Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Динамо (Киев) и Олимпиакос с победи, Молде и Ференцварош с равенство в Шампионската лига

Харатин от Ференцварош бележи от дузпа за 3:3.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Динамо (Киев) направи голяма крачка към класиране в групите на Шампионската лига, след като спечели като гост с 2:1 срещу белгийския Гент в първия плейоф.

Двубоят в Гент започна под проливен дъжд. Футболистите на Динамо бяха по-активният отбор и закономерно стигнаха първи до попадение.Резултатът беше открит в деветата минута, когато Владислав Супряга засече отблизо една топка след пробив отдясно. Първоначално попадението не беше зачетено заради съмнения за засада, но след ревизия с ВАР голът беше признат от рефера Овидиу Хатеган.

Домакините упражниха натиск и усилията им се увенчаха с успех в края на първото полувреме, когато Тим Клайндинст изравни с глава след изпълнение на ъглов удар.През второто полувреме Гент остана с човек по-малко, след като Роман Безус получи втори жълт картон и напусна игра. С човек повече Динамо успя да наложи превъзходството си.

В 70-ата минута възпитаниците на треньора Мирча Луческу се разминаха с попадение, но логичното се случи девет по-късно. Уругваецът Карлос Де Пеня пое една рикоширила в крак на защитник на Гент топка и я изстреля във вратата между краката на стража на Гент Дейви Рьоф за крайното 2:1

Отборите на Молде и Ференцварош не успяха да се победят в голово шоу за 3:3, като и двата отбора могат да съжаляват за пропуснатата победа.

Франк Боли откри в 7-ата минута, а резултатът се запази до края на първото полувреме. В 52-ата Мирто Узуни удвои за Фради. След това настъпи подем в играта на домакините, които успяха да стигнат до пълен обрат с попадения на Леке (55), Ейкрем (65) и Елингсен (83). Все пак в самия край воденият от Сергей Ребров тим стигна поне до равенство чрез Игор Харатин, който се разписа от дузпа.

Отборът на Олимпиакос взе комфортен аванс след победа у дома с 2:0 срещу кипърския Омония в първи двубой от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Двубоят вървеше доста равностойно и трябваше да стане 69-ата минута преди да падне първия гол. Негов автор стана французинът Матийо Валбуена, който се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка. В добавеното време Юсеф Ел Араби оформи крайния резултат с атрактивен гол от границата на наказателното поле, като преди това хитро финтира бранител на Омония. Реваншът е след седмица.

Реваншите ще се проведат през следващата седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски

Левски поведе на Славия за бронза при волейболистките

Съставът на Левски взе преднина срещу Славия във финалната поредица за третото място в Националната волейболна лига за жени. "Сините" спечелиха първия мач от серията с 3:1 гейма, в отделните части 25:16, 30:32, 25:19, 25:20. Левски започна силно и спечели с лекота първия гейм с 25:16, но Славия успя да се върне в мача след маратонски втори гейм,..

публикувано на 17.04.24 в 07:41
Симон Антони Иванов

Симон Антони Иванов с драматична победа над Габриел Донев

Симон Антони Иванов победи в драматичен двубой Габриел Донев и се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Иванов спечели срещу своя сънародник с 6:7(5), 7:6(4), 7:5 за 3:09 часа. Двамата изиграха невероятно оспорван мач. В третия сет Донев имаше аванс от 5:3, но Иванов взе..

публикувано на 17.04.24 в 07:33

Късметът на Атлетико приключи срещу Борусия (Дортмунд)

Борусия (Дортмунд) изигра паметен мач и се класира за полуфиналите в Шампионската лига за първи път след повече от десетилетие. "Жълто-черните" сразиха с 4:2 Атлетико Мадрид в реванша от четвъртфиналите на своя "Сигнал Идуна Парк" и с общ резултат 5:4 продължиха напред.  В спор за място на финала Борусия ще се изправи срещу Пари Сен Жермен, който..

публикувано на 17.04.24 в 00:27

Червен картон провали Барселона, велик обрат за ПСЖ

Пари Сен Жермен направи знаменит обрат в реванша с Барселона от 1/4-финалите в Шампионската лига и успя да се добере до 1/2-финалите в турнира.  Френският шампион спечели с 4:1 на "Луис Компанис" и така с общ резултат 6:4 намери място на 1/2-финала, след като губеше с 2:3 след първия мач на свой терен.  Срещата започна добре за домакините, които първи..

публикувано на 17.04.24 в 00:23

Рафаел Надал се завърна с победа

22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал се завърна триумфално на корта с победа срещу италианеца Флавио Коболи в първия кръг на турнира по тенис от сериите ATP-500 в Барселона (Испания). Надал елиминира италианеца в два сета - 6:2, 6:3 за близо час и половина игра. Надал демонстрира добра форма при завръщането си на корта след дълго отсъствие..

публикувано на 16.04.24 в 20:12

Цанко Цанков удостовери, че пръв е преплувал Гибралтар

Цанко Цанков показа оригинала на документа, удостоверяващ, че на 9-и септември 2022 г е преплувал Гибралтар в неопренов костюм, каквото е изискването на организаторите и фактически е първият българин, покорил протока, който е част от веригата на най-трудните маратони Oceans Seven.  Това се наложи заради новината, че Петър Стойчев през последните..

публикувано на 16.04.24 в 19:02

Топ рефери идват за 15-то издание на турнира по таекуондо „Херея оупън“

Над 1200 състезатели са заявили участие в 15-о издание на международния турнир по олимпийско таекуондо "Херея оупън", който ще се проведе на 21 и 22 април в "Асикс Арена". Отличията в дисциплините "спарниг" и "пумсе" (Форма) ще си оспорват спортисти от 21 държави – Гърция, Италия, Швеция, Швейцария, Португалия, Турция, Австрия, Норвегия, ,..

публикувано на 16.04.24 в 18:08