Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелов: Болницата в Шумен е достигнала предела си

| обновено на 15.11.20 в 18:03
Снимка: БГНЕС

Многопрофилната болница в Шумен е препълнена и заразените с коронавирус ще се настаняват вече в местната психиатрия и в бившата белодробна болница.

Това стана ясно при посещението на здравния министър Костадин Ангелов в града.

По думите на министър Ангелов, шуменската болница е достигнала предела на възможностите си за приема на заразени пациенти.

"Обиколих включително и Covid залата и реанимация, почти няма незаето болнично легло, което е могло да бъде разкрито. Това, което може да се направи допълнително ще се случи през другата седмица, разкриването на допълнителни легла на територията на държавната психиатрична болница, разкриването на допълнителни легла на територията на бившата белодробна болница“.

Костадин Ангелов уточни, че вече е в ход процедура, която да подпомогне осигуряването на кръвна плазма, като метод за лечение на коронавируса:

"По тази процедура ще бъдат осигурени два апарата. По отношение на такъв апарат във Варна сме доставили, осигурили сме консумативи. От понеделник ще започне вземането на кръв и като бъде обработена да започне да се разпространява в мрежата от лечебни заведения, които имат нужда от нея. Очакваме четири апарата, те ще бъдат разпределени по останалите центрове в страната. Такива ще има допълнителни в Пловдив, в Плевен, в Бургас и в Стара Загора".

След посещението си в Шумен министър Ангелов отпътува към Свищов, за да се запознае със ситуацията в местната общинска болница.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Георгиев

Георги Георгиев: Темата за пътната безопасност изисква държавническо отношение

За борба с пътните инциденти трябва да въведем нещо, което го има в цяла Европа - камери ! Това каза пред БНР Георги Георгиев, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС и бивш общински съветник в София, бивш председател на Столичния общински съвет, като подчерта: " Темата за пътната безопасност изисква държавническо отношение ".  Депутатът е вносител на..

публикувано на 08.08.24 в 14:24
Игор Марковски

Игор Марковски: В парламента няма средно и високо ниво, има само ниско

В парламента ни няма никакво средно и високо ниво, има само ниско. Чудя се понякога това зло ли е или добро. И в крайна сметка какво сме избрали, дали ези или тура, никой не знае. Това коментира продуцентът на „Пеещи артисти“ Игор Марковски в интервю пред БНР. В ефира на БНР премиерно прозвуча и новата песен от проекта – „Ези--тура“,..

публикувано на 08.08.24 в 14:13

Едно различно издание на "Нощен Хоризонт" от Банско

Едно различно издание на "Нощен Хоризонт" от Банско ще зарадва слушателите тази вечер. Кети Тренчева, кореспондент на БНР в Благоевград, ще бъде водещ на предавенето.  Заедно с нея надникваме зад сцената на Банско джаз фест. "Няма да пренебрегнем най-мащабното културно събитие в България, а може би и на Балканите през лятото.  Ще..

публикувано на 08.08.24 в 14:10

Близо 10 дка иглолистна гора изгоряха край с. Барутин

Близо 10 дка. иглолистна гора е унищожена при пожар край доспатското село Барутин. Два испански самолета се включиха в гасенето на пожара с вода от яз. "Доспат", съобщиха от кметството в Барутин. Два противопожарни екипа от Доспат и Девин, служители на Държавното горско стопанство и много доброволци са участвали в гасенето на пожара тази нощ..

публикувано на 08.08.24 в 13:49

Полицията в Северна Гърция с допълнителни мерки за сигурността на гражданите

Гръцката полиция взема допълнителни мерки по защита сигурността на гражданите в районите на Северна Гърция. Откриват и полицейска школа в Ксанти. Вземат се мерки по увеличаване на сигурността в северната част на страната и спиране на престъпността на региона, заяви министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис от Ксанти. По..

публикувано на 08.08.24 в 13:35

Адвокатът на майката, осъдила "Шейново": Обезщетението от 70 000 лв. е твърде ниско

Адвокатът на Севда Михайлова – майката, която осъди болница "Шейново" за 70 000 лева – Тодор Мангъров, обмисля да обжалва решението на Софийския градски съд. "Това обезщетение от 70 000 лева е твърде ниско и не покрива щетите на майката", обясни юристът. Сагата с разменените бебета: "Шейново" осъдена да плати 70 000 лв. обезщетение на..

публикувано на 08.08.24 в 13:35

Гръцката опозиция иска оставката на заместник-министъра по миграцията заради скандално изказване

Гръцката опозиция иска незабавно оставката на заместник-министъра по миграцията София Вултепси за унизително отношение към гърците, които нямат средства да пътуват с фериботи. Политически скандал предизвика изказване пред медиите на заместник- министъра по миграцията София Вултепси. Тя заяви, че понеже са много скъпи фериботните билети..

публикувано на 08.08.24 в 13:30