Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата препоръчва гъвкаво работно време и работа от вкъщи

Снимка: БГНЕС

Държавата препоръчва на работодателите да въведат гъвкаво работно време като мярка срещу разпространение на коронавируса. Там, където е възможно, да бъде организирана и работа от дома, призова министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Според нея могат да бъдат взети и други предпазни мерки в работните помещения.

„Там, където е възможно, защото не навсякъде е възможно, да бъде организиран работния процес и от дома, както и да се използват в максимална степен свободните площи, помещения, зали, или да се използват включително и междинни преградни стени, така че да се осигури необходимото защитено лично пространство на по-голяма част от служителите и работниците“, каза министър Сачева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мария Бакалова

"Гардиън" поправи заглавието на интервюто с Мария Бакалова - не е казала, че Тръмп е един от най-злите хора

Вестник "Гардиън" поправи заглавието на интервюто с българската актриса Мария Бакалова след като тя опроверга написаното, че е заявила, че "Доналд Тръмп е един от най-злите хора на нашия век“. Редакцията се е запознала с предоставени запис от интервюто, от екипа на актрисата, от който става ясно, че думите се отнасят до адвоката на бившия..

публикувано на 14.10.24 в 19:53
Иранският министър на външните работи Абас Арагчи.

Иранският външен министър: Не искаме война или конфликт, въпреки че сме напълно готови за това

Иран преустанови непреките разговори със Съединените щати заради "специалната обстановка в региона" на Близкия изток.  18 жертви на израелски въздушен удар в район с доминиращо християнско население в Северен Ливан Нови атаки на Израел срещу Ивицата Газа Париж призова Техеран да помогне за деескалация на напрежението в Близкия изток..

публикувано на 14.10.24 в 19:34
Снимката е илюстративна

Увеличават се случаите на грип в Кюстендилско

Увеличават се случаите на грип и на остри респираторни заболявания в Кюстендилския регион за миналата седмица, сочат дадните на РЗИ. Към днешна дата са регистрирани 60,47%, на 10 хиляди население спрямо 24,47 % за предходната седмица. Случаите на Covid-19 се запазват - по 20 за седмица. Завишението при грипа и острите респираторни..

публикувано на 14.10.24 в 19:33

Нова европейска директива за качеството на въздуха

Нови по-строги правила за качеството на атмосферния въздух влизат в сила в Европейския съюз, след като Съветът по околна среда окончателно прие новата директива. Мярката има за цел да постигне нулево замърсяване на въздуха в Европа най-късно до 2050 г.  Новата директива за качеството на атмосферния въздух дава приоритет на здравето на..

публикувано на 14.10.24 в 19:27

Новият директор на Смолянския театър уволни главната счетоводителка

Новият директор на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов“ в Смолян Мариан Бозуков е освободил от работа главната счетоводителка. Тя е била назначена през месец август т.г. В момента се работи и по прекратяване на договор с фирмата, която е обслужвала счетоводството и ТРЗ на театъра, както и по прекратяване на всички фиктивни трудови..

публикувано на 14.10.24 в 19:02
Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Йотова за купуването на гласове: Това вече не е градски фолклор, а начин, по който България прави избори

Според вицепрезидента Илияна Йотова всекидневните акции на полицията срещу купуването на гласове за изборите показват, че в България има "епидемия": "Самият факт, че всеки ден сме свидетели на многобройни полицейски акции, задържани хора за купуване на гласове, означава едно - ние имаме буквално епидемия. Това вече не е градски фолклор, не са..

публикувано на 14.10.24 в 19:02

Китай проведе нови военни учения близо до Тайван

Китай проведе нови военни учения близо до Тайван като предупреждение срещу "сепаратистките действия на силите за независимост на Тайван". Действията на Пекин засилиха допълнително напрежението между двете правителства.   Източното военно командване на Китай съобщи рано тази сутрин, че маневрите обхващат Тайванския проток и районите на север, юг и изток..

публикувано на 14.10.24 в 18:35