Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (София) се подсили с трикратен шампион с Лудогорец

Гилерме Шоко
Снимка: Фейсбук - Локомотив (Сф)

Локомотив (София) привлече в състава си десния бек Гилерме Шоко. 29-годишният бразилец парафира контракт с "червено-черните" до следващото лято. Шоко е трикратен шампион на България с Лудогорец в периода 2012-2014 и два пъти носител на националната купа през 2012 и 2014 година. Той е играл още за Локомотив (Пловдив) и Монтана, а за последно е играл в родината си за Итуано.

Локомотивци привлякоха преди дни и централния нападател Светослав Дяков в опита си да подсилят отбора си и да атакуват Първа лига.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Алкарас се радва на успеха.

Музети и Алкарас продължават, олимпийският шампион отпадна

Италианецът Лоренцо Музети се наложи над защитаващия титлата си от Токио Александър Зверев (Германия) със 7:5, 7:5 на четвъртфиналите на олимпийския турнир по тенис. Мачът продължи два часа и 5 минути. Музети започна много силно, като още в първия гейм направи пробив, който след това затвърди. Зверев успя да върне пробива в десетия гейм, като се..

публикувано на 01.08.24 в 18:33
Йордан Йовчев, Диана Дудева и Красимир Дунев

Диана Дудева: Във финала Валентина Георгиева трябва да се пребори със себе си

„Валентина Георгиева трябва да се пребори със себе си във финала. Много ще е трудно да спечели медал, но не и невъзможно. Аз й пожелавам да „закове“ и двата прескока. Ще следим представянето й и ще й стискам палци. Самото й попадане във финала, при такава ужасна конкуренция е огромен успех“, така Диана Дудева коментира за БНР предстоящия финал..

публикувано на 01.08.24 в 13:16
Васил Антонов - президент на БФШ 2022

Председателят на БФШ 2022: Прекратявам всички дела срещу БСФШ

Председателят на Българската федерация по шахмат 2022 Васил Антонов, който се завърна начело на организацията преди няколко дни обяви, че ще прекрати всички дела срещу Българската спортна федерация по шахмат в името на обединението на спорта.  „Ситуацията в българския шахмат е непроменена, въпреки оттеглянето ми от поста председател на..

публикувано на 01.08.24 в 08:32

Росен Добрев остава президент на БФ Хандбал

Росен Добрев остава президент на Българската федерация по хандбал. Варненецът ще продължи да ръководи този спорт, след като успя да запази поста си по време на извънредното Oбщо изборно събрание на централата, което се проведе вчера в пловдивското село Труд. Форумът беше свикан по искане на Инициативен комитет и то само два месеца след провеждането..

публикувано на 01.08.24 в 07:48
Япония с третата титла в многобоя при мъжете на олимпийски игри

Япония с третата титла в многобоя при мъжете на олимпийски игри

Олимпийската титла в индивидуалния многобой при мъжете остава в Япония. Това е трето злато за гимнастиците от Страната на изгряващото слънце в тази дисциплина след Игрите в Рио де Жанейро и Токио. Шиносуке Ока стана шампион след като се представи стабилно на всички уреди и събра сбор от 86.832 точки, след като получи оценки 14.566 на земя, 14.500 на..

публикувано на 01.08.24 в 06:27
САЩ без проблеми победи Южен Судан, Сърбия с първи успех в олимпийския баскетболен турнир

САЩ без проблеми срещу Южен Судан, Сърбия с първи успех в олимпийския баскетболен турнир

Устременият към пета поредна олимпийска титла в мъжкия баскетбол тим на САЩ постигна втора победа в груповата фаза на Игрите в Париж. В среща от група "С" американците надиграха със 103:86 (26:14, 29:22, 18:21, 30:29) Южен Судан и еднолично оглавиха потока си преди последния си мач срещу Пуерто Рико. Пълният със звездите от Националната баскетболна..

публикувано на 01.08.24 в 06:23
САЩ победи Сърбия във волейболния турнир при жените на Игрите в Париж

САЩ победиха Сърбия във волейболния турнир при жените на Игрите в Париж

Защитаващият титлата си отбор на САЩ победи драматично Сърбия с 3:2 (25:17, 25:20, 20:25, 14:25, 17:15) в мач от група "А" на олимпийския турнир по волейбол за жени.  Американките водеха с 2:0, но световният първенец успя да се добере до тайбрек. В него играта вървеше равностойно и точка за точка, но САЩ се поздрави с краен успех при 17:15...

публикувано на 01.08.24 в 06:19