Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: БНР

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че версиите за побоя на главния редактор на вестник "168 часа" са свързани само и единствено с неговата работа, пише "24 часа".

Слави Ангелов беше пребит във вторник вечерта пред дома си на столичния булевард "Дондуков" от двама души с профил на футболни запалянковци. Вестникът коментира със заглавие - въпрос "Ядоса ли Слави Ангелов футболни хулигани с публикации за войната между Васил Божков и братята Найденови?". Подобна поръчка струва до две хиляди лева.

Двамата нападатели са удряли с чук, ритали и удряли Слави Ангелов. Нападението е аналогично с побоя над маркетинговия директор на "Левски" Цветан Вълчев през август, пише още "24 часа".

В коментара си в "Труд", журналисткатаАнна Заркова, пострадала преди години при нападение с киселина, пише - "Всяка жестока саморазправа у нас е различна. Но всички те си приличат по три неща, като първото е, че остават безнаказани. Българинът най-често си казва - "Пада му се на тоя, добре, че не съм аз", се казва в  коментара.

Банките забавят ипотечното кредитиране, съобщава "Монитор". От следващата седмица банковите клонове ще работят на смени. Ще се предпочита онлайн обслужването.

150 лева ще е сметката за отопление на абонатите на "Топлофикация" за топлия февруари за двустайно жилище, информира "Телеграф". Въпреки топлия месец сумата е по-висока от февруари 2019 г., коментират от вестника. Всеки абонат може да провери фактурата си в сайта на дружеството.

След срещата при президента вчера "Земя" цитира държавния глава, който призова институциите да не всяват паника и да успокояват българите. Румен Радев поиска решителни мерки срещу спекулата. Вестникът помества снимка от надпис, който срещаме на входа на почти всички аптеки "Маски няма, в аптеката няма спирт, гелове за ръце, ръкавици".

"Дума" пише на първа страница - "БСП настоява за отваряне на държавния резерв". Социалистите разубедиха ГЕРБ да наказва медици при дебатите в пленарната зала по законопроекта за мерки при извънредното положение. Вестникът на БСП също цитира президента, който каза: "Институциите да не насаждат страх, ако искат дисциплина".

80 хиляди европейци са извън Европейския съюз заради затворените граници, пише "Монитор". Милиарди ученици по света не учат.

Брюксел ограничи достъпа до Общността за 30 дни в опит да намали разпространението на коронавируса.

И "Труд" не забравя проблема с коронавируса, в интервю за изданието доц. д-р Атанас Мангъров от Инфекциозната болница в столицата подчертава, че епидемията отстъпва, когато 70 на сто от хората преболедуват.

В коментар във вестника за ситуацията у нас и по света през последните седмици Петър Кичашки пише: "И все пак животът е хубав. Хуморът и сатирата са могъща сила, която може да надвие и най-големия страх, да натика в ъгъла и най-голямото зло“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сунак обеща още милиарди за отбрана

Британският премиер Риши Сунак обеща още милиарди за отбрана, за да се противопостави на заплахите от "оста на авторитарнити държави", както се изрази, съобщи Би Би Си.  Това стана по време на посещението му в Полша.  Сунак каза, че военните разходи на Обединеното кралство ще се повишат до 2,5% БВП до 2030 година.  Той подчерта, че Обединеното..

публикувано на 23.04.24 в 22:05
Доналд Тръмп в съдебната зала в Ню Йорк, 15 април 2024 г.

Издател на таблоид даде показания в процеса срещу Тръмп

Бившият издател на таблоида "National Enquirer" даде пръв показания в процеса срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Ню Йорк. Делото срещу Тръмп продължава с разглеждане на нападките му срещу свидетели 72-годишният Дейвид Пекър свидетелства, че по време на кампанията за президентските избори през 2016 година е имал договорка..

публикувано на 23.04.24 в 21:55
Еван Гершкович

Руски съд отхвърли нова жалба на Гершкович от WSJ срещу задържането му по обвинение в шпионаж

Руски съд отхвърли днес поредната жалба на журналиста на "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович срещу предварителното му задържане по обвинение в шпионаж. Той бе задържан от Федералната служба за сигурност на 29 март миналата година и така стана първият американски журналист, арестуван по обвинение в шпионаж в Русия от времето на Студената война...

публикувано на 23.04.24 в 21:52

Сенатът одобри законопроектите в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван

Законопроектите в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван преодоляха с лекота процедурните пречки в Сената на Съединените щати. Текстовете, които предвиждат общо 95 милиарда долара за оръжейни доставки и финансова помощ за американските съюзници, бяха одобрени от долната камара на Конгреса в събота. За да бъдат придвижени към окончателно..

публикувано на 23.04.24 в 21:48

Александър Йорданов от ЕНП настоя комплексът "Камчия" да бъде конфискуван

Евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов настоя да бъде конфискуван комплексът "Камчия" по време на дебат в Европарламента, посветен на използването на руските активи за възстановяването на Украйна. "В България, на брега на прекрасното Черно море, тоест, на европейската граница, се намира една територия от близо 470 000 квадратни метра, която..

публикувано на 23.04.24 в 21:17

И Марин Димитров ще чака в ареста делото за ОПГ с Банкова и Живко Коцев

Софийският градски съд задържа под стража хасковския бизнесмен Марин Димитров. Заедно със сина му Стефан, бившата шефка на Митниците Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, той е обвинен за участие в организирана престъпна група за контрабанда и корупционни престъпления.  Димитров беше задържан преди десетина дни заедно с..

публикувано на 23.04.24 в 20:21
Стопкадър /

Пуснаха журналиста Димитър Стоянов под гаранция от 5000 лева

Журналистът Димитър Стоянов е освободен срещу гаранция от 5 000 лева. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.  43-годишният Стоянов е с повдигнаото обвинение за хулиганство и закана с убийство.   Той беше задържан и отведен в Пето РПУ в столицата след сигнал, че е насочил пистолет срещу мъж, за който има данни, че е служител на НАП...

публикувано на 23.04.24 в 19:54