Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър отваря летищата си на два етапа – от 9-и и от 20-ти юни

Хотелите в страната започват туристическия сезон от 1-ви юни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кипър отваря летищата си на два етапа – от 9-и и от 20-ти юни, а хотелите започват туристическия сезон от 1-ви юни. Това реши правителството на заседанието си днес, като част от постепенното премахване на ограничителните мерки, въведени заради коронавируса.

От 9-и юни Кипър отваря двете си международни летища в Ларнака и Пафос и възстановява въздушните си връзки с 19 държави, съобщи министърът на транспорта Янис Карусос днес. Полетите от и до страната бяха прекратени на 21-ви март, за да се предотврати разпространение на коронавируса.

България е в първата група държави – с нисък риск, от одобрените две групи страни, от които Кипър ще приема полети.

В първия етап – от 9-и до 19-и юни, пътуващите към острова български граждани трябва да представят сертификат с отрицателен резултат за коронавирус, като тестът трябва да е извършен в акредитирана лаборатория в рамките на 72 часа преди полета.

Във втората фаза - от 20-ти юни, това изискване към тях отпада.

Хотелите в страната се отварят от 1-ви юни, реши още правителството днес. Първоначално те ще посрещат само местни туристи, в очакване на полетите и гости от чужбина.

В хотелиерската и туристическа индустрия на острова работят много наши сънародници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джо Байдън

Джо Байдън обяви, че се отказва да се бори за втори мандат на изборите през ноември

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че се отказва от намерението да се бори за втори мандат на изборите през ноември. Решението идва по-малко от месец след участието му в телевизионен дебат срещу Доналд Тръмп, след който се разгоряха дискусии доколко Байдън е в състояние да изпълнява задълженията на държавен глава за още 4 години...

публикувано на 21.07.24 в 20:59

"Босилеград в цветове - 2024" събра художници от България, Северна Македония и Сърбия

В Босилеград завърши четвъртото издание на международния пленер "Босилеград в цветове - 2024" с участието на художници от България, Северна Македония и Сърбия. Специален гост беше консулът на България в Ниш Петър Данов. Участваха и двама преподаватели от Софийския университет "Климент Охридски", както и представители на студентското читалище..

публикувано на 21.07.24 в 20:58
Илхам Алиев

Преди подписване на мирен договор Баку настоява Ереван да промени конституцията си

Азербайджан настоява Армения да промени конституцията си преди да бъде подписан мирен договор между двете държави, съобщава руското издание "Комерсант". Двете страни, бивши съветски републики, са в конфликт още от разпадането на Съветския съюз преди повече от 30 години. Преговорите за уреждане на отношенията се активизираха в края на миналата..

публикувано на 21.07.24 в 20:41
Николай Денков

Денков: ГЕРБ сбъркаха подхода при първия мандат, че не извадиха първо приоритетите

ГЕРБ сбъркаха подхода при първия мандат с това, че не извадиха първо приоритетите, каза пред Нова телевизия Николай Денков, председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България".  Президентът връчва мандата на ПП-ДБ в 11 часа в понеделник Денков допълни, че се надява да не се отиде на нови избори, но не..

публикувано на 21.07.24 в 20:22
Палестинците скърбят за роднините си, убити при израелската бомбардировка на ивицата Газа в болница в Дейр ал Балах, 21 юли 2024 г.

Израелската авиация нанесе удари по Йемен, Ливан и Газа, "Хизбула" използва РСЗО

Групировката "Хизбула" е отвърнала на последните израелски бомбардировки в Ливан, като нейни бойци са обстреляли позиции на израелската армия южно от границата с реактивни системи за залпов огън, съобщава АФП. Според групировката при вчерашната израелска бомбардировка в град Адлун са били ранени шестима местни жители. Израелските военни обявиха,..

публикувано на 21.07.24 в 20:12
Американският сенатор Джо Манчин (на втори план) с президента Джо Байдън пред Белия дом, 24 юни 2024 г.

Нов призив от конгресмен към Байдън да се оттегли

Джо Манчин стана днес поредният американски конгресмен, призовал президента Джо Байдън да се откаже от участие в изборите през ноември. Вместо това Манчин посъветва Байдън да се съсредоточи върху изпълнението на своите задължения до края на мандата си през януари догодина, предаде АП. Сенаторът от щата Западна Вирджиния от тази година е..

публикувано на 21.07.24 в 19:40

Около 2 км е колоната от товарни автомобили на ГКПП "Кулата"

Малко над 2-километрова колона от изчакващи товарни автомобили се е образувала на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата", предава БТА.  На граничния пункт няма колона от леки автомобили, които да изчакват, за да преминат.  Вчера следобяд трафикът на пункта беше спокоен и автомобилите преминаваха без изчакване. В часовете преди обяд..

публикувано на 21.07.24 в 19:20