Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е българин, осъден на доживотен затвор за убийство и изнасилване във Франция

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Постоянна мярка "задържане под стража” постанови Кюстендилският окръжен съд за 32-годишния Олег Ч. от Пещера, осъден на доживотен затвор за извършени убийство, опит за убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, изнасилване и незаконно проникване в частен имот. В момента мъжът излежава присъда в Бобовдолския затвор. 

Мъжът влязъл чрез взлом в къща във Франция, убил мъжа, след което изнасилил съпругата и се опитал да я убие и нея. До окончателното влизане на присъдата успял да се укрие и да се прибере в България. Към момента обявеният за международно издирване български гражданин се намира в затвора в Бобов дол, където изтърпява наказание лишаване от свобода за срок от 9 години – за блудствени действия – присъдата е на съда в Гоце Делчев.

Определението на Окръжния съд Кюстендил, с което по отношение на Олег Ч. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ след издадена Европейска заповед за арест от Франция, подлежи на обжалване пред САС, в 3-дневен срок. Предстои образуването на дело, с което съдът да прецени дали да допусне изпълнение на Европейската заповед за арест.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Масуд Пезешкиан и Владимир Путин

Иран и Русия ще подпишат договор за стратегическо сътрудничество този месец

Иран и Русия ще подпишат договор за стратегическо сътрудничество този месец. Надежда за това изрази иранският президент Масуд Пезешкиан пред руския си колега Владимир Путин. Двамата лидери се срещнаха по време на международен форум в Туркменистан. Пезешкиан изтъкна задоволството си от укрепването на на икономическите и културните връзки..

публикувано на 11.10.24 в 20:29
Атанас Величков

Атанас Величков: България е нужният враг на македонската държавна идеология

България е нужният враг на македонската държавна идеология . Това заяви пред БНР Атанас Величков, главен редактор на македонския сайт "Трибуна". Мицкоски: Българските политици искат да вкарат темата за РСМ в предизборната си кампания На 11 октомври в Северна Македония се отбелязва Деня на народното въстание . Той се смята за начало на..

публикувано на 11.10.24 в 20:15

Големият български музикант Кирил Маричков издъхна при инцидент на сцената

Почина българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков.  Трагедията се е случила при инцидент в село Селановци.  Той е т рябвало да изнесе концерт с "Фондацията", но при качване на сцената е паднал , съобщи  bTV. На място е повикана линейка. Музикантът е бил с тежка черепно - мозъчна травма. 80-годишният музикант е починал в..

публикувано на 11.10.24 в 19:55

Румен Радев: Връщането на мира и сигурността в Европа е първостепенен приоритет

Връщането на мира и сигурността в Европа е първостепенен приоритет, защото само така ЕС може да изпълнява основната си мисия за осигуряване на стабилност и просперитет на гражданите си. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си след участие в 19-ата среща на държавните глави от групата "Арайолуш", която се състоя в град Краков,..

публикувано на 11.10.24 в 19:47

Турска компания инвестира 240 млн. лв. в изграждането на завод за соларни панели в село Еленино

Турска компания ще инвестира 240 млн.лв. в изграждането на нов завод за производство на соларни панели в село Еленино, община Стара Загора. Инвестицията ще разкрие повече от 800 работни места. Заводът ще се изгражда на територията на "Индустриална зона-Загоре". Проектът предвижда изграждането на две отделни високотехнологични производства...

публикувано на 11.10.24 в 19:39
Подвижни изборни секции

Сформират подвижни секции и секции за избиратели с увредено зрение в Кюстендил и Дупница

Подвижни секции се сформират в Кюстендил и в Дупница за изборите на 27-и октомври, казаха от общинската администрация. Освен това избирателите с увредено зрение или със затруднено придвижване в Дупница   ще могат да гласуват и в отделна секция, която се намира в Спортната зала в  града, ул.“Христо Ботев“ № 30А.  Дадени са и телефони за връзка...

публикувано на 11.10.24 в 19:33

Побой над мъж в Русе заради отказ да участва в изборна търговия

Мъж от Русе се оплака, че му е бил нанесен побой от негов познат, тъй като отказал да участва в изборна търговия. По случая е образувано досъдебно производство.   Горан Мишев от Русе е със счупена челюст, след побой от негов познат Върбан Върбанов. Пострадалият и съпругата му твърдят, че повод за спречкването е предложение от страна на..

публикувано на 11.10.24 в 19:26