Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради опасността от коронавирус в Катар отмениха състезанията в клас MotoGP

Поради въвеждането в сила на ограничения за пътуване в Катар, засягащи пътниците от Италия, първия кръг от световния шампионат по мотокциклетизъм на писта в клас Moto GP, който трябваше да се проведе на трасето Лосаил е отменено.

FIM (Международната федерация по мотоциклетизъм),IRTA и Dorna (фирмата промоутър) съжаляват за отменянето на всички сесии от клас MotoGP за Гран при на Катар, включително състезанието.

Продължаващата епидемия от коронавирус доведе до влизането в сила на ограниченията за пътуване в Катар.

Те засягат пътниците от Италия, наред с други страни. От днес всички пътници, които пристигат в Доха с директни полети от Италия или са били в Италия през последните 2 седмици, ще бъдат откарани направо в карантина за минимум 14 дни. Италия играе жизненоважна роля в първенството и в клас MotoGP. Това е както на пистата, така и извън нея. Става въпрос не само за пилотите, но и за инженерите и механиците в отборите.

Затова е взето решение да се отмени надпреварата в “кралския клас”.

Отборите и състезателите от класовете Moto2 и Moto3 вече бяха в Катар за тридневния официален тест на Лосаил. Те са в Катар от средата на седмицата. Затова състезанията в двата класа остават. Така лекият и междинният клас ще се състезават в първия кръг за сезона от 6 до 8 март. Същото ще важи и за Купата Idemitsu Asia Talent, която ще има две състезания по време на Гран При на Катар, както първоначално е било планирано. Графикът ще бъде преработен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Волфсбург - Байерн

Байерн с труден успех като гост на Волфсбург

Отборът на Байерн постигна трудна победа на старта на сезона в Бундеслигата над домакина Волфсбурт с 3:2. Баварците под ръководството на новия си треньор Венсан Компани, имаха предимство през първото полувреме, което бе материализирано след гол на Джамал Мусиала, възползвал се от хубава асистенция на крайния защитник Саша Бое. След почивката обаче..

публикувано на 25.08.24 в 18:53
Нони Мадуеке (в синьо) отбеляза хеттрик за Челси

Челси наниза шест гола на Уулвърхемптън

Челси победи Уулвърхемптън с 6:2 в мач от втория кръг на английската Висша лига. Гостите от Лондон откриха резултата още във втората минута на сблъсъка с попадение на Никлас Джаксън. Половин час след началото Матеуш Куня изравни за "вълците". В края на полувремето се заформи истинско голово шоу, след като Коул Палмър отново възстанови аванса на..

публикувано на 25.08.24 в 18:50
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов седми на висок скок за Диамантената лига

Олимпийският шампион от Токио Джанмарко Тамбери от Италия спечели състезанието в скока на височина при мъжете в Диамантената лига в полския град Хожув в област Силезия. Тамбери преодоля трудно от трети опит 218 см, но след това имаше успех на 222, 226, а от втори опит преодоля единствен и височината от 231 см. Италианецът направи два неуспешни опита на..

публикувано на 25.08.24 в 18:46
Владимир Ботев и Марио Нейков

Двойката скул Владимир Ботев и Марио Нейков зае 10-а позиция на СП по гребане за юноши

Двойката скул Владимир Ботев и Марио Нейков се нареди на 10-а позиция в крайното класиране на Световното първенство по гребане за юноши до 19 години в Санта Катерина (Канада), след като финишира на четвърто място във финал Б на дисциплината. Българите се движеха пети до средата на гонката от 2000 метра, но с по-добра втора част на дистанцията завършиха..

публикувано на 25.08.24 в 18:44
Колоездачна обиколка на България

Италианец спечели първия етап от колоездачната обиколка на България

Италианецът Матео Малучели от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели първия етап от 71-вата Колоездачна обиколка на България. Малучели, който във вчерашния пролог завърши втори и днес стартира с "цикламената фланелка", показа, че спринтовете са най-силната страна от карането му и точно с такъв спечели първата позиция. Той измина разстоянието от 161,5..

публикувано на 25.08.24 в 18:13
Ландо Норис

Ландо Норис спечели Гран при на Нидерландия във Формула 1

Британският пилот на Макларън Ландо Норис спечели убедително Гран при на Нидерландия във Формула 1. Той показа изключително доминация като финишира с повече от 22 секунди аванс пред световния шампион и актуален лидер Макс Верстапен (Нидерландия, Ред Бул). Норис спечели и точка бонус за най-бърза обиколка на пистата в Зандвоорт, като я направи за..

публикувано на 25.08.24 в 17:55

Злато и сребро за България при девойките на Световното по летен биатлон

Валентина Димитрова стана шампионка, а Лора Христова взе сребърното отличие в преследването на 7.5 километра при девойките на Световното първенство по летен биатлон в Отепя (Естония). Димитрова финишира за 23:27.5 минути с четири грешки в четирите стрелби, а Христова остана на 23.9 секунди с пет пропуснати мишени. Трета се нареди Илона Плехачова..

публикувано на 25.08.24 в 16:11