Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ролан Гарос може да се състои без публика

Бернар Джудичели
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Френската федерация по тенис Бернар Джудичели не изключва варианта откритото първенство на Франция да бъде проведено през месец септември без зрители, съобщава агенция АФП.

"Всички варианти продължават да бъдат отворени за нас. Ако трябва да ви кажа какво бих направил сега, най-вероятно ще ви излъжа. Просто нямам нужната информация, за да говоря за неща толкова далеч в бъдещето", заяви той.

В същото време Джудичели добавя, че "провеждането на турнира без зрители ще бъде възможност да бъде използван поне частично неговият икономически модел и най-вече правата за телевизионни права и спонсорските договори".

"Това не бива да бъде неглижирано", категоричен е той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Берое привлече капитана на ЦСКА

Баскетболният национал на България Венцислав Петков ще играе в отбора на Берое през новия сезон, обявиха от клуба. "След девет години националът Венцислав Петков се завръща в Стара Загора. Той избра офертата на Берое, след като последните два сезона беше в редиците на ЦСКА. Миналата кампания той завърши със средни показатели от 12,9 точки и..

публикувано на 28.08.24 в 18:36

Чех спечели 4-тия етап на Обиколката на България

Чехът Якуб Отруба от отбора на Ей Ти Ти Инвестмънтс спечели четвъртия етап в 71-вото издание на Колоездачната обиколка на България. Отруба финишира 207-километровия етап от Приморско до Сливен, който е най-дългият в тазгодишното издание на надпреварата, с време от 5 часа, 9 минути и 9 секунди. Той изпревари с почти две минути втория Тобиас..

публикувано на 28.08.24 в 18:34
Лъчезар Вълчев

Българин е финалист на световно по лека атлетика

Лъчезар Вълчев се класира за финал в тройния скок на световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в Лима, Перу. Българинът, който е европейски шампион на троен скок за юноши до 18 години от Йерусалим 2022 и бронзов медалист от Европейско първенство за юноши до 20 години в Йерусалим 2023, зае осмо място в..

публикувано на 27.08.24 в 22:21
Пирин разгроми Етър с хеттрик на Аймен Суда

Пирин разгроми Етър с хеттрик на Аймен Суда

Първенство на България по футбол срещи от 6-ти кръг във Втора лига: Пирин Благоевград - Етър Велико Търново  - 4:1 (2:0) голмайстори: 1:0 Валентин Йосков 18, 4:0 Аймен Суда 22, 88, 90, 4:1 Мартин Николов 90+3 от понеделник: ЦСКА 1948 II - Беласица  - 1:1 Марек Дупница - Ботев Пловдив II  - 4:0 от неделя: ЦСКА-София II..

публикувано на 27.08.24 в 21:24
Българите загубиха с 1:3 от Аржентина

Национали по волейбол отпаднаха в осминафинал на световното

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 17 години отпадна в осминафиналите на световното първенство в София. България не успя да се класира след осемте най-добри отбора в света след загуба от Аржентина с 1:3 (14:25, 17:25, 25:15, 23:25) в зала „Левски София“. Така българите продължават в борбата за 9-16-о място. Съставът няма..

публикувано на 27.08.24 в 20:38
Локомотив (Пд) продаде Нтело в Швейцария

Официално: Локомотив (Пд) продаде Нтело в Швейцария

Локомотив (Пловдив) обяви официално изходящия трансфер на Мичи Нтело в швейцарския футболен елит. Белгийският централен нападател ще продължи кариерата си в Ивердон Спорт, а "черно-белите" запазиха и процент при бъдеща продажба на футболиста. Ивердон следеше играча от няколко месеца, но в последните дни форсира трансфера, след като миналия..

публикувано на 27.08.24 в 20:20
Вут Ван Аерт

Белгиец спечели десетия етап в обиколката на Испания

Белгиецът Вут Ван Аерт спечели 10-ия етап от колоездачната обиколка на Испания, след като с финален спринт изпревари Кентен Паше, който завърши на второ място с три секунди изоставане. Белгиецът Ван Аерт и французинът Паше се откъснаха от останалата част от групата 30 км преди края на етапа с дължина от 160 км от Понтеареас до Байона и Ван..

публикувано на 27.08.24 в 20:01