Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама задържани за убийство в Костенец

| обновено на 14.10.19 в 15:43

Двама души са задържани за убийството на мъж в Костенец снощи. Това съобщи пред "Хоризонт" директорът на ОДМВР - София старши комисар Николай Спасов. Намерено е и оръжието, с което е извършено престъплението.

"В хода на оперативно-издирвателните мероприятия са задържани 2 лица - момиче и момче, за които към настоящия момент имаме данни за съпричастност към даденото убийство. Потвърждават се битов, любовен мотив".

Мъж на около 40 години е бил убит в Костенец снощи, съобщиха от МВР. 

Установено е, че престъплението е извършено след скандал. Мъжът е починал от множество прободни рани. Няколко часа по-късно полицията е задържала двама мъже и една жена за престъплението. 

По случая е образувано досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Сградата на Върховния съд на Бразилия

Бразилският върховен съд ще заседава по казуса "Екс"

Петчленен състав на бразилския Върховен съд ще заседава утре във връзка с решението на върховния съдия Алешандри ди Мораеш да нареди блокиране на социалната мрежа "Екс" в Бразилия, предаде "Ройтерс". Мораеш, когото собственикът на "Екс" Илон Мъск нарече "диктатор", свика виртуално заседание на първото отделение на Върховния съд, на което той..

публикувано на 02.09.24 в 08:36
Явор Дачков

Явор Дачков: Проблемът на ДПС – Доган е, че отгледаха бухалка и я нарекоха "феномен"

Въобще не е ясно като какви ще се явят на изборите някои от основните играчи – БСП, ДПС, ПП-ДБ, и кои нови играчи ще прескочат четирипроцентовата бариера. Това каза пред БНР журналистът и създател на сайта "Гласове" Явор Дачков. По-вероятно е ДПС да се яви като две ДПС-та. Вероятно БСП ще се яви като широка коалиция, която ще съдържа в..

публикувано на 02.09.24 в 08:28
Народният представител Валентин Тончев с привърженици на Ахмед Доган пред сградата на ЦИК в София - 2 септември 2024

Двете ДПС-та в напрегнато очакване пред ЦИК

Напрегнато е очакването пред вратите на Народното събрание, водещи към мястото, на което членове на ЦИК ще приемат документи на партиите, искащи да се регистрират за участие в поредните предсрочни парламентарни избори. Двете крила на привърженици - едните, подкрепящи почетният председател Ахмед Доган, и другите - председателя Делян Пеевски, отрано са..

публикувано на 02.09.24 в 08:26
Димитър Главчев

Премиерът проведе разговор с министъра на вътрешните работи във връзка с изборите

Министър-председателят Димитър Главчев проведе разговор с министъра на вътрешните работи Атанас Илков във връзка със започналия процес по подготовка на изборите, които предстои да се проведат на 27 октомври, съобщи пресцентърът на МС.  Премиерът беше категоричен, че е от първостепенно значение служителите на МВР както и досега да спазват стриктно закона..

публикувано на 02.09.24 в 08:19

ВиК холдингът готви единна методология за анализ на загубите на вода

ВиК холдингът подготвя единна методология за анализ на загубите на вода . Целта е да се идентифицират критичните участъци с големи загуби. Това съобщи в интервю за БНР Атанас Бояджиев, който е член на холдинга. Тома Белев: Половината от добива на вода за питейни цели не се измерва! Асен Личев: Сушата завладява България, но ние..

публикувано на 02.09.24 в 07:56

Украйна отблъсна руско нападение срещу столицата Киев

Рано тази сутрин в украинската столица Киев са се чули няколко силни експлозии. При вчерашните удари на Русия срещу североизточния град Харков бяха ранени над 40 души. Части на противовъздушната отбрана на Украйна са участвали в отблъскването на руска ракетна атака срещу украинската столица Киев. Това съобщиха рано тази сутрин украински военни в..

публикувано на 02.09.24 в 07:52
Иван Ченчев

Иван Ченчев: БСП ще преодолее клетници като Зафиров, Гуцанов и Вигенин

"Имаме си работа с обикновени реваншисти и хора, които са комплексирани ." Това заяви пред БНР Иван Ченчев, когото Националният съвет на БСП изключи от партията съвместно с досегашния лидер Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Крум Дончев.   Националният съвет изключи Корнелия Нинова от БСП Нинова: Страхуват се, уплашиха се от..

публикувано на 02.09.24 в 07:40