Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промените в Закона за здравето, внесени от ГЕРБ, са одобрени от здравната комисия

На заседанието на Комисията по здравеопазването по проекта за изменение и допълнение на Закона за здравето, внесен от Даниела Дариткова, 18 ноември 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Здравната комисия в парламента прие промени в Закона за здравето, внесени от ГЕРБ, която предвижда уведомяването и поставянето под карантина или в изолация да може да става по телефона или чрез SMS.

"За" гласуваха 10 депутати, а петима се въздържаха. Предложението на председателя на парламентарната група на ГЕРБ и на здравната комисия Даниела Дариткова не получи подкрепата на БСП и ДПС.

Депутатите направиха уговорка, че между двете четения очакват прецизиране на текстовете.

Здравната комисия реши предписанието за информация за карантина да се издава от началника на съответната Регионална здравна инспекция, но да отпадне изискването то да е по предложение на лекуващия лекар. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йеромонах Йоан, досега игумен на Руенския манастир

Игуменът на Руенския манастир йеромонах Йоан е назначен за протосингел на Софийската св. митрополия

Игуменът на Руенския манастир "Св. Иван Рилски" йеромонах Йоан е назначен за протосингел на Софийската света митрополия. Това става по личната молба на Българския патриарх и Софийски митрополит Даниил на заседанието на  Светия Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия  – първото под председателството на новоизбрания..

публикувано на 10.07.24 в 18:14
Хижа

Възстановяват Фестивала на боровинките в Троянския балкан

На хижа "Амбарица" в Троянския балкан се възстановява Фестивалът на боровинките. От 19-и до 21-ви юли любителите на планината ще се съберат на поляните край "Амбарица" на над 1500 м. надморска височина. Фестивал с вкус на боровинки на хижа „Амбарица” За празника и за преживяванията сред красотите на Стара планина разказва..

публикувано на 10.07.24 в 17:53

Столичната община и БЧК раздадоха вода на софиянци заради жегите

Заради високите температури Столичната община, съвместно с БЧК, раздаде безплатна вода на софиянци. Пореден жълт код за жеги в цялата страна Това стана на два пункта - в градинката на Софийския университет и пред НДК. Доброволци на БЧК ще раздават вода заради днешните горещини Вода ще бъде раздавана и в петък, 12-и юли...

публикувано на 10.07.24 в 17:31
Димитър Кангалджиев

Полицай от Бургас арестуван за побой в къмпинг "Градина"

Служител на Четвърто районно управление в Бургас е задържан за побой. Случаят е на къмпинг "Градина" на 1 юли. Това каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. "След като установяваме служителя, сме влезли в контакт с наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Бургас и е създадена организация за провеждане на процесуално-следствени..

публикувано на 10.07.24 в 17:24

Каква ще е съдбата на футболния отбор "Доростол"-Силистра?

Драмата на деня за футболните запалянковци в Силистра е дали ще има представителен мъжки отбор, или не? Проведена бе и дискусия по темата.  В основата са парите, които дава Общината, и резултатите, които се постигат срещу това.  А силистренският футболен клуб е с над 120-годишна история, в която има и възходи и падения.  На терена..

публикувано на 10.07.24 в 17:06

Според Министерството на иновациите и растежа на България са необходими поне 37 индустриални парка

Инвеститорският интерес към България нараства и колкото повече индустриални паркове има, толкова повече той ще бъде удовлетворен. Това заяви в Свищов служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който се срещна с местната власт и бизнеса за изграждащия се Дунавски индустриален и технологичен парк в града. С влизането на България в..

публикувано на 10.07.24 в 17:05
Поли Богданова и Мина Сучева

Мина Сучева и Поли Богданова с нова песен - "Погледни ме в очите"

Мина Сучева и Поли Богданова излязоха с нова песен - "Погледни ме в очите".  За "Хоризонт" те споделиха, че и двете са били активни в написването на новата песен, като първата стъпка идва от Поли, но заедно влагат еднакво енергия, в това, което искат да създават.  Разказаха също, че двете са авторки на песента, работят в много добра колаборация и се..

публикувано на 10.07.24 в 17:04