Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен разкриха мним служител на "Социално подпомагане"

60-годишен мъж е задържан за измами в Плевен и Кнежа. Той се представял за социален работник и отнел суми от над 1000 лева от две жени с нова схема за заблуждение .

На 14 март 87-годишна плевенчанка подава сигнал за кражба. Непознат мъж я спрял на улица „Гренадерска“, представил се за служител на "Социално подпомагане" и обяснил, че след един ден България влиза в еврозоната, което налага спестяванията на гражданите да бъдат обменени в евро и на това основание трябва да се попълнят комплект документи. Възрастната жена поканила мнимия служител в дома си и, след като попълнила някакви бланки, му дала спестяванията си от 1430 лева, които извършителят поставил в плик. 

Той върнал плика на жената и ѝ казал да ги обмени в пощата, след което напуснал жилището. Впоследствие тя установила, че вместо пари в плика има хартиени изрезки. 

По същата схема от 86-годишна отнел 1420 лева, този път в Кнежа. 

След оперативни действия, криминалисти разкрили самоличността на извършителя – 60-годишен мъж от видинското село Дреновец. В неговия дом са открити мобилни телефони, парични суми и всички лични дрехи на лицето, с които е бил облечен по време на престъплението в Плевен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитър Костов е назначен за заместник-председател на ДАТО

Със заповед на премиера акад. Николай Денков на длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Технически операции“ е назначен Димитър Костов, съобщиха от правителствения пресцентър. Бил е директор на Дирекция „Сигурност“ в Сметната палата за периода февруари 2016 г. – март 2023 г. и дългогодишен служител в системата на МВР. Костов..

публикувано на 23.08.23 в 18:28
Главният прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов (вдясно)

Борислав Сарафов: Защо главният прокурор мълча цяла седмица

"Искам ясно да изразя, че както аз, така и болшинството мои колеги смятаме, че прокуратурата трябва да излезе от политическия терен, където е нагазила дълбоко и да се върне в естествената си..

публикувано на 08.05.23 в 15:59

И двама българи са задържани при операцията срещу кокаиновия "суперкартел"

Международната операция с кодово име Faukas е реализирана на 8 ноември на територията на Испания, под ръководството на испанската Guardia Civil, с участието на служители от Белгия, Нидерландия, Франция, ОАЕ, DEA - САЩ и България, подпомагана и координирана от Европол, Това съобщиха днес от МВР по повод мащабната акция срещу "суперкартел" за трафик..

публикувано на 29.11.22 в 14:36
Напрежението в НС възникна на 1 юни след изказване на депутата Искрен Митев.

Порицание за депутатите Искрен Митев и Костадин Костадинов

Председателството на Народното събрание е наложило мярката "порицание" за депутатите Искрен Митев от "Продължаваме промяната" и Костадин Костадинов от "Възраждане" заради възникналото вчерашно напрежение в пленарната зала. Това обяви председателстващият парламента Кристиан Вигенин от БСП, който заяви, че се е запознал със стенограмата и..

публикувано на 02.06.22 в 09:18

Около 82% от учениците вече учат присъствено

Повече от 564 000 ученици от I до XII клас вече учат присъствено. Това са близо 82% от всички ученици в страната, съобщават от Министерството на образованието. Почти 480 000 деца и младежи са в училище със „зелен сертификат“ или тестване за COVID-19 веднъж в седмицата в общините със заболяемост над 250..

публикувано на 14.12.21 в 16:06

Плевен планира подобряване на социалните услуги

В Плевен в картирането за новия програмен период 2022-2027 г. са включени 16 социални услуги.  „Включили сме за финансиране Общностен център за ранно детско развитие като социална услуга и се очаква подпомагане на единствения за северна България център за деца с аутизъм“, обясни зам.-областният управител Иван Петков и посочи предвидените..

публикувано на 28.09.21 в 14:52

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04