Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия затваря границите си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На фона на увеличаващия се брой на заразени с коронавирус в Русия премиерът Михаил Мишустин нареди от понеделник да бъдат затворени изцяло държавните граници. Съответното постановление е публикувано на сайта на руското правителство.

В постановлението се посочва, че временно се ограничава движението през автомобилните, железопътните, пешеходните, речните и смесените гранични контролно-пропускателни пунктове.

Затваря се също така сухопътната граница с Беларус. Ограничението не важи за дипломатите, шофьорите на тежкотоварни камиони, екипажите на речни плавателни съдове и локомотивните бригади на международните железопътни линии.

Ще припомня, че в петък бяха временно прекратени всички редовни и чартърни международни полети. Президентът Владимир  Путин обяви идната седмица за неработна и препоръча на гражданите да останат по домовете си.

Затворени са ресторантите, търговските центрове и големите паркове. Продължават да работят хранителните магазини, аптеките, бензиностанциите и банките.

Официално регистрираните случаи на Covid-19 в Русия са 1264. Осем души са починали от заболяването, а 49 са се излекували.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почистват язовир "Малко Шарково" в община Болярово

Почистване на язовир „Малко Шарково“ в крайграничната община Болярово организира Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. В екоакцията ще се включат и клубове по спортен риболов, жители на село Малко Шарково и доброволци. Акцията ще започне в 9 часа и е под мотото: „Който обича гората/водата - слага боклука в торбата!“ ...

публикувано на 27.04.24 в 05:28
15 години българско училище

15 години празнува българското училище в град Паралимни

Празнично шествие и голям концерт днес в град Паралимни, в югоизточната част на Кипър, са кулминацията на събитията, с които българското училище „Народни будители“ в Паралимни отбелязва 15-тата годишнина от основаването си.  Тържественото честване на 15-ия рожден ден на българското училище ще почетат кипърски и български официални гости, много наши..

публикувано на 27.04.24 в 04:22

Пролетно издание на кампанията "Капачки за бъдеще" в Пловдив

Пролетното издание на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се проведе днес в Пловдив. Целта на кампанията е да бъдат подпомогнати 20 детски и родилни отделения в цялата страна.  В Пловдив благотворителната инициатива ще се състои на паркинга на голям хипермаркет на бул. „Санкт Петербург“.  В продължение на 5 часа - от 9.00 до 14.00 ч.,..

публикувано на 27.04.24 в 02:51
Лондон, 14 октомври 2023 г.

Отмениха шествие на еврейска организация в Лондон поради опасения за сигурността

Във Великобритания еврейска организация обяви, че с голяма неохота отменя своята демонстрация под надслов "Вървим заедно" в централен Лондон поради опасения за безопасността. Хиляди се очакваше да присъстват на похода в съботния ден в британската столица, който щеше да съвпадне с почти редовните пропалестинските шествия. Така наречената „Кампания срещу..

публикувано на 27.04.24 в 02:05

Пленум на БСП определя кандидатските листи за изборите

Пленум на БСП определя кандидатските листи за парламентарните и за европейските избори. Общинските и областните конференции за евровота вече са се състояли във всички партийни структури в страната. Излъчени са около 100 номинации за представители в Европейския парламент, от които ще бъдат определени листите с кандидатите.  Хора с обществен опит и..

публикувано на 27.04.24 в 01:53
Кипър - пожар

Забрана за фойерверки в Кипър заради пожари

В Кипър се забранява използването на фойерверки, след като през тази седмица избухнаха два големи пожара, причинени от неправилно боравене с пиротехнически средства. Глоба до 50 000 евро се налага за палене на огън в горски райони.  Всички фойерверки без изключение са строго забранени във всички райони на страната за неопределено време, действащите..

публикувано на 27.04.24 в 01:47
Крал Чарлз III и Камила Паркър-Боулс

Британският крал ще поднови публичните си ангажименти

Британският крал Чарлз Трети ще поднови публичните си ангажименти следващата седмица, след като постигна окуражаващ напредък в лечението си от рак, съобщи Бъкингамският дворец.  Макар и това да не е пълно завръщане към официалните ангажименти на краля, сигналите от двореца са положителни, коментират британските медии. Все пак лечението на Чарлз,..

публикувано на 27.04.24 в 01:39