн

Байерн с труден успех като гост на Волфсбург

Отборът на Байерн постигна трудна победа на старта на сезона в Бундеслигата над домакина Волфсбурт с 3:2. Баварците под ръководството на новия си треньор Венсан Компани, имаха предимство през първото полувреме, което бе материализирано след гол на Джамал..

публикувано на 25.08.24 в 18:53
Нони Мадуеке (в синьо) отбеляза хеттрик за Челси

Челси наниза шест гола на Уулвърхемптън

Челси победи Уулвърхемптън с 6:2 в мач от втория кръг на английската Висша лига. Гостите от Лондон откриха резултата още във втората минута на сблъсъка с попадение на Никлас Джаксън. Половин час след началото Матеуш Куня изравни за "вълците". В края на..

публикувано на 25.08.24 в 18:50
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов седми на висок скок за Диамантената лига

Олимпийският шампион от Токио Джанмарко Тамбери от Италия спечели състезанието в скока на височина при мъжете в Диамантената лига в полския град Хожув в област Силезия. Тамбери преодоля трудно от трети опит 218 см, но след това имаше успех на 222, 226, а..

публикувано на 25.08.24 в 18:46
Владимир Ботев и Марио Нейков

Двойката скул Владимир Ботев и Марио Нейков зае 10-а позиция на СП по гребане за юноши

Двойката скул Владимир Ботев и Марио Нейков се нареди на 10-а позиция в крайното класиране на Световното първенство по гребане за юноши до 19 години в Санта Катерина (Канада), след като финишира на четвърто място във финал Б на дисциплината. Българите се..

публикувано на 25.08.24 в 18:44
Колоездачна обиколка на България

Италианец спечели първия етап от колоездачната обиколка на България

Италианецът Матео Малучели от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели първия етап от 71-вата Колоездачна обиколка на България. Малучели, който във вчерашния пролог завърши втори и днес стартира с "цикламената фланелка", показа, че спринтовете са най-силната..

публикувано на 25.08.24 в 18:13
Ландо Норис

Ландо Норис спечели Гран при на Нидерландия във Формула 1

Британският пилот на Макларън Ландо Норис спечели убедително Гран при на Нидерландия във Формула 1. Той показа изключително доминация като финишира с повече от 22 секунди аванс пред световния шампион и актуален лидер Макс Верстапен (Нидерландия, Ред Бул)...

публикувано на 25.08.24 в 17:55

Злато и сребро за България при девойките на Световното по летен биатлон

Валентина Димитрова стана шампионка, а Лора Христова взе сребърното отличие в преследването на 7.5 километра при девойките на Световното първенство по летен биатлон в Отепя (Естония). Димитрова финишира за 23:27.5 минути с четири грешки в четирите..

публикувано на 25.08.24 в 16:11