Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Кабакчиев: Гледам на големите състезатели като на нормални хора, а не като на супер звезди

Световният шампион за младежи по СуперЕндуро Теодор Кабакчиев се нареди на 5-то място в състезанието „Sea To Sky 2020“, което се проведе в Турция.  Участниците в надпреварата бяха близо 170 пилоти от 17 държави, сред които и звезди на този спорт като Греъм Джарвис (Великобритания), Уейд Янг (Южна Африка), Били Болт (Великобритания), Марио Роман (Испания).

„Изживяването беше страхотно. Аз съм изключително доволен и горд с постижението. Това е състезание от световен ранг. В него не участват случайни хора. Участват състезатели от най-високо ниво, фирмени състезатели. Те са подпомогнати от заводски отбори. Аз съм подкрепен от най-голямата куриерска компания в България и се боря редом с тях. Имаше доста борба през тези дни. Подиума ми се размина на косъм. Единият ден завърших трети на две секунди от втория. Кефя се много съм щастлив“, това сподели световният шампион Теодор Кабакчиев след като се прибра в България.


„Приятно е да се класираш преди такова име като Греъм Джарвис. Не мога да кажа, че не съм го очаквал. Винаги имам виждането, че мога да бъде между тях. Смятам, че мога да победя всеки един от тях. Не ги гледам като някакви супер звезди. Гледам ги като нормални хора, с които се състезавам. Това е тънкият момент – ако гледаш на тях като на нещо нереално, нещо недостижимо, то ще си остане такова“


„В това състезание се чувствах най-добре на мотора. И до морето и във небето винаги съм на мотора. С него се чувствам най-добре, най-сигурно. Последният ден беше най-тежък. Чувствах се най-изморен. Имам способността да забравям бързо трудностите. Докато карам трябва да бъда концентриран, ако мисля за неприятности това не мога да го постигна. Сега ми предстоят състезания в Румъния. Едното е кръг от техния шампионат – „Панорама еднуро“, в което ще участват много от топ състезателите. След това ми предстои „ред Бул Румъния“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Новак Джокович

Новак Джокович взе и олимпийското злато

Носителят на 24 титли от Големия шлем Новак Джокович спечели и олимпийското злато. На финала в Париж сърбинът се наложи над испанеца Карлос Алкарас със 7:6 и отново 7:6, в мач продължил 2 часа и 52 минути. Така Джокович добави към легендарната си кариера и последното нещо, което липсваше в списъка му от постижения - олимпийския златен..

публикувано на 04.08.24 в 18:43
Божидар Саръбоюков

Божидар Саръбоюков отпадна в квалификациите

Божидар Саръбоюков отпадна в квалификациите на скок дължина на турнира по лека атлетика на Игрите в Париж. 19-годишният дебютант на Олимпиада завърши 14-и в класиране със 7.87 метра, като остана само на 4 сантиметра от място във финала, за който се класираха най-добрите 12 от пресявките. Младокът направи два неуспешни опита, след което в..

публикувано на 04.08.24 в 15:29

Светлана Каменова приключи на четвъртфиналите участието си в Париж

Състезателката ни по бокс Светлана Каменова не успя да спечели втори медал за България от Летните олимпийски игри в Париж.  На четвъртфиналите представителката ни в категория до 57 килограма допусна поражение от поставената под номер едно в дивизията Лин Ю Тин /Тайван/.  Каменова не успя да си гарантира място на почетната стълбичка и минимум бронзово..

публикувано на 04.08.24 в 12:32
Божидар Саръбоюков

Двама българи на Олимпиадата днес

Тридесет и един комплекта медали ще бъдат раздадени по време на 9-тия ден на олимпийските игри в Париж. Двама българи ще вземат участие на Игрите днес.  В турнира по лека атлетика, Божидар Саръбоюков ще участва в квалификациите в сектора на скок дължина, които започват точно в 12-сет часа.  Квалификационната норма за финала във вторник е..

публикувано на 04.08.24 в 10:23

Барселона победи Реал Мадрид в контрола

Отборът на Барселона се наложи с 2:1 над Реал Мадрид в контролна среща. Макар и с неофициален характер, мачът в Ийст Ръдърфорд предизвика голям интерес, а двата тима се постараха да оправдаят очакванията.  Барса стигна до успеха с две попадение на Пау Виктор , а за Реал се разписа Нико Пас . Срещата беше прекъсната още в началото заради..

публикувано на 04.08.24 в 06:50

Медалистите от осмия ден на Олимпиадата в Париж

Медалисти от осмия ден на Олимпийските игри в Париж - 29 финала: спортна стрелба, 25 метра пистолет, жени: 1. Джи-ин Ян (Република Корея)   - 37 точки 2. Камий Йеджейевски (Франция)   - 37  3. Вероника Майор (Унгария)      - 31 ловна стрелба, скийт (мъже): 1. Винсънт Ханкок                - 58 точки 2. Конър Лин Принс (САЩ)         - 57  3. Мен Юан Ли..

публикувано на 04.08.24 в 06:38

Лудогорец разгроми Арда

Лудогорец постигна очаквана победа над тима на Арда в среща от 3-тия кръг в Първа футболна лига. Разградските футболисти доминираха през по-голямата част от двубоя и спечелиха с 5:1 Старши треньорът Георги Дерменджиев беше дал почивка на голяма част от своите титуляри. Головата серия откри Сон в 8-та минута след подаване на Дани Групер. В 44-та..

публикувано на 03.08.24 в 23:07