Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров с първи точки в световния шампионат

Петър Петров
Снимка: личен архив

Петър Петров с КТМ спечели първите си точки в световния шампионат по мотокрос. В първото състезание за сезон 2020 българинът се нареди на 22 –ро място в генералното класиране за Гран При на Великобритания. Роденият в Севлиево пилот финишира на 20-то място и в двата манша и така си осигури първите две точки за първенството.  

Победител с 47 точки след първо място в първия манш и второ във втория стана Джефри Херлингс с КТМ. В драматичното състезание, което се проведе на изключително калното трасе Матерли Бейсин, нидерландецът изпревари световния шампион от миналата година Тим Гайзер (Хонда). Словенецът събра 38 точки като финишира едва на 8-то място в първото пробягване на трасето, но във второто се реваншира с победа.

Третото място отново с 38 точки, но с по-лош втори манш зае Антонио Каероли. Италианският пилот на КТМ, който миналата година беше преследван от редица контузии се нареди на 4-то място в първия манш и на 3-то във втория, с което си гарантира подиум в надпреварата.

Състезанието за Голямата награда на Великобритания се проведе при изключително трудни климатични условия. Силеният дъжд и вятър в петък вечерта и събота сутринта принудиха организаторите да направят промяна в програмата, като отмениха част от състезателните сесии.

Вторият кръг от световният шампионат по мотокрос е на 8 март на трасето Валкенсвард за Голямата награда на Нидерландия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ЦСКА 1948 постигна първа победа в Европа

ЦСКА 1948 с историческа първа победа в Европа

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 1:0 у дома Будучност в първи мач от втория квалификационен кръг в турнира  Лигата на конференциите. В 5-ата минута Талис шутира от дистанция, но вратарят Милан Миятович улови топката. Осем минути след това Радослав Кирилов получи от Марио Илиевски, но се засуети в наказателното поле и пропусна момента, в който..

публикувано на 25.07.24 в 22:35
Апоел и Черно море завършиха 0:0

Апоел и Черно море не се победиха

Черно море  завърши 0:0 като гост на израелския Апоел (Беер Шева) в първа среща от втория кръг на турнира Лига на Конференциите  Мачът се игра в Ловеч, където израелският тим посреща съперниците си в Европа заради нестабилната ситуация в тяхната страна, породена от конфликта в Ивицата Газа. Втората среща ще се проведе също в България, като..

публикувано на 25.07.24 в 22:13

Резултатите в Шампионска лига и Лига на конференциите

Резултатите в първите мачове от втория квалификационен кръг в Шампионската лига по футбол:  Лудогорец Разград (България) - Динамо Минск (Беларус)        2:0 Целие (Словения) - Слован Братислава (Словакия)              1:1  ПАОК Солун (Гърция) - Борац Баня Лука (Босна и Херцеговина)  3:2. Първи мачове от втория квалификационен кръг в Лигата на..

публикувано на 25.07.24 в 06:55
Франция - САЩ

Франция започна с победа на Олимпиадата, напрежение в мач на Израел

Франция започна с победа участието си на олимпийския турнир по футбол. Домакините, водени от треньора Тиери Анри, се наложиха с 3:0 срещу САЩ след голове през второто полувреме. В срещата от група "А", играна в Марсилия, "петлите" успяха да наложат преимуществото си след почивката. В 61-ата минута Александър Лаказет откри резултата с неспасяем шут от..

публикувано на 25.07.24 в 06:39
Ботев (Пд)

Европейските мачове на Ботев (Пд), Черно море и ЦСКА 1948 в комбинирано предаване по "Хоризонт"

След Лудогорец още три български отбора ще изиграят днес първите си срещи от втория квалификационен кръг на европейските клубни турнири по футбол. По програма "Хоризонт" на БНР ще предаваме комбинирано и трите мача. Ето кои са те: Ботев (Пловдив) гостува на Панатинайкос от 21.00 часа с надеждата приказката да продължи. Двубоят е от Лига Европа, като..

публикувано на 25.07.24 в 06:31
Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на Шампионската лига

Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на ШЛ

Лудогорец победи с 2:0 у дома Динамо Минск в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.  Преди почивката българският шампион достигна до сериозна преднина, която се дължи на попаденията на Бърнард Текпетей и на Тодор Неделев от дузпа. Довакините взеха аванс още в деветата минута. Рик Джонатан подаде към Якуб Пьотровски, а..

публикувано на 24.07.24 в 23:03
Диана Иванова и гимнастичките от националния отбор по спортна гимнастика

Хореографът Диана Иванова: Усещам музиката със сърцето и с душата си

В последните години едни от най-големите ни спортни успехи са свързани с гимнастическите спортове. Под светлините на прожекторите почти винаги са спортистите, които са ги донесли. Зад тези постижения стоят още много хора. Сред тях са и хореографите. Те са тези, които измислят съчетанията. На тяхната фантазия се дължат всички емблематични композиции,..

публикувано на 24.07.24 в 22:09