Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама разследващи от "Гранична полиция" са задържани за подкуп

Снимка: Архив БНР

Двама разследващи полицаи от "Гранична полиция" са били задържани при операция на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР.

Те са работили в регионалната дирекция в Драгоман.

Заподозрени са за получаване на подкуп от човек, срещу когото се води разследване. 

По информация на "Хоризонт" арестът е станал в момент на предаване на част от сумата.

По случая има образувано досъдебно производство. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Остров "Света Анастасия" отбелязва 10 г. от превръщането си в туристическа дестинация

10 години от превръщането си в туристическа дестинация чества единственият обитаем остров по българското Черноморие - "Света Анастасия" край Бургас. 4 дни ще продължи празничната програма на  острова, която включва концерти, изложба, плувен маратон, поетично четене и още много изненади. Първите гости на острова днес, когато малкото късче земя..

публикувано на 15.08.24 в 09:01

Атанас Чобанов: В ДПС се води мафиотска война

" Политическа бухалка, която се използва от Делян Пеевски, за да се разправи с противника си Ахмед Доган – мафиотска война ". Така разследващият журналист от Bird.bg Атанас Чобанов определи вчерашната акция на Антикорупционната комисия и прокуратурата със съдействието на МВР в имоти и адреси, свързани с бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и бившия..

публикувано на 15.08.24 в 08:51

Цветан Василев на онлайн изслушване за Нотариуса

Временната комисия, която разследва нерегламентирано влияние в съдебната система, позната като "Нотариуса", ще изслуша председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, бившия председател на Върховния касационен съд Лозан Панов и служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Онлайн ще бъде изслушан и бившият собственик на..

публикувано на 15.08.24 в 08:28

Отбелязваме Успението на Света Богородица

С тържествени богослужения православната църква отбелязва Успението на Света Богородица.  Приема се, че то е било блажено заспиване и врата към небесата, откъдето Божията Майка неуморно се застъпва за хората пред Божествения си Син. Празникът е наречен още Голяма Богородица и е сред най-почитаните. Имен ден имат над 180 хиляди българи. Мария остава..

публикувано на 15.08.24 в 08:07
Паметникът на д-р Стефан Черкезов в двора на болницата във Велико Търново

Отбелязваме Деня на спасението - в памет на д-р Стефан Черкезов

В страната ни се отбелязва Денят на спасението в чест и в памет на  д-р Стефан Черкезов, който на 15 август 1963 г. спасява 47 души от пламнал автобус, но загива от тежките си изгаряния. Медиците от Областната болница във Велико Търново, която носи неговото име, ще почетат своя патрон 61 години след  гибелта му. По обяд екипът на лечебното..

публикувано на 15.08.24 в 08:02

Недоволни и притеснени – украинските бежанци от Банкя пътуват за морето

Украински бежанци, които се ползват с временна закрила у нас и получават помощ от държавата по хуманитарна програма, която им осигурява настаняване и храна, днес трябва да бъдат преместени от град Банкя край София в курорта "Свети Свети Константин и Елена" до Варна . Досега те бяха настанени в учебния център на Националната агенция за приходите..

публикувано на 15.08.24 в 07:55

Хакери, свързани с Иран, опитали да разбият мейли на щабовете на Байдън и Тръмп

Хакерска група, свързвана с Иран, е направила опит да разбие личните имейл акаунти на над 10 души, свързани с  щабовете на Джо Байдън и Доналд Тръмп в САЩ. Сред тях има настоящи и бивши служители на американското правителство. Информацията за хакерската атака се съдържа в доклад на интернет гиганта Google, публикуван в сряда. В него се..

публикувано на 15.08.24 в 07:53