Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха стадионите в Хърватия заради коронавируса

Празен стадион
Снимка: Спортал

Хърватската футболна федерация от днес наложи забрана за посещаване на мачове заради нарастването на броя на заразените с коронавирус в страната. Това означава, че последният кръг от сезона в елитната лига през предстоящия уикенд ще се изиграе при закрити врати.

Местните запалянковци получиха разрешение от средата на юни да посещават футболни срещи при намален капацитет на стадионите и спазване на правила за физическа дистанцираност, но от централата са притеснени от увеличаването на инфектираните с Covid-19 в последно време и решиха да вземат предпазни мерки с цел избягване на струпването на повече хора на едно място.   

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Младежки национален отбор на България

Младежите ни загубиха от Полша и пропиляха шансовете си за класиране

Младежкият национален отбор на България отстъпи с 1:3 на Полша в среща от група D на квалификациите за Европейско първенство и пропиля шансовете да се класира на 2-о място. Българите остават с 12 точки в потока два кръга преди края, докато поляците с 18 си гарантираха минимум тази позиция и ще се борят до края с Германия за 1-ата. Първият отбор в крайното..

публикувано на 10.09.24 в 21:17
Ивайло Стоянов

Футболният съдия Ивайло Стоянов с решаваща намеса при автомобилна катастрофа

Българският футболен съдия Ивайло Стоянов отново се притече на помощ на сериозно пострадали хора при автомобилна катастрофа. Стоянов се оказа първи на инцидента, който се е случил на 240-ия километър на автомагистрала "Тракия", съобщиха очевидци за БТА. Опитният рефер видял, че автомобил се е забил в мантинелата и веднага отбил в аварийното платно...

публикувано на 10.09.24 в 20:04
Никола Попов

Валентин Железов ще ръководи ЦСКА 1948 - Левски, а Никола Попов Локо (Сф) - ЦСКА София

Съдийската комисия към БФС даде мача от 12-ия кръг между ЦСКА 1948 и Левски на Валентин Железов, а срещата между Локомотив (Сф) и ЦСКА София е поверена на Никола Попов. Всички наряди за 12-ия кръг на Първа лига: 13 септември 2024 г., петък, 17:00 ч. Локомотив (Пловдив) - ФК Хебър 1918 (Пз) ГС: Мариян Георгиев Гребенчарски АС1: Иво Николаев..

публикувано на 10.09.24 в 20:01
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира по тенис в Добрич

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на сингъл на турнира на клей от сериите ATP Challenger 50 в Добрич с награден фонд 36 900 евро. Надпреварата се провежда при отлични условия на кортовете на ТК "Изида". Поставеният под номер 9 пловдивчанин победи със 7:5, 6:3 Раул Бранкачо (Италия), като срещата продължи 93 минути. Българинът поведе с 5:3 в..

публикувано на 10.09.24 в 18:09
Анисе Бру

Локомотив (Сф) подписа с белгийско крило

Белгийското крило Анисе Бру официално е част от Локомотив (София). 25-годишният футболист подписа днес двугодишен договор с клуба, написаха "червено-черните" на официалната си страница. "Много съм щастлив, че съм в Локомотив. Знам, че това е един от клубовете с най-голяма история в България, нямам търпение да облека “червено-черната” фланелка и да покажа..

публикувано на 10.09.24 в 17:57
Евгения Раданова

Олимпийски медалисти ще посадят дръвчета около спортна зала в София

Олимпийски медалисти, световни и европейски шампиони ще посадят 23 дръвчета на територията на спортна зала в София. Инициативата ще се проведе от 11:00 часа на 11 септември (сряда) само няколко дни преди празника на София като със събитието се отбелязва 23-годишнината на Лаборатория "Рамус". Фиданките ще посадят олимпийските медалистки Евгения Раданова..

публикувано на 10.09.24 в 15:50

Италия надигра като гост Израел в Лигата на нациите

Отборът на Италия победи с 2:1 като гост тима на Израел в среща от втория кръг на Лигата на нациите, Лига А. Головете за италианците отбелязаха Давиде Фратези (38') и Мойс Кийн (63'), а за израелците се разписа Мохамед Абу Фани (90'). Авторът на втория гол за "адзурите" - Кийн, се разписа още веднъж малко преди края на редовното време, но голът..

публикувано на 10.09.24 в 06:51