Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дубай въведе двуседмична карантина заради коронавируса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите в Дубай усилиха мерките срещу разпространението на коронавируса в Обединените арабски емирства, като обявиха двуседмична карантина от 20 часа снощи, предаде Франс прес.

През следващите две седмици се разрешава само на един човек от семейно домакинство да излиза от дома заради съществени нужди като покупка на храна или медикаменти, според съобщението на официалната агенция WAM.

Служители от жизненоважни сектори като здравеопазването, медиите и доставките ще могат да се движат свободно. Линиите на метрото и трамваите ще бъдат спрени за две седмици в емирството с население 3,3 милиона души, като се предлага безплатен автобусен транспорт и 20-процента отстъпка за такси. Предвижда се масово тестуване в гъстонаселените райони и денонощна дезинфекция на обществените места.

Абу Даби вчера продължи затварянето на молове, кина, развлекателни центрове и фитнес зали до второ нареждане. Подобни мерки бяха ъвведени през последните дни и в други саудитски градове, сред които и Дамам. Кувейт вчера съобщи за първи смъртен случай от Ковид-19, а общият брой на заразените в емирството нарасна с 62 нови случая през последните 24 часа до 479, съобщи агенция КУНА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Симона Велева

Симона Велева: Медийната среда у нас е изключително политизирана

Медийната среда у нас е изключително политизирана, а истинските медийни проблеми не са във фокуса . Това мнение изрази в интервю за БНР Симона Велева от Съвета за електронни медии. Тя коментира европейските законодателни промени, касаещи медийната сфера, както и грамотността на децата при използване на медийно съдържание. Досега Законът за..

публикувано на 16.04.24 в 11:41

Пожар избухна в Старата фондова борса в Копенхаген

Пожар избухна в Старата фондова борса в Копенхаген - една от най-емблематичните сгради на датската столица, предаде Ройтерс. Огънят е погълнал заострения връх на кулата, който е се е срутил върху покрива. Няма данни за пострадали. На излъчени от медиите кадри се вижда как хора отнасят големи картини далеч от сградата, за да ги спасят от..

публикувано на 16.04.24 в 11:39
Маркус Пипер

Приближен на Урсула фон дер Лайен отказа назначение в ЕК

Германски депутат обяви в понеделник, че няма да поеме пост в Еврокомисията, след като заради назначението му председателката на институцията Урсула фон дер Лайен стана обект на критики на фона на стремежа си към втори мандат на поста. В края на януари Маркус Пипер, евродепутат от ЕНП, партията на Фон дер Лайен, бе номиниран за..

публикувано на 16.04.24 в 11:29
Петя Банкова

Отново отложиха мярката на бившата шефка на Митниците

Заради болен адвокат за втори път отложиха мерките за неотклонение на бившия директор на митниците Петя Банкова и хасковския бизнесмен Стефан Димитров.  Те остават в ареста поне до четвъртък, когато мерките им ще се гледат от друг съдебен състав. Става дума за адвоката на Банкова Аделина Натина, заради която беше отложено и първото разглеждане..

публикувано на 16.04.24 в 11:27

Оскверниха гроба на патриарх Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя".  Кръстът е изваден от гроба, част от него е счупена, мраморното надгробно ограждение също е повредено, съобщават от Св. Синод на БПЦ.  Органите на реда са уведомени за случая..

публикувано на 16.04.24 в 10:25

Силистренци ще гледат премиерно нова интерпретация на "Криворазбраната цивилизация"

Добре познатия сюжет на пиесата "Криворазбраната цивилизация" силистренци ще имат възможност да гледат тази вечер от 19:00 часа на сцената на Драматично-кукления театър, но поднесен в стила на театралната клоунада. Въпреки това, посланието на спектакъла остава същото, а именно, че приемайки новите неща, не трябва да загърбваме род и родина...

публикувано на 16.04.24 в 10:18
Протест на журналисти в Атина, май 2016 г.

Гърция: Денонощие без новинарски емисии, журналистите искат скок на заплатите

Работещите във всички гръцки медии участват в 24-часова стачка, като част от призива на синдикатите за протести. Журналистите стачкуват днес, за да излъчват утре протестните демонстрации в страната. Всички медии прекратиха излъчването на новинарски емисии за 24 часа в знак на подкрепа към синдикатите и техните искания за стачката утре...

публикувано на 16.04.24 в 10:04