Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Динамо (Киев) и Олимпиакос с победи, Молде и Ференцварош с равенство в Шампионската лига

Харатин от Ференцварош бележи от дузпа за 3:3.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Динамо (Киев) направи голяма крачка към класиране в групите на Шампионската лига, след като спечели като гост с 2:1 срещу белгийския Гент в първия плейоф.

Двубоят в Гент започна под проливен дъжд. Футболистите на Динамо бяха по-активният отбор и закономерно стигнаха първи до попадение.Резултатът беше открит в деветата минута, когато Владислав Супряга засече отблизо една топка след пробив отдясно. Първоначално попадението не беше зачетено заради съмнения за засада, но след ревизия с ВАР голът беше признат от рефера Овидиу Хатеган.

Домакините упражниха натиск и усилията им се увенчаха с успех в края на първото полувреме, когато Тим Клайндинст изравни с глава след изпълнение на ъглов удар.През второто полувреме Гент остана с човек по-малко, след като Роман Безус получи втори жълт картон и напусна игра. С човек повече Динамо успя да наложи превъзходството си.

В 70-ата минута възпитаниците на треньора Мирча Луческу се разминаха с попадение, но логичното се случи девет по-късно. Уругваецът Карлос Де Пеня пое една рикоширила в крак на защитник на Гент топка и я изстреля във вратата между краката на стража на Гент Дейви Рьоф за крайното 2:1

Отборите на Молде и Ференцварош не успяха да се победят в голово шоу за 3:3, като и двата отбора могат да съжаляват за пропуснатата победа.

Франк Боли откри в 7-ата минута, а резултатът се запази до края на първото полувреме. В 52-ата Мирто Узуни удвои за Фради. След това настъпи подем в играта на домакините, които успяха да стигнат до пълен обрат с попадения на Леке (55), Ейкрем (65) и Елингсен (83). Все пак в самия край воденият от Сергей Ребров тим стигна поне до равенство чрез Игор Харатин, който се разписа от дузпа.

Отборът на Олимпиакос взе комфортен аванс след победа у дома с 2:0 срещу кипърския Омония в първи двубой от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Двубоят вървеше доста равностойно и трябваше да стане 69-ата минута преди да падне първия гол. Негов автор стана французинът Матийо Валбуена, който се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка. В добавеното време Юсеф Ел Араби оформи крайния резултат с атрактивен гол от границата на наказателното поле, като преди това хитро финтира бранител на Омония. Реваншът е след седмица.

Реваншите ще се проведат през следващата седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Битката за Евро 2024 - сблъсъкът на треньорите

Преди година Луис де ла Фуенте набелязваше първия си трофей като треньор на Испания. “Ла Роха” бе сред полуфиналистите на турнира Лига на нaциите, благодарение на работата на Луис Енрике. Тимът обаче загуби лошо от Шотландия три месеца по-рано. Философията на Де ла Фуенте, изглеждаше, няма да пасне на испанците. Имаше и много..

публикувано на 12.07.24 в 14:41
Ботев (Пд)

Резултатите в Лига Европа и Лига на конференциите

Първи мачове от първия квалификационен кръг в турнира по футбол Лига Европа: БОТЕВ ПЛОВДИВ (БЪЛГАРИЯ) - Марибор (Словения) 2:1 Елфсборг (Швеция) - Пафос (Кипър)             3:0 Пакш (Унгария) - Хунедоара (Румъния)          0:4 Ружомберок (Словакия) - Тобол (Казахстан)     5:2 Шериф (Молдова) - Зира (Азербайджан)          0:1 Висла (Полша) -..

публикувано на 12.07.24 в 06:11
Ботев (Пд) - Марибор

Силен Ботев (Пд) се завърна с успех в евротурнирите

Футболният Ботев (Пловдив) започна с победа участието си в европейските клубни турнири. Носителят на Купата на България надделя с 2:1 над словенския Марибор като домакин в първа среща от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.  Пред пълните трибуни на стадион "Христо Ботев" в Пловдив двата тима изиграха интригуващ двубой, в който..

публикувано на 11.07.24 в 23:12
Барбора Крейчикова

Крейчикова ще бъде съперник на Паолини в женския финал на Уимбълдън

Барбора Крейчикова се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Чехкинята, номер 31 в схемата, победи с 3:6, 6:3, 6:4 шампионката от 2022 година Елена Рибакина. Представителката на Казахстан, която четвърта в основната схема, взе преднина в двубоя след три пробива в своя полза и 6:3 в първия сет. Чешката тенисистка..

публикувано на 11.07.24 в 22:47
Арда - Дрита

Арда завърши наравно с Дрита в последната си лятна контрола

Футболният Арда завърши наравно 1:1 с косовския Дрита в последната си контрола от лятната подготовка. Срещата се изигра на стадиона в Симитли. В 14-ата минута Тонислав Йорданов засече с глава центриране от дясно и вкара първия гол. Последваха още положения през първото полувреме, но до промяна не се стигна.  След почивката футболистите на..

публикувано на 11.07.24 в 21:54
Адриан Андреев

Адриан Андреев на четвъртфинал в Триест

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Триест (Италия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът победи представителя на домакините Самуел Руджери (Италия) с 6:2, 4:6, 6:4 за 2:51 час. Андреев взе лесно първия сет, но във втория допусна пробив в последната част и Руджери изравни..

публикувано на 11.07.24 в 21:50
Биниам Гирмай

Еритреецът Биниам Гирмай с трета етапна победа на Тур дьо Франс

Колоездачът от Еритрея Биниам Гирмай от тима Интермарше-Уанти спечели 12-ия етап на колоездачната обиколка на Франция между Орияк и Вилньов-сюр-Лот, който бе 203,6 км. Това бе..

публикувано на 11.07.24 в 19:38