Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен вземат строги мерки за ограничаване на Covid-19, купени са и 200 теста

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Община Сливен е закупила 200 бързи теста за установяване на коронавирус, които ще предаде на МБАЛ „Д-р Иван Селимински,“ съобщават от Кризисния щаб.

От днес в Сливен са взети още по-строги мерки за ограничаване на заразата.

В града се затварят парковете „Асеновец“ и „Юнак“, както и всички спортни площадки. Предприемат се мерки за дезинфекция на спирките от градския транспорт, детските площадки и пазара.

Преустановяват се дейностите на социалните услуги, с изключение на тези от резидентен тип и Социалния патронаж. Разширява се дейността на патронажната грижа.

На телефон, посочен в сайта на общината възрастни, самотно живеещи и трудноподвижни хора могат да подават заявки за закупуване на лекарства и продукти от първа необходимост. Заявки ще се приемат от понеделник до петък от 08.00 до 16.30.

Отпада ”синята зона" за паркиране в центъра на града.

Разширява се периметърът на обходите и наблюдения за следене и спазване на предприетите мерки и указания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата се понижи до 5,3% през юни

Регистрираната безработица в страната се понижи до 5,3% през юни. Равнището ѝ е с 0,1 процентни пункта по-ниско спрямо май, показва административната статистика на Агенцията по заетостта. В края на юни регистрираните в бюрата по труда безработни са били 150 990. Броят им е намалял с 3281 души спрямо предходния месец. Започналите работа..

публикувано на 20.07.24 в 14:22

Продължава борбата с пожарите в Северна Гърция

Продължават усилията за потушаване на бушуващите пожари в Северна Гърция. И днес температурите в страната надхвърлят 42 градуса. До град Драма в Северна Гърция трети ден екипите на пожарната и военни части не могат да овладеят горски пожар. Загасените участъци се разпалват от вятъра. Няма риск огънят да засегне населени места, категорични..

публикувано на 20.07.24 в 14:11

Калин Стоянов: Два хеликоптера гасят на Беклемето, два - край Воден

Все още не е локализиран пожарът в района на Беклемето. Това съобщи служебния премиер Димитър Главчев, който заедно с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, пристигна в Кърнаре. Достъпът в местността е изключително затруднен, обясни Главчев: "Тук ситуацията е много сложна, защото става въпрос за резерват "Стенето", който е много трудно..

публикувано на 20.07.24 в 14:07

Ще успее ли Париж да се справи с проблемите около Олимпиадата?

Броени дни остават до откриването на летните Олимийски игри в Париж, но с наближаването му проблемите за организаторите сякаш се трупаха, вместо да се решават. Първо дойдоха предупрежденията за екстремно високи температури по време на игрите, които могат да окажат драстично влияние върху представянето на спортистите, както й върху зрителите и..

публикувано на 20.07.24 в 14:05
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: Радев няма да ни даде третия мандат

"Държавата е завладяна. Тя се управлява от ГЕРБ и ДПС с щипка ПП-ДБ." Това заяви пред БНР лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Вече няма 125 депутати за обединение срещу ГЕРБ и ДПС . 119 не са достатъчни, посочи той и обясни: "6 от депутатите от разпадналото се "Величие" заявиха ясно и категорично, че няма да подкрепят..

публикувано на 20.07.24 в 13:54

Лидерът на Младежкото ДПС: Ахмед Доган е истинският председател

Близо 4 часа продължи националната среща на МДПС в Бургас. За нас никога не е имало колебания, в подкрепата ни за д-р Ахмед Доган, който е истинският председател на ДПС, каза след края на форума председателят на младежката организация Ибраим Зайнедов:  "В младежката организация никога е нямало 2 теми. За нас лидерът на партията е доктор Ахмед..

публикувано на 20.07.24 в 13:31

Над 1000 рокери с мотори на традиционния фестивал "Предел-2024"

Над 1000 рокери с мотори се събраха в местността "Предел" над Разлог, където започна 17-тото издание на традиционния мото рок фестивал "Предел-2024". Програмата предвижда демонстрации на мощни мотори, драг- гонки и каскадьорско каране на мотоциклет.  Преди това беше отслужен водосвет за здраве, след което всички участници направиха почетна..

публикувано на 20.07.24 в 13:11