Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 федерации се включиха във втория Спортен фестивал, организиран от ММС

Представители на 30 федерации и спортни клубове участват в традиционния Спортен панаир, организиран от Министерството на младежта и спорта. Днес и утре в „Асикс Арена“ те представят дейността си на информационни щандове и чрез демонстрации. Целта на събитието  е да представи на децата и младежите разнообразни видове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Да се срещне със спортни таланти в залата дойде и легендата на спортната ни гимнастика Йордан Йовчев


„Хубаво е, че се случват такива неща. Така всеки занимаващ се с елитен или масов спорт може да предостави съоръжение, да се запознаят хората, кой, къде и какво прави. Ние сме с една малка част от тези, които се занимават с гимнастика. За съжаление не успяхме да покажем площадките за стрийт фитнес и паркур, но хората ще могат да ги видят в събота пред НДК“, сподели Йовчев.


Сред участниците, който могат да дадат пример на своите връстници беше Божидар Аврамов.  17-ет годишният състезател по олимпийско таекуондо е първия младеж, който спечели турнир категория G при мъжете и победи третия в световната ранглиста.

„Най-голямото ми желание е да покажем, че таекуондото може да се развие като спорт, който има бъдеще. Да бъде толкова известен, може би не колкото футбола или баскетбола, но да не изостава. Започнах да се занимавам с таекуондо на шега. Повече от съучениците ми тренираха и реших и аз да опитам. Разбрах, че ми харесва. Доставя ми удоволствие. Изгражда ме като характер, като психика. Аз съм горд, че съм избрал този спорт“


Щанд на Спортния панаир има и Българската федерация по мотоциклетизъм. Да се срещне с бъдещите спортисти там беше и най-добрият ни пистов състезател Мартин Чой, който коментира новината за оставката на ръководството на федерацията и нейния президент Богдан Николов.

„Аз също бях изненадан от тази новина. За мен отсъствието на господин Николов ще се усети много силно. Аз се надявам, че това оттегляне няма да се случи. Аз израснах по време на неговото управление. Свикнал съм с него. Той ми е като семейство. Всичките ми успехи в голямата си част се дължат на Богдан Николов. Чисто професионално няма да е същото. Но, ако това стане и той се оттегли, се надявам той да подреди така нещата, че това да не повлияе на мотоспорта. Всички заем, че той докара този спорт до едно изключително високо ниво за нашата реалност“



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Българската делегация по бадминтон за олимпийските игри в Париж

Сестри Стоеви и Калояна Налбантова със специална визия за ОИ в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви и Калояна Налбантова ще бъдат със специална виция на олимпийските игри в Париж. Състезателките ни ще бъдат със специални екипи, в които ще бъде влетено българското знаме. Трите пък ще бъдат със специален маникюр с олимпийските кръгове и с трибагнерика. Бадминтониските ни и ръководството на БФ Бадминтон са си..

публикувано на 19.07.24 в 13:33
Томислав Стипич

Стипич: Лудогорец има опит в трудните мачове, но има и слабости

Томислав Стипич е пред своя официален дебют начело на ЦСКА София, при това с тежко гостуване в неделя на 13-кратния ни шампион Лудогорец. Специалистът сподели на пресконференция своите впечатления от работата си начело на тима до момента и очакванията си за първия мач от първенството.  “Нашата работа и моята адаптация към България - започнах..

публикувано на 19.07.24 в 12:42
Нико Уилямс

Привържениците на Барселона започнаха кампания с дарения за трансфер на Нико Уилямс

Привържениците на испанския футболен клуб Барселона започнаха кампания с дарения към отбора за входящ трансфер на национала Нико Уилямс, съобщава Ройтерс.  Целта е 22-годишният нападател на Атлетик Билбао да заформи тандем с тийнейджъра Ламин Ямал, след като двамата изведоха Испания до европейската титла в Германия. Уилямс, който се разписа на финала..

публикувано на 19.07.24 в 11:51

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела Георгиева,..

публикувано на 19.07.24 в 09:29
 Виктор Кампенартс

Виктор Кампенартс спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция

Белгиецът Виктор Кампенартс от отбора на Лото-Дестини спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - 179,5-километровата дистанция от Гап до Барселонет. 32-годишнят Кампенартс бе в откъсване, но победата му бе изкована във финален спринт срещу французина Матео Верше (ТоталЕнерджис) и поляка Михал Квятковски (Инеос), които завършиха с време, рано на..

публикувано на 19.07.24 в 07:03
Кале Рованперя

Кале Рованперя поведе в рали Латвия

Кале Рованперя е лидер след пролога на рали Латвия, осми кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки.  Финландският пилот на Тойота води със 7:28.5 минути след първите километри на надпреварата. На втора позиция е белгиецът Тиери Нювил с Хюндай, докато трети за момента е Себастиен Ожие (Франция) с Тойота. Състезаващият се с..

публикувано на 19.07.24 в 06:43

ЦСКА 1948 научи съперника си в турнира Лига на конференциите

Отборът на Будучност ще бъдесъперник на ЦСКА 1948 във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Будучност се класира за втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.  В среща-реванш отборът от Черна гора победи с 3:0 у дома Малишева от Косово и след общ резултат 3:1 си осигури двубой срещу ЦСКА 1948. Игор Иванович..

публикувано на 19.07.24 в 06:38