Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч и Троян въвеждат допълнителни противоепидемични мерки

Снимка: Ани Петрова

Със заповед на Регионалната здравна инспекция в Ловеч от утре, 24 октомври до 8 ноември в общините Ловеч и Троян се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки заради значителния ръст на заболели от Covid-19 за последните две седмици, достигнал 99,5 на 100 хиляди население.

За  последното денонощие заболелите в област Ловеч са 11, с което общият им брой стана 222.

До 8 ноември всички работодатели и органи по назначаване в двете общини да организират дистанционна форма на работа на служителите, където е приложимо.

Затварят се пенсионерските клубове и тези на инвалида.

Задължително е носенето на защитни маски за работещи в офиси и предприятия при невъзможност за осигуряване на физическа дистанция от 1,5 метра между служителите.

В обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, няма да се допускат повече от един човек със защитна маска на 2,5 кв. метра площ. В тези обекти трябва да се извършва дезинфекция минимум 4 пъти на ден.

Въвеждат се и допълнителни ограничения и мерки в заведенията за хранене, баровете, дискотеките, на пазари, тържища и други сходни места, на спортните съоръжения.  

Провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито ще става след предварително съгласуване с Областния кризисен щаб по здравеопазване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

И днес военни участват в потушаване на пожари в страната

В Свиленградско е най-големият пожар в момента в страната. Това каза за "Хоризонт" директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов, който се намира в с. Щит: "Продължава да се разпространява пожарът, който вчера възникна в землището на село Студена, имаме разположени екипи, но..

публикувано на 14.07.24 в 13:13
Борис Бонев

Борис Бонев: Разговорът с ПП-ДБ за бъдещите ни взаимоотношения предстои

Разговорът с ПП-ДБ за бъдещите ни взаимоотношения в Столична община предстои , заяви пред БНР председателят на групата общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София в Столичния общински съвет Борис Бонев. "За нас София е кауза. За мен и колегите ми от "Спаси София" е изключително неприятно, че се налага точни ние, които сме били толкова години..

публикувано на 14.07.24 в 13:06

Четирима американски президенти са убити в рамките на мандата си (справка)

В историята на Съединените щати има редица случаи на убийства и опити за убийства, показва справка на АФП, изготвена по повод опита за убийство на бившия американски президент Доналд Тръмп и кандидат за втори мандат в Белия дом. Доналд Тръмп е леко ранен след атака срещу него, нападателят е загинал Последният опит за убийство датира..

публикувано на 14.07.24 в 12:56

Италианец е най-бързият пилот в света с автомобил, управляван на самолетоносач

Италианецът Фабио Бароне е най-бързият пилот в света с автомобил управляван на военноморски кораб. С автомобил "Ферари" и със съдействието на военноморските сили, римският автомобилен пилот Фабио Бароне постигна  максимална скорост на кораб от  152 км/ч на палубата на самолетоносача "Джузепе Гарибалди" на котва в пристанището на Таранто...

публикувано на 14.07.24 в 12:38

Тошко Йорданов: Ако третият мандат отиде при ИТН, шансовете за неговата реализация са най-големи

ИТН ще отидат на разговори с ПП-ДБ, ако решат да реализират мандата . Това декларира пред БНР председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Според него това би било "по-правилното решение" на втората парламентарна сила . Той определи ДБ като разумна група, а ПП – като самовлюбена . По думите му ДБ е склонна да..

публикувано на 14.07.24 в 12:16

Трима задържани с наркотици в Свети Влас

Специализираната операция на територията на Свети Влас е реализирана от служители на ГД "Борба с организираната престъпност" на 12 юли. В хода на действията под наблюдението на Окръжна прокуратура - Бургас са задържани трима души, организирани в престъпно сдружение за разпространение на наркотици, съобщиха от МВР. При проведените действия..

публикувано на 14.07.24 в 12:14
Лондон

Имало ли е кампания за сплашване на кандидати преди вота на Острова?

Във Великобритания правителственият съветник по въпросите на политическото насилие е писал до министъра на вътрешните работи с молба да разследва водената кампания за сплашване на кандидати по време на общите избори, съобщи Би Би Си. Лорд Уолни смята, че е имало "съгласувана кампания, организирана от екстремисти". Той призовава вътрешния..

публикувано на 14.07.24 в 11:46