Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима души са задържани за участие в престъпна група за разпространение на фалшиви евробанкноти

Снимка: mvr.bg

Шестима души са задържани за участие в престъпна група за разпространение на фалшиви евробанкноти. В акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП  е участвал и експерт от Европол, съобщиха от държавното обвинение. 

При извършените претърсвания в жилища и автомобили, както и при лични обиски, са били намерени над 122 000 фалшиви евро в купюри от по 200 евро. 

В процес на изясняване е дали те са били внесени от друга държава, или са произведени у нас. Иззети са били и копия на чекове от турска банка, щатски долари, украински гривни, македонски динари, за които има съмнения, че същото са фалшиви. 

Прокуратурата ще иска постоянен арест за шестимата участници в групата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Изглед към сградите на Оксфордския университет.

Лондон очаква да се стигне до споразумение с ЕС за младежката мобилност

Британски министри смятат, че може да се постигне споразумение с Европейския съюз относно схема за младежка мобилност, след като Брюксел изглежда смекчава исканията си за позволение на младите европейци да живеят и работят във Великобритания, съобщи вестник "Таймс". Педро Серано, посланикът на ЕС в Обединеното кралство, каза пред Times Radio,..

публикувано на 27.09.24 в 10:40
Киър Стармър

Киър Стармър се срещна с Тръмп, но не и с Харис

Британският премиер Киър Стармър се срещна с Доналд Тръмп на двучасова вечеря в Ню Йорк в опит да установи добри отношения с републиканския кандидат за президент. Премиерът беше придружен от своя външен министър Дейвид Лами, който описа Тръмп като "симпатизант на неонацистите" през 2018 година, но сега каза, че ще работи с него на поста, ако..

публикувано на 27.09.24 в 10:35

Над 60 павилиона за Европейската нощ на учените в Кипър

В Кипър Европейската нощ на учените започва тази сутрин. Над 60 павилиона с изследователски екипи от университети и научни центрове ще предлагат експерименти на живо, научни състезания, интерактивни игри до късно вечерта. 18-ото издание на най-големия празник на науката преминава под мотото "Мисията е възможна: изследователи на борда за..

публикувано на 27.09.24 в 10:31
д-р Николай Шарков

Д-р Николай Шарков: Зъболекарският съюз ще повдигне въпроса за данък "захар"

Оралното здраве стои в периферията на хората, които вземат решенията и пишат законите. То е неразделна част от общото здраве . Интегрирането на оралното здраве в общото здравеопазване досега не е правено, както трябва да бъде. Това мнение изрази пред БНР председателят на Българския зъболекарски съюз и президент на Световната дентална..

публикувано на 27.09.24 в 10:29

72-годишен мотопедист е с опасност за живота след сблъсък с тротинетката в Хасково

Полицията в Хасково издирава водач на тротинетка, участвал в пътен инцидент на кръстовището между булевард "Сан Стефано" и улица "Стефан Караджа", където вчера са се сблъскали мотопед и електрическа тротинетка. Пострадал е 72-годишният мотопедист, който е настанен в Хасковската болница с опасност за живота. Мъжът с тротинетката е напуснал..

публикувано на 27.09.24 в 10:20

Над 1 500 000 души в САЩ са без ток заради урагана "Хелън"

Ураганът "Хелън" достигна сушата в северозападна Флорида като буря от категория 4, но отслабна до категория 2. Въпреки това синоптиците предупреждават, че се очакват опасни ветрове и силни дъждове в много райони в югоизточната част на САЩ. Ураганите се оценяват от 1 до 5 по скалата Сафир-Симпсън въз основа на скоростта на вятъра. Във Флорида,..

публикувано на 27.09.24 в 10:06

Вносителите на тютюневи изделия, в които има пластмаса плащат нова такса

Вносители на тютюневи изделия, в които има пластмаса, да плащат продуктова такса на предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Това предвиждат промените на правителството в Наредбата за продуктова такса. Мярката е за тютюневи изделия с филтри, съдържащи пластмаса, нагревателите тютюневи изделия, пуретите, само..

публикувано на 27.09.24 в 09:57