Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хари Магуайър бе избран за капитан на Манчестър Юнайтед

Хари Магуайър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитникът Хари Магуайър бе избран за капитан на футболния Манчестър Юнайтед. Той взима лентата от Ашли Йънг, който преминава в италианския Интер. 26-годишният Магуайър пристигна на "Олд Трафорд" преди едва пет месеца от тима на Лестър Сити за рекордната за бранител сума от 80 милиона лири. Той веднага заема място в центъра на отбраната и вече има 29 мача зад гърба си.

"Всичко в поведението му ми говори, че той е лидер. Затова Хари ще носи лентата", заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер. Освен от Йънг и от Магуайър, в различни срещи от началото на сезона капитанската лента бе носена още от Маркъс Рашфорд, Давид де Хеа и веднъж от Джеси Лингард.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Дъжд прекъсна мача Димитров - Кецманович

Мачът на най-добрия български тенисист Григор Димитров със сърбина Миомир Кецманович на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло бе прекъснат заради дъжд. Димитров спечели първия сет с 6:4, а във втората част води с 2:1, като предстои да сервира противникът му. Мачът бе прекъснат заради засилилия се дъжд, като кортът бе покрит, което означава, че ще..

публикувано на 10.04.24 в 21:26

България се наложи над Австрия на "Били Джийн Кинг къп"

Отборът на България се наложи над Австрия с 2:1 в последната среща от първа група на Евро-африканската зона на "Били Джийн Кинг къп".  Надпреварата се провежда в Оейраш (Португалия). В първата среща Тамира Пашек от Австрия победи Лия Каратанчева със 7:5, 6:2. Във втората среща за деня Изабелла Шиникова се наложи над Тамара Костич с 6:2, 6:4.  На..

публикувано на 10.04.24 в 20:15
Дани Алвеш

Дани Алвеш остава на свобода

Бившият футболист на Барселона и националния тим на Бразилия Дани Алвеш ще остане на свобода, след като съд в Барселона отхвърли в сряда обжалване от страна на прокуратурата, информира АФП.  Той бе осъден на 4 години и половина затвор за изнасилване, но бе пуснат на свобода преди по-малко от месец, след като плати гаранция от един милион евро. На него..

публикувано на 10.04.24 в 19:02
Невяна Владинова

Невяна Владинова с дебют като главен съдия на СК в София

Вицепрезидентът на БФХГ и международен съдия категория "Бреве" - Невяна Владинова, ще дебютира като главен съдия на Световната купа по художествена гимнастика този уикенд. Бившата грация вече се развива и като успешен съдия. Специално за нас тя сподели, че се учи от най-добрите рефери у нас и вярва, че може да тръгне по стъпките им. "За мен е..

публикувано на 10.04.24 в 18:18

Медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства ще са специални гости на Пролетния гимнастически фестивал

Олимпийската вицешампионка и почетен председател на Съюза по аеробика Йорданка Благоева, световните и европейски медалисти Людмила Ковачева, Маргарита Стоянова, Деница Паричкова, Елена Рашева и Ивелина Лукаки ще бъдат специални гости Прелетения гимнастически фестивал. Надпреварата ще се проведе 13 април от 9:30 ч. в залата по хандбал на..

публикувано на 10.04.24 в 17:32

Легендарни български спортисти участваха в конференция в Европейския парламент

Едни от най-емблематичните имена в българския спорт взеха участие в конференцията “Младежта и спорта в Европейския съюз: Големи обещания - нищожни средства”, която се проведе в Европейския парламент в Брюксел. Организатори на събитието са евродепутатите Андрей Слабаков и Пиетро Фиоки. Участие във форума взеха баскетболистката Гергина..

публикувано на 10.04.24 в 17:09

Национали по спортна гимнастика уважиха студентския турнир в Югозападния университет "Неофит Рилски"

Националите състезатели Мартин Мишев, Теодор Трифонов, Божидар Златанов, Христос Маринов, Раян Радков уважиха вътрешно-университетския студентски турнир по спортна гимнастика за Купата на Ректора на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград. Надпреварата се организира от Студентски съвет, катедра "Спорт" към Факултет "Обществено здраве,..

публикувано на 10.04.24 в 16:11