Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Илиев: Срещу федерацията и Екатерина Дафовска се води кампания

Снимка: biathlon.bg

„В последно време някои членове на УС, които винаги са били опозиция, водят кампания срещу федерацията и нейния председател Екатерина Дафовска. Смятам, че не е случайно, че точно вчера се направи пресконференцията на Красимир Анев и неговия треньор. Точно вчера беше изпратено и писмото от тези членове на УС до всички клубове. Не беше хубаво. Доста оплюване имаше по федерацията и председателя, както и по бившия треньор на националния отбор, който беше наш треньор до тази година. Говоря за Николай Захаров. Това ни провокира, мен и останалите момчета, днес да напишем писмо до Общото събрание, защото не смятам, че това е редно", това сподели специално за БНР един от най-добрите ни състезатели по биатлон Владимир Илиев по повод скандалите разразили се в Българската федерация по биатлон.

Припомняме, че вчера европейският шампион Красимир Анев заяви, че прекратява състезателната си кариера заради конфликт с ръководството на централата и нейния председател – олимпийската шампионка Екатерина Дафовска. По-късно двама от членовете на УС разпространиха остро писмо срещу дейността на ръководството. Днес пък ччаст от топбиатлонистите ни подкрепиха Дафовска също с нарочно писмо.

„Доста лъжи се изказаха , както вчера на пресконференцията, така и в писмото на членовете на УС. Плюват треньорът, а ние смятаме, че този човек трябва да си тръгне от българския биатлон с достойнство и с високо вдигната глава. При него дойдоха най-големите успехи на мъжкия ни биатлон. Вече почти 10 години сме заедно с него и не смятам, че членовете на УС е редно така да се отнасят към него. Той е човек, който е допринесъл толкова много за нашия спорт“, допълни световният вицешампион.


До 1 юли националният отбор по биатлон е на лагер на високопланинската база „Белмекен“.

„Условията са идеални. За съжаление руските треньори не могат да пристигнат. Трябваше да го направят на 15 юни. Полетът им беше отложен за 1 юли. Сега заради усложнената обстановка може отново да го отложат. Но, ние имаме всичко, което ни е необходимо. Третият ни треньор е българин. Заедно с помощник-треньорът, който е от клуб в Самоков и е изпратен от федерацията да помага, се справят много добре. Нямаме никакви проблеми в подготовката. Доста време има до новия сезон. Смятам, че въпреки ситуацията сезона трябва да започне, ако се наложи и без публика. По-голяма яснота ще имаме през октомври“, каза спортист номер 1 на България за 2019 година.

„Доста лагери са планирани да имаме в чужбина. Когато този лагер свърши и слезем от Белмекен ще бъде ден за ден подготовката ни . Руските треньори правят всичко възможно да стане лагера в Естония през юли. Ако отпадне, има вариант за Австрия. Там мерките са по-разхлабени. Ако не стане, ще останем в България. Проблемът е, че тук можем да тренираме само на Белмекен. Август също имаме лагер тук. Ще ни станат много високопланинските лагери, но ние не се плашим от това“, разказа още Владо Илиев.

Роденият в Троян биатлонист сподели още, че в подготовката им сега има много нови моменти.

„В последната година имахме проблеми в стрелковата подготовка. Сега правим много стрелкови упражнения. Работим много с оръжията. По два пъти на ден. Велосипедът го заменихме с повече бегова работа. Смятам, че е за добре.“, завърши националът.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ФК Крумовград

Крумовград победи Славия, влезе в първата шестица

Отборът на Крумовград победи Славия с 2:0 в среща от последния 30-ти кръг от редовния седон в Първа футболна лига. Головете за домакините на стадион "Никола Щерев - Старика" паднаха през първата част.  Серкан Юсеин откри резултата в 36-та минута, а в 42-та Патрик Луан увеличи на 2:0. Успехът изпрати Крумовград сред най-добрите шест в елитната ни..

публикувано на 19.04.24 в 21:57

Ботев Враца победи Етър на старта на 30-ия кръг в Първа лига

Ботев (Враца) спечели с 2:0 срещу Етър (Велико Търново) и остави "болярите" на осем точки зад себе си в битката за оцеляване в българската футболна efbet Лига.  Ботев е 15-и с 22 точки, а Етър остава на последното място с едва 14 от 30 мача. Етър остана с човек по-малко още в десетата минута, когато Принц Мбаке бе изгонен с втори жълт картон.  Мартин..

публикувано на 19.04.24 в 20:08
Рами Киуан (в червен екип)

Рами Киуан е на победа от медал на Европейското по бокс

Рами Киуан постигна втора убедителна победа за България в днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът на България не остави шанс на румънеца Мариан Булеу. Под наставленията на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров той срази съперника си с 5:0 (30:26, 30:27, 30:27, 30:26,..

публикувано на 19.04.24 в 18:12
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева спечели бронзов медал на Световната купа в Доха

Валентина Георгиева спечели бронзов медал на финала на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Доха (Катар). Състезателката на Филип Янев получи оценка от 13.466 точки (13.433 точки първи и 13.500 точки втори прескок).  Пред националката се наредиха представителката на Панама Карла Навас с 13.850 и Чан Ок Ан (КНДР) с 13.833 точки...

публикувано на 19.04.24 в 17:57
Открита тренировка на националите по спортна гимнастика

България с пълни отбори на ЕП по спортна гимнастика в Римини

България ще бъде представена с пълни отбори при мъжете, младежите и жените на европейското първенство по спортна гимнастика. Шампионатът на Стария континент за мъжете и младежите ще се състои от 24 до 27 април, за жените и девойките ще е от 2 до 5 май. "Подготовката си минава добре, работих по нови неща, тренирах много. Световната купа беше..

публикувано на 19.04.24 в 12:20
Берое надигра Монтана и поведе във финала

Берое поведе във финала срещу Монтана

Тимът на Берое надигра Монтана 2003 с 87:72 (21:19, 20:11, 23:19, 23:23) като домакин в Стара Загора в първата среща от финалния плейоф за титлата в първенството на България по волейбол за жени. Така старозагорки, които са носителки на трофея от последните три сезона, поведоха с 1-0 победи в серията, в която се играе до три успеха от пет..

публикувано на 18.04.24 в 20:43
Марица поведе с 2:0 победи срещу ЦСКА

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе..

публикувано на 18.04.24 в 20:38