Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задължително с маски в обществения транспорт в Сингапур

Сингапур
Снимка: БГНЕС

Властите в Сингапур обявиха, че е задължително да се носят предпазни маски в обществения транспорт. Изискването ще важи и след като приключи сегашният режим на ограничения.

Това съобщи днес във Фейсбук транспортният министър Кхав Бун Ван, цитиран от световните агенции.

"Хората трябва да свикват с такива изисквания, затова носенето на маските трябва да започне още сега", заяви той.

Властите съобщиха също, че от 12 април носенето на защитни средства става задължително и при посещаването на пазари за храни и други магазини.

В Сингапур от 7 април е въведен режим на частична карантина. Това означава, че са затворени всички учреждения, които не са социално значими и не са основополагащи за поддържането на стабилната жизнеспособност на държавата.

Забрана за движението в градовете обаче няма. Общият брой на заразените в Сингапур надхвърля 2100, починалите са седем.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрo Кулеба

Кулеба е на тридневно посещение в Китай

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрo Кулеба започва от днес тридневно посещение в Китай, където ще обсъди начините за прекратяване на войната между Киев и Москва, предаде Франс прес.  В изявление на министерството се казва, че основната тема на дискусията ще бъде намирането на начини за спиране на руската агресия и ролята на  Китай за..

публикувано на 23.07.24 в 07:34

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури в по-голямата част от България

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за 21 области (виж графиката по-долу) Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива, сочи прогнозата на НИМХ. Преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но..

публикувано на 23.07.24 в 07:32
Димитър Главчев

Главчев отговаря на въпроси на граждани и медии във Фейсбук

Служебният премиер Димитър Главчев ще отговаря на въпроси на граждани и медии пряко на страницата на Министерския съвет във Фейсбук днес от 10 часа. Могат да се задават въпроси както по време на излъчването, така и предварително под анонса в социалната мрежа. Сред публикуваните въпроси са такива, свързани с мерките срещу пожарите,..

публикувано на 23.07.24 в 07:27

Измервания от КРС на предавател за Плевенско

На 23 и 24 юли от 09.00 до 17.00 часа ще бъдат направени измервания от КРС на предавателя на ултракъси вълни ПЛЕВЕН 4 на честота 102.7 MHz, излъчващ програма „Хоризонт“. Възможни са  прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмата на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 23.07.24 в 06:00

"Тъмен кислород" се произвежда в дълбините на океаните без участието на светлина

Учени обявиха, че са открили "тъмен кислород", който се произвежда в дълбините на океана от бучки метал на дъното и без използването на светлина. Около половината от кислорода, който дишаме, идва от океаните. Преди последното откритие обаче се смяташе, че той се произвежда от растения във водата, които фотосинтезират - процес, за който се изисква..

публикувано на 23.07.24 в 05:21

Камала Харис: Ще спечелим президентските избори в САЩ

Ще спечелим изборите, заяви Камала Харис в град Уилмигтън, щата Делауеър. Тя говори пред служители в седалището на предизборната кампания, които работеха за преизбирането на Джо Байдън като държавен глава, а сега ще работят за Харис. Вярваме в свободата, възможностите и правосъдието за всички, подчерта вицепрезидентът демократ и допълни, че ще възстанови..

публикувано на 23.07.24 в 05:12
Курортът Агия Напа в Кипър

Все повече хора в Кипър търсят помощ заради топлинен удар и топлинно изтощение

Продължаващата гореща вълна в Кипър усложнява здравната ситуация, като спешните отделения на болниците се пълнят с десетки хора, пострадали от жегата, алармираха здравните власти. Заради високите температури бе поставен рекорд с издадено двойно предупреждение за изключително високи температури за три поредни дни и нощи. 64-годишна жена почина от..

публикувано на 23.07.24 в 03:34