Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Ловеч с акт от РЗИ за неспазване на противоепидемичните мерки

Снимка: Пресцентър на Община Ловеч

Регионалната здравна инспекция в Ловеч състави и връчи акт на кмета на града Корнелия Маринова за неспазване на противоепидемичните мерки в сградата на Общината.

Актът на Маринова е затова, че заедно с още шестима настоящи и бивши служители на Общината не са спазили противоепидемичните мерки.

Сигналът е подаден от журналист от ловешка медия след официално прессъобщение, разпространено от пресцентъра на Общината.

На снимката ясно се вижда, че кметът Корнелия Маринова, секретарят на общината Даниела Цанова, служителят Тони Паричев и бившите и новоназначените кметски наместници на селата Горан и Скобелево са без задължителните предпазни маски.

Още в петък от здравната инспекция са връчили един от актовете, а днес още пет, включително и на ловешкия кмет.

Все още не е ясно какъв ще е размерът на глобата.  Актовете могат да се обжалват.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лидерът на ИТН Слави Трифонов.

В понеделник ИТН връщат третия мандат неизпълнен

"Всички видяхте какво се случи през последната седмица. Случи се буквално пред очите ви. Президентът връчи третия проучвателен мандат на ИТН и ние напълно открито и отговорно се постарахме да го изпълним", написа във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов. И още: "Пред вас се срещнахме с всички политически партии и независими депутати в 50-тото Народно..

публикувано на 04.08.24 в 15:29
Снимката е илюстративна, архив.

Пожарът край граничното село Църварица е локализиран от три страни

Пожарът  до границата с Република Северна Македония  край село Църварица, община Невестино, област Кюстендил, ,   който възникна в петък следобед,  е локализиран и ограничен. Горят около 1000 дка иглолистни дървета край невестинските села Илия и Църварица Огънят обхвана площ от 1000 декара гора и храсти, изгоряха и 5 къщи. Няма..

публикувано на 04.08.24 в 14:55

Продължават усилията в борбата с пожара в планината Славянка

Служители на Националния парк "Пирин" успяха да угасят пожара под връх Синаница. Продължават усилията за овладяване на другите пожари в Благоевградска област. Огнената стихия край Микрево, в Малешевската планина, е локализирана. Същото е положението и с пожара край Сенокос, община Симитли, където хеликоптери продължават да обливат тлеещи огнища...

публикувано на 04.08.24 в 14:10

Париж призова французите, живеещи в Иран, да напуснат страната

Франция призова своите граждани, които живеят в Иран, "временно да напуснат" страната, съобщава АФП. Властите в Париж предупреждават, че въздушното пространство и летищата на Иран могат да бъдат затворени заради растящото напрежение с Израел. Париж призова своите граждани да напуснат и Ливан "възможно най-скоро" поради опасенията от ескалация на..

публикувано на 04.08.24 в 14:02

Втори ден протестна блокада на пътя Полски Тръмбеш - Свищов

Десетки жители на свищовското село Хаджидимитрово и днес блокираха за три часа пътя между Полски Тръмбеш и Свищов с настояване да имат вода. Водният режим за 500-е жители на Хаджидимитрово вече е целогодишен, въпреки изграденият за над един милион лева нов довеждащ водопровод, поясни Радослав Рачев от протестиращите:  "Хората..

публикувано на 04.08.24 в 13:59

ИПИ предлага да се повишат заплатите на медсестрите

Проблемът с недостига на медицински сестри у нас може да се реши по примера с работещите в средното образование – това се посочва в анализ на Института за пазарна икономика. Оттам припомнят, че след голямата учителска стачка през 2007 година бяха предприети редица мерки, като една от тях е вдигането на заплатите. Повишаването на възнагражденията в..

публикувано на 04.08.24 в 13:43

Ученически конкурс за рисунка на тема "Паметникът на Свободата"

Национален ученически конкурс за рисунка на тема "Паметникът на Свободата" е част от инициативите, посветени на 147-годишнината от епичните августовски боеве на Шипка и 90 години от освещаването на Паметника на Свободата на историческия връх. Конкурсът е отворен за ученици от цялата страна и всеки участник се включва в него с една рисунка..

публикувано на 04.08.24 в 13:29