Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перник е на облекчен воден режим от днес

Снимка: БГНЕС

С пускането в експлоатация на новия водопровод от село Мало Бучино от Днес Перник е на облечен воден режим. Перничани и жителите на населените места, които се водоснабдяват от язовир „Студена“ ще имат вода по 16 часа в денонощието, а режимът ще бъде в сила само нощем.

Тази сутрин водата на перничани беше пусната в 6 часа. Водоподаване ще има до 22 часа.

За да се премине на по-лекия режим освен, от язовир „Бели Искър” ще продължават да се черпят известни количества вода и от язовир „Студена”.

За месец април ВиК Перник е поискало от МОСВ разрешение за ползване на 780 000 куб. м вода от София и още 300 000 куб. м от язовир „Студена”, съобщи управителят на водното дружество Борислав Иванов.

Договорът със „Софийска вода” е подписан. Засега Иванов се въздържа да обяви цената, която ВиК ще плаща за водата от София. По думите му тя все още не била окончателна. Той увери обаче, че на този етап цената на водата за населението остава непроменена.

Иванов апелира към абонатите да си плащат сметките.

През последните месеци има драстичен спад на постъпленията в дружеството и ако задълженията продължават да не се плащат, ВиК ще бъде изправена пред нова - този път финансова криза, каза Иванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар край свищовското село Ореш, засегнати са къщи и постройки

Пожар в сухи треви и храсти край свищовското село Ореш се прехвърли в населеното място, засегнати са къщи и селскостопански постройки. Все още няма информация за пострадали хора.  Три са сериозните пожари в Свищовско този следобед. Пожарникари от цялата област гасят огнища в селата Горна Студена, Царевец и Ореш. Огънят в Ореш вече е вътре в..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Пожарът край граничните села Коприва, Цървен дол и Преколница е ограничен

Пожарът край граничните села Коприва, Цървен дол и Преколница, който възникна на 11 юли и вече е обхванал около 650 декара - непосредствено до границата със Северна Македония, вече е локализиран и ограничен от четирите страни.  През нощта ще има дежурни екипи, които да следят за евентуално ново активизиране на тлеещи огнища. Това казаха от..

публикувано на 16.07.24 в 17:59

Пожарът в пограничното село Горска поляна не заплашва компресорната станция "Странджа"

Пожар пламна в ранния следобед до ямболското погранично село Горска поляна, в близост до компресорната газоизмервателна станция "Странджа". Огънят се е разпрострял на площ от около 3000 декара, но засега няма опасност да прехвърли границата с Турция. Пожарът е пламнал около 14:00 часа и бързо се е разраснал, към момента на място са 6..

публикувано на 16.07.24 в 17:53
Снимката е илюстративна

От началото на юли в Плевенска област са горели над 200 пожара

От началото на юли в Плевенска област са горели над 200 пожара, което е в пъти повече от същия период на миналата година.  Най-често причината за пожарите е небрежност при боравене с открит огън, запалване на растителни отпадъци, небрежност при тютюнопушене. Има и умишлено опожаряване на сухите тревни площи с цел тяхното почистване. Само през..

публикувано на 16.07.24 в 17:28
Хеликоптерът Ми-17 на ВВС, участващ в гасенето на пожара в района на Стара Загора, беше пренасочен към Стрелча.

Десетки доброволци от Пазарджишко са включени в гасенето на пожара в Стрелча

Десетки доброволци от Пазарджишко са включени в гасенето на пожара в землището на община Стрелча. Ясен Цветков - председател на Националната асоциация на доброволците в Република България, информира: "Пожарът се увеличава, обхванал е голям боров масив, така че се изискват спешни мерки и организация. За съжаление, цяла седмица вече ще стане. Доброволци..

публикувано на 16.07.24 в 17:27
 Анжелика Божанова

Анжелика Божанова и "Внимавай какво си пожелаваш"

През лятото е хубаво да си говорим за книги, които може да четете и на плажа. А какво по-хубаво за плажа от едно свежо, ново криминале .  Такава е дебютната книга на Анжелика Божанова "Внимавай какво си пожелаваш" – историята с главен герой младият детектив Ангел Дегански , който, заедно с помощта на чичо си, трябва да разкрие заплетено..

публикувано на 16.07.24 в 16:51
На временния пункт на Община Русе на централния площад

Термометрите в Русе днес стигнаха 41,2 градуса

Максималната измерена температура, измерена днес в Русе, е 41,2 градуса, съобщиха от Хидрометеорологичната станция в града. Това е рекордна стойност за тази дата. Червен код за много високи температури в сряда

публикувано на 16.07.24 в 16:46