Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски се разправи с ЦСКА 1948

Снимка: БТА

Левски отнесе новака ЦСКА 1948 с 3:0 на "Герена" и постигна трета поредна победа в елита на българския футбол. "Сините" събраха 10 точки след шест изиграни мача и се изкачиха на четвъртата позиция в подреждането.

Домакините поведоха още в шестата минута. Паулиньо центрира от ляво, топката премина през куп от играчи, отби се от далечната греда и отскочи право към непокрития Насиру Мохамед, който отблизо я прати в мрежата.

Левски продължи да доминира, но към края на полувремето и ЦСКА 1948 стигна до някои ситуации. Най-добрата от тях дойде в 35-ата минута, когато Георги Русев центрира от дясно към далечната греда, оставеният непокрит Галин Иванов овладя и стреля по тревата от десетина метра, но не особено силно, заради което не затрудни  Николай Михайлов.

"Сините" започнаха много мотивирани след почивката. В 51-ата минута Борислав Цонев стреля опасно от фаул от левия ъгъл на наказателното поле, но Даниел Наумов направи страхотно спасяване.

Пет минути по-късно Борислав Цонев получи пас от Стайн Спиерингс от дясно и с прецизен удар от дъгата пред пеналта направи 2:0.

Левски продължи да доминира и в 63-ата минута направи аванса си класически. Борислав Цонев беше повален в наказателното поле от Симеон Петров и сам реализира отсъдената дузпа, записвайки втория си гол в мача.

Към края на мача и ЦСКА стигна до нови възможности. В 75-ата минута Галин Иванов пусна пас по тревата от дясно на границата на наказателното поле, но Михайлов направи двойно спасяване първо след удар на Андон Гущеров, а след това и при опита за добавка на Мартин Камбуров. 

Малко по-късно Галин Иванов шутира на сантиметри край целта от десетина метра след центриране от корнер.  В 82-ата след нов корнер от ляво Симеон Петров засече с глава, но нацели гредата.

Левски - ЦСКА 1948 3:0

1:0 Насиру Мохамед 6

2:0 Борислав Цонев 56

3:0 Борислав Цонев 63-дузпа

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Матео Стаматов, Стайн Спиерингс, Радослав Цонев (88-Илия Юруков), Борислав Цонев (80-Тома Даске), Насиру Мохамед (88-Марин Петков), Паулиньо (80-Станислав Иванов), Илия Димитров (72-Стивън Петков)

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Александър Александров, Симеон Петров, Венцислав Василев, Лазар Марин, Ивайло Климентов, Серкан Юсеин (55-Васил Шопов), Ангел Бастунов (66-Андон Гущеров), Галин Иванов (85-Даниел Младенов), Георги Русев (46-Денислав Александров), Мартин Камбуров



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Удинезе - Рома

Късен гол донесе победата на Рома над Удинезе

Рома спечели с 2:1 като гост срещу Удинезе в доиграването на мача от 32-ия кръг на италианското футболно първенство, който беше прекъснат в 72-ата минута, когато Еван Ндика колабира на терена. "Вълците" се поздравиха с драматичния успех след гол с глава на Брайън Кристанте в петата минута на допълнителното време. Столичани са с 58 точки на..

публикувано на 26.04.24 в 07:51
Манчестър Сити

Манчестър Сити с нова крачка към титлата в Англия

Футболистите на Манчестър Сити постигнаха категорична победа с 4:0 при гостуването си на Брайтън в отложена среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. Тимът от Манчестър доминираше през цялото време на футболния терен и на практика си осигури успеха още до 34-ата минута, когато водеше с 3:0. Голямата звезда на гостите Кевин Де Бройне вкара много..

публикувано на 26.04.24 в 07:46
Белослава Кръстева

Пета победа за Белослава Кръстева на европейското по шахмат

Белослава Кръстева записа петата си победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени, което продължава на гръцкия остров Родос. В шестия кръг нашето момиче надигра с белите фигури французойката Митра Еязипур и има пет точки в класирането като дели второто място. С половин точка повече начело е Улвия Фаталийева от Азербайджан. Виктория..

публикувано на 26.04.24 в 07:31
Национален отбор по спортна гимнастика за младежи

България с четири финала на ЕП по спортна гимнастика за младежи в Римини

Давид Иванов се класира за четири финала на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи, което се провежда в италианския град Римини. Иванов ще спори за отличията в многобоя, както и на финалите на кон с гривни, халки и успоредка. В многобоя Давид Иванов събра 79.132 точки, което е трети по сила резултат. Брат му Йоан Иванов е на 27-а..

публикувано на 25.04.24 в 21:39

Красота, зрелище и осем гола на стадион "Ивайло" по повод 100 години ФК Етър

Истинско футболно зрелище сътвориха звездните отбори на Етър и България, които се срещнаха по случай 100-годишния юбилей на "болярите". Зрителите на стадион "Ивайло" станаха свидетели на страхотни отигравания от играчи, които напомниха за най-добрите си години по време на състезателните си кариери. Сборният тим на България, чийто капитан беше Христо..

публикувано на 25.04.24 в 20:47
100 години Етър

Стоичков и Балъков почетоха паметта на Трифон Иванов

Футболните легенди Христо Стоичков и Красимир Балъков - единствените българи в идеалния отбор на световно първенство, отправиха поздравления към публиката на стадион "Ивайло" и почетоха паметта на своя голям приятел Трифон Иванов. Това се случи в третата минути на юбилейния мач по случай стогодишнината на ФК Етър. "Честит юбилей! Брат' Гошо,..

публикувано на 25.04.24 в 19:36
Георги Иванов

Георги Иванов: Не мога да гарантирам безопасност на мача ЦСКА-София - Левски

Избраният за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов пристигна на стадион "Ивайло" във Велико Търново, където ще бъде специален гост на празненствата по случай вековния юбилей на местния ФК Етър. "Винаги сме били в добри отношения с Етър, кметът на града е в Изпълкома. Чест е за мен, че съм поканен. Пожелавам на легендите да са..

публикувано на 25.04.24 в 19:33