Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ефрейтор Александра Атанасова се нуждае от помощ за лечение

Ефрейтор Александра Атанасова от Националния военно–учебен комплекс „Чаралица“ има нужда от спешно лечение на тумор на дебелото черво.

През месец юни тази година е направена неуспешна операция във ВМА София. В резултат неотстранената част от тумора се е разпространил.

Близките на ефрейтор Атанасова молят за спешно събиране на средства.

Банковата сметка е BG81RZBB91551011349423 „Райфайзен банк“.

BIC: RZBBBGSF



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В с. Малка Арда живеят като в миналия век с режим на водата

Близо месец жителите на родопското село Малка Арда, в община Баните са на воден режим. Това се повтаря всяка година през лятото заради сериозен проблем с водоподаването в селото. Друга причина е и засушаването, вследствие на което е намален дебита на водата, който постъпва във водоема над населеното място. В дни, когато температурите дори в..

публикувано на 24.07.24 в 17:59

Оранжев код за значителни валежи и бури за утре

Предупреждения за значителни валежи и гръмотевични бури обяви за утре Националният институт по метеорология и хидрология.  Оранжев код е обявен за областите Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.  В отделни райони там са възможни до 50-65 литра на квадратен метър дъжд. 

публикувано на 24.07.24 в 17:39

Временна комисия за Ивелин Михайлов изслуша директора на НАП и председателя на ДАНС

Депутатите от временната комисия, свързана с дейността на Ивелин Михайлов и "Исторически парк", изслушват при закрити врата изпълнителния директор на НАП Румен Спецов и председателя на ДАНС Пламен Тончев, предаде БТА. Румен Спецов отбеляза, че всички данни, които ще каже, са свързани с данъчно- осигурителна информация. Той посочи, че може да..

публикувано на 24.07.24 в 17:32
Канцлерът на Германия Олаф Шолц

Олаф Шолц отново ще се кандидатира за канцлер след парламентарния вот догодина

Въпреки спада в одобрението за германското правителство канцлерът Олаф Шолц смята отново да се кандидатира за поста след парламентарните избори на 28 септември догодина.  На заключителна пресконференция преди лятната ваканция за политическия живот в Германия Шолц обяви, че догодина ще влезе в предизборната кампания като водещ кандидат за поста...

публикувано на 24.07.24 в 17:30

Смениха областните управители на Кърджали и Смолян

С решение на правителството са назначени двама областни управители – на областите Кърджали и Смолян, като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността. Досегашният областен управител на Смолян бе д-р Румен Пехливанов, а на Кърджали - бившият кмет на община Ардино Ресми Мурад. В Кърджали поста поема Никола Чанев , който..

публикувано на 24.07.24 в 17:21
Атанас Запрянов

България разговаря с Германия за купуване на системи за противовъздушна отбрана

България разговаря с Германия за купуване на системи за противовъздушна отбрана. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. По време на заседанието на комисията по отбрана Запрянов настоя за бързото придобиване на способности за противовъздушна защита.  Министър Запрянов каза, че яснота по темата ще има след края на..

публикувано на 24.07.24 в 17:18
Унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто.

България е предложила помощта си на Унгария след спрения транзит на петролни продукти през Украйна

България е предложила помощта си на Унгария за смекчаване на последиците от санкциите на Украйна срещу "Лукойл", които спряха доставките от руската група, заяви външният министър на Унгария Петер Сиярто след среща с българския министър на енергетиката Владимир Малинов. Унгария и Словакия искат помощ от ЕС, след като Украйна спря транзита на..

публикувано на 24.07.24 в 17:07