Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Танак спечели рали Германия

От Танак
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От Танак спечели автомобилното Рали Германия за трета поредна година.

31-годишният пилот на Тайота водеше още от самото начало на 19-те скоростни участъка през уикенда и лесно извоюва успеха си, въпреки че в неделя не беше първи в нито една от четирите отсечки.

Танак финишира за 3.15:29.8 часа, записвайки петия си успех през 2019 година и общо 11-ти в своята кариера.

Втори в надпреварата завърши Крис Мийк от Великобритания.

Съотборникът на Танак изостана на 20.8 секунди. Трети се нареди финландецът Яри-Мати Латвала. Пилотът на Тойота е на 36 секунди след От Танак.

Световният шампион от 2018 година Себастиен Ожие (Франция) със Ситроен остана едва на осмата позиция.

В генералното класиране за световния шампионат след десетте изминали кръга лидер продължава да бъде От Танак с 205 точки.

На второ място е Тиери Ньовил с Хюндай, който е с 35 точки по-малко. Белгийският състезател остана пети в Рали Германия. Себастиен Ожие заема третата позиция в генералното класиране със 163 точки. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Росица Денчева

Росица Денчева се класира за втория кръг на турнира в Куршумлийска баня

Росица Денчева се класира втория кръг на сингъл на турнира по тенис на клей в Куршумлийска баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара.  Поставената под номер 4 в схемата българка разгроми Елена Грекул (Украйна) с 6:2, 6:1 за 77 минути.  17-годишната Денчева спечели девет от последните десет гейма в мача. Във втория кръг Денчева ще играе срещу..

публикувано на 07.08.24 в 18:38
Иван Димов

Нула за Иван Димов в изхвърлянето

Българският състезател по вдигане на тежести Иван Димов не успя да запише резултат в изхвърлянето в категория до 61 килограма на Игрите в Париж. 21-годишният Димов беше заявил 130 килограма за първото движение, но в последствие стартовата му тежест беше увеличена на 134 килограма. Той не можа да се справи с нея в първите си два опита, а при третия..

публикувано на 07.08.24 в 17:46
Григор Димитров

Григор Димитров загуби на двойки в Монреал

Григор Димитров заедно с партньора си Джейми Мъри загубиха мача си на двойки от британеца Нийл Скупски и австралиеца Майкъл Винъс с 5:7, 5:7 на старта на турнира по тенис на твърди кортове от сериите Мастърс 1000 в Монреал (Канада). Димитров и братът на Анди Мъри започнаха силно мача, като направиха ранен пробив и поведоха с 3:0 в първата част...

публикувано на 07.08.24 в 07:53
Милан спечели след дузпи

Милан и Барселона със зрелищен мач в Балтимор

Съставите на Милан и Барселона направиха истински спектакъл в Балтимор, като завършиха 2:2 във футболна приятелска среща, играна в Балтимор (САЩ). "Росонерите" спечелиха с 4:3 след изпълнение на дузпи. Италианците изиграха много силни първи 15 минути, в които вкараха два гола във вратата на Марк-Андре тер Стеген. Първи Пулишич намери..

публикувано на 07.08.24 в 07:31
Реал (М) победи с 2:1 Челси

Реал (М) победи Челси в последната си контрола в САЩ

Отборът на Реал (Мадрид) победи с 2:1 Челси в Шарлът в третата си и последна контрола от турнето в САЩ. Лукас Васкес и Браим Диас отбелязаха головете за тима на Карло Анчелоти, а за Челси точен беше Нони Мадуеке. В 18-ата минута атака на Реал завърши с удар по диагонала на Лукас Васкес и лек рикошет, който затрудни Йоргенсен. Дани..

публикувано на 07.08.24 в 07:29

Слави Бинев: Първата среща на Кимиа ще е най-трудна, защото е срещу съперничка от Иран

Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев окуражи българската представителка в този спорт на олимпийските игри Кимиа Ализаде и нейните треньори – личният ѝ наставник Давуд Етминани и треньорът на националния отбор Фарзад Золхадри. Кимиа Ализаде тренира в олимпийското село в готовност да дебютира на Игрите под..

обновено на 07.08.24 в 07:05

Всички медалисти от 11-ия ден на олимпийските игри в Париж

Ден 11 от програмата на олимпийските игри в Париж беше изпълнен с интересни състезания и роди нови герои. Ето и медалистите от проведените общо 15 финала: сърф, мъже:
 1. Каули Васт (Франция)
 2. Джак Робинсън (Австралия)
 3. Габриел Медина (Бразилия) сърф, жени:
 1. Керълайн Маркс (САЩ)  
2. Татяна Уестън-Уеб (Бразилия)
 3. Жоан Дефе..

публикувано на 07.08.24 в 02:21