Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Божков обвини прокуратурата в бездействие

Васил Божков
Снимка: БГНЕС

Вече втора седмица прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Това написа в профила си във Фейсбук обвиняемият бизнесмен Васил Божков.

„Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването“, пише той и прилага снимки на  банкови извлечения като пояснява:

„Това са извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години“.




Снимки: Профил във Фейсбук на Васил Божков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Предсрочните президентски избори в Иран се проведоха след смъртта на държавния глава Ебрахим Раиси.

Песешкиян и Джакили с най-много гласове на президентските избори в Иран

Реформисткият кандидат Масуд Песешкиян и твърдолинейният Саид Джалили печелят най-много гласове на предсрочните президентски избори в Иран, според неокончателните резултати, оповестени от вътрешното министерство. Песешкиян получава над 8,3 милиона гласа, а Джалили – над 7,1 милиона, при преброени повече от 19 милиона бюлетини. Ако никой не..

публикувано на 29.06.24 в 11:20

Петима загинали при атака с дрон в Курска област

Петима души са загинали при атака с дрон в руската Курска област, съобщи областният управител в Telegram. По думите му, сред жертвите има и две деца. Министерството на отбраната на Русия заяви, че са били обезвредени  6 украински дрона над други области и  над полуостров Крим.  Движението по Кримския мост е било спряно временно. В..

публикувано на 29.06.24 в 11:08

Арестуваха хакера "Емил Кюлев", крал данни от банки, застрахователни компании и държавни институции

21-годишен хакер, който се представя в онлайн пространството с псевдонима Емил Кюлев, е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа във връзка с нерегламентиран достъп до информационни системи на десетки държавни институции, търговски банки и застрахователни компании. Това съобщават от Софийската градска прокуратура. Установено е,..

публикувано на 29.06.24 в 10:57

Ясен Георгиев: Може да забележим изместване на фокуса към това как Европа да бъде по-самодостатъчна

Свикването на предсрочни избори във Франция изправи международните финансови пазари на нокти и дори се заговори за евентуална намеса на Европейската централна банка. Не се стигна до това, но остават опасенията от икономическите заявки на новите френски политически фаворити. Какво ще се случи, ако "Националният сбор" на Марин льо Пен спечели..

публикувано на 29.06.24 в 10:34

Празник на билките, планината и туризма се провежда в Троянско

В местността "Айдушко сборище" над троянското село Балканец се провежда традиционният празник на билките, планината и туризма. За 19-та поредна година Троянският балкан ще събере любители на планината и билките. Гостите на празника ще могат да си наберат лечебни растения и да участват в конкурсите за най-много набрани билки и за най-дълъг венец..

публикувано на 29.06.24 в 10:27
Първи фолклорен събор

В Плевен започва първия фолклорен събор "Кайлъшка шевица"

В Плевен е организиран първият фолклорен събор "Кайлъшка шевица" . Събитието събира в парк "Кайлъка" радетели на българските традиции и фолклор от цялата страна. Единственото изискване е всички да са  в народна носия. Официалното откриване на първия събор "Кайлъшка шевица" е в 12:30 часа на Мечата поляна. Преди това обаче може да се включите в..

публикувано на 29.06.24 в 10:22

Върховният съд на САЩ: Бивш полицай е обвинен неправилно за щурма на Капитолия

Върховният съд на САЩ излезе с решение, с което отхвърля една от основните тези на прокуратурата срещу участниците в бунта в американския Конгрес на 6 януари 2020 година. С 6 на 3 гласа Върховните магистрати се произнесоха по иска на бивш полицай, участвал в събитията пред Капитолия, който поиска обвинението срещу него, базирано на Закона..

публикувано на 29.06.24 в 10:16