Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЛС превежда 5000 лв. за семейството на починалата лекарка от Сливен

| обновено на 02.05.20 в 12:20
Снимка: БТА

Първата вноска по сметката в размер на 5000 лв. ще бъде направена от Български лекарски съюз за семейството на д-р Илияна Иванова, която загуби битката с болестта.

В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като съсловие и като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем! Подробности за дарителската сметка и как може да бъде помогнато на семействата и близките на починалите медици, ще бъдат оповестени в началото на седмицата", се казва в съобщението на БЛС..

Българският лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалата д-р Илияна Иванова, както и на колегите ѝ от МБАЛ - Сливен.

Светла ѝ памет!

Доктор Иванова е  лекувала болните от коронавирус в Инфекциозното отделение на Областната болница, в Сливен.

Кметът на Сливен Стефан Радев поднесе съболезнования на семейството, близките и колегите на починалата от коронавирус лекарка от Инфекциозното отделение на Областната болница д-р Илияна Иванова. Той направи това на личната си страница в социалната мрежа. „В борбата за живота на другите тя напусна този свят, за да остане в сърцата на всички, които я познаваха и обичаха,“ написа кметът на Сливен.
 
43-годишната д-р Илияна Иванова е първият лекар в страната, починал от Covid-19. Инфекционистът е шестата жертва на заразното заболяване в Сливен. Тя е работила заедно със съпруга си в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински. Болни от коронавирус се лекуват и в Инфекциозното отделение на Военна болница, в готовност за приемане на пациенти са и двете частни след разпореждане на Министерството на здравеопазването. Общо 49 души са заболелите в областта, 20 са излекуваните.

Още двама души са починали в страната вследствие на заразяване с коронавируса през последното денонощие.

Единият починал е мъж на 64 г. от Смолян с придружаващи заболявания - ХОББ и исхемичен инсулт, и мъж на 65 г., починал в МБАЛ - Сливен с белодробно онкологично заболяване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Ива Христова: Броят на заболелите от Covid-19 у нас расте - двойно за седмица

В Гърция се отчитат големи стойности на заболели от Covid-19, но и у нас имаме повишаване двойно и даже над 2 пъти за изтеклата седмица в сравнение с предишната, в която имахме 50% от предходната. Това предупреди директорът на НЦЗПБ проф. Ива Христова в интервю пред БНР. "Това означава 69 случая за седмица, а миналата 32.   Не се..

публикувано на 22.07.24 в 17:57

ПСС: Починали са мъжът и детето, които бяха ударени от мълния в Стара планина

Мъжът и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина, са починали. Второто дете, което е подало сигнала, е спасено.  Това съобщиха за БНР от Планинската спасителна служба: "Детето, което е подало сигнала, вече е стоварено с хеликоптер на стадиона в Карлово. Пострадалите, доколкото имаме информация за нашите колеги,..

публикувано на 22.07.24 в 17:44

Соломон Паси обяви Николай Ненчев за следващ посланик на България в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев беше обявен като следващия посланик на България в Украйна. Това направи председателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, който в рамките на конференцията "75 години НАТО" обяви: "Също така, вече имаме одобрен нов дипломатически български представител за Украйна, който също излиза от..

публикувано на 22.07.24 в 17:34
 Пожар в село Воден

Към момента пожарът в крайграничната община Болярово е овладян и локализиран

Към момента пожарът в крайграничната община Болярово е овладян и локализиран. На място остават десетки дежурни екипи, които ще следят за обстановката.  Вече са монтирани и първите фургони за хората, останали без домове. За трайното решение на жилищния проблем местната власт ще настоява за отпускане на средства от държавния бюджет...

публикувано на 22.07.24 в 17:20

Столична община иска увеличаване на контейнерите за разделно събиране на отпадъци

От Столичната община искат да засилят разделното събиране на отпадъци на територията на града чрез нови изисквания към фирмите, занимаващи се с тази дейност, както и с информационни кампании за хората.  Според общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София повече разделно изхвърлени отпадъци означава по-малко боклук в менталните контейнери и..

публикувано на 22.07.24 в 17:18
Станислав Балабанов

Ако получат третия мандат, ИТН ще проведат разговори по програма за излизане от политическата криза

Държавата не бива да е заложник на нечий политически инат, затова партия "Има такъв народ" е абсолютно готова да получи третия мандат, ако президентът Румен Радев вземе такова решение.  Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ИТН Станислав Балабанов: "Ще поканя всички политически сили на разговори, забележете - по..

публикувано на 22.07.24 в 17:10
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов

Запрянов: След анализ ще предложим нов пакет военна помощ за Украйна

Боеприпаси и имущество, които след анализ са определени като излишък или ненужни за българската армия, ще бъдат предложени за помощ на Украйна. Това обяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов: "Направихме един много силен анализ и разчет. Оказа се, че има нещо, което е в излишък и е ненужно за българската армия. От това..

публикувано на 22.07.24 в 17:06