Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров не вижда пряка връзка между случаите "Скрипал" и "Гебрев"

Заподозрян по случая "Скрипал" руски агент е влизал в България през 2015 г., като едно от посещенията му съвпада с отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, сина му и производствения директор в "Дунарит" Валентин Тахчиев, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

Според него обаче не може да се направи пряка връзка между двата случая.

"Има тясна връзка, не бих казал между двете престъпления, а по-скоро тясна връзка между лицата, говоря в съвсем тесен, в чисто професионален смисъл е това, че има съвпадение между един от обвиняемите, заподозрени по делото "Скрипал" и негови посещения от България. Едно от тези посещения съвпада като отрязък от време със случилото се с господин Гебрев", каза Сотир Цацаров, който днес беше избран за нов председател на КПКОНПИ - Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Емилиян Гебрев

Разследването по случая „Гебрев“ чака експертизи от САЩ и Великобритания

Разследването за опита за убийство на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, сина му и негов бизнеспартньор чака експертизи от ФБР и Великобритания, това съобщиха от държавното обвинение.  От там уточняват, че по делото се работи активно и публикуват..

публикувано на 10.12.19 в 16:02
ВИЖТЕ ОЩЕ
Намеренатастатуя в Хераклея Синтика

Гръцките медии за откритието в Хераклея Синтика: Голям успех на българската археология

Гръцките медии отделят централно място на откритието на българските археолози при разкопки в Хераклея Синтика край Рупите. Преди два дни екипът на проф. д-р Людмил Вагалински откри мраморна скулптура, чиято височина е над човешки ръст. Тя е..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

МВнР с препоръка: Не пътувайте към Сицилия и околните острови

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани да се въздържат от пътуване до Сицилия и околните острови следващите дни заради активизиране на вулканите Етна и Стромболи.  Управата на летището в италианския град Катания,..

публикувано на 06.07.24 в 07:59
Масуд Пезешкян (в средата) е новият президент на Иран

Масуд Пезешкян е новият президент на Иран

Иранският реформаторски кандидат Масуд Пезешкян спечели втория тур на президентските избори срещу ултраконсерватора Саид Джалили, съобщиха държавните медии. От над 30 милиона гласа, Пезешкиан е събрал близо 17 милиона, а Джалили - малко над 13..

публикувано на 06.07.24 в 07:52

Руски въздушни удари в Украйна, Суми остана без питейна вода

Украинският град Суми остана без питейна вода тази нощ, след като при руски въздушни удари бе повредено електрозахранването на водоснабдителната система. Украинската обществена медия "Суспилне" съобщи за поредица от експлозии тази нощ в областния..

публикувано на 06.07.24 в 07:45

Близо 2 800 безработни започват работа по регионални програми по заетост

Близо 2 800 безработни ще започнат работа по регионални програми за заетост, които се финансират от социалното министерство тази година, съобщиха от ведомството. Програмите са разработени по предложения на областни и общински администрации и са..

публикувано на 06.07.24 в 07:32
Делян Георгиев

Район "Изгрев" посреща празника си с тридневен фестивал - музикален, кулинарен и филмов

Три фестивала – музикален, кулинарен и филмов  организира за празника систоличният район „Изгрев“. Събитието „Изгрев фест“ ще продължи три дни – от 6 до 8 юли в парк „Тинтява“ ( градинката на КАТ ). „Само за четири години празникът на район..

публикувано на 06.07.24 в 06:00
Джо Байдън

Байдън определи представянето си на дебата с Тръмп като "лош момент"

Американският президент Джо Байдън даде за "Ей Би Си" първото си телевизионно интервю след предизборния дебат с предшественика си Доналд Тръмп на 27 юни. Байдън определи представянето си тогава като "лош момент" и увери, че то не е признак за някакво..

публикувано на 06.07.24 в 04:06