Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Гроздев със злато на олимпийската квалификация в Малта

Стилиян Гроздев спечели златен медал в категория 61 килограма на олимпийски
квалификационен турнир по вдигане на тежести в Малта. Българинът грабна титлата с двубой от 287 килограма, като  спечели победи и в двете движения.

В новата си категория Гроздев започна с успех на 127 килограма, след това не можа да изхвърли 132, но в третия опит се поздрави с успех. В изтласкването Стилян премина без проблеми през 150  и 155 килограма, като не успя да се справи със 158.

Втори, на 8 кг след Гроздев, остана германецът Симон-Йозеф Брандхубер, а бронзът бе за неговия сънародник Йон Луке Мой с 275 килограма.

„Радвам се, че експериментът с преминаването на Стилян в по-ниска категория се оказва успешен. Той свали цели 6 кг за да се състезава сега в кат. 61 кг. Преценихме, че това ще е по-добре за него, след като най-големия си успех досега записа с тегло 62 кг, когато стана европейски вицешампион в Букурещ. С резултата си от Малта Стилян вероятно ще е в зоната на медалите на предстоящото през април европейско първенство за мъже в Москва,“ заяви старши треньорът на националните
щангисти Иван Иванов.

По-късно днес на подиума в Малта ще излязат още двама наши представители. В категория 73 кг ще вдига европейският шампион Божидар Андрев, а в категория 81 кг – Юндер Бейтула.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стамен Белчев

Стамен Белчев: Всеки ранен гол всява смут

Стамен Белчев, старши треньор на ЦСКА София, коментира загубата с 1:3 от Лудогорец: "Доволен съм това, което показаха футболисти през голямата част от мача. Влизаме без концентрация в мача. Малкото ситуации, които имахме, не успяхме да ги реализираме и да се върнем. Всеки един ранен гол вкарва смут.  Преодоляхме ранния гол и в по-голямата..

публикувано на 12.05.24 в 06:58
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Исках да има точно такъв колектив в Лудогорец

Георги Дерменджиев, старши треньор на Лудогорец, заяви след победата над ЦСКА София с 3:1 и спечелената 13-та поредна титла в Първа лига по футбол: „Поздравявам всички за тази 13-та титла. Има място за нея. Щастливи сме, че рано осигурихме титлата. Така сме много по-спокойни.  През цялото време играхме добре и ръководихме мача. Не искам да..

публикувано на 12.05.24 в 06:55

1, 2, 3... 13-а титла за Лудогорец

Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига, съобщи БГНЕС. Пред своите фенове в Разград "орлите" доказаха, че отново са без конкуренция в България и надвиха "червените", за да ликуват със златните медали. Лудогорец имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за..

публикувано на 11.05.24 в 21:38
Джеймс Мадисън от Тотнъм получава поздрави от публиката след края.

Тотнъм изхвърли Бърнли, Лутън също отпада от Висшата лига

Отборите на Бърнли и Лутън се сбогуваха с Висшата лига само един сезон, след като заедно с Шефилд Юнайтед спечелиха промоция. Кръг преди края на сезона в английския елит Шефилд и Бърнли са сигурни изпадащи, докато има само теоретичен шанс да остане. "Шапкарите" трябва да победят в последния кръг като домакин Фулъм, като наваксат 13 гола изоставане..

публикувано на 11.05.24 в 20:36
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна на полуфинал в Маутхаузен

Българският тенисист Димитър Кузманов отпадна в полуфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Маутхаузен, Австрия с награден фонд от 121 хиляди евро, информира БТА. Пловдивчанинът, който е на 260-о място в световната ранглиста, отстъпи на намиращия се със сто позиции пред него Йозеф Ковалик от Словакия със 7:6(10), 3:6, 0:6 след точно два..

публикувано на 11.05.24 в 20:28

Арда спечели точките срещу Ботев (Пловдив)

Арда Кърджали постигна победа след обрат с 2:1 над гостуващия Ботев Пловдив в мач от 33-ия кръг от българския шампионат.   Гостите, които в следата на следващата седмица ще играят финал за купата на България срещу шампиона Лудогорец, имаха аванс на полувремето, но допуснаха обрат след почивката.  Ботев Пловдив поведе в резултата в 32-ата минута,..

публикувано на 11.05.24 в 20:24

Стилияна Николова спечели многобоя на държавния шампионат

Стилияна Николова от клуб Илиана спечели титлата в многобоя при жените на държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова" в София. Николова събра 141.975 точки (37.500 на обръч, 34.725 на топка, 34.600 на бухалки и 35.100 на лента). Вчера тя игра с обръч и топка, а днес с лента и с бухалки, където допусна грешки...

публикувано на 11.05.24 в 20:06