Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Covid позитивни в социален дом в с. Черни връх, Смядовско, без симптоми са

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С коронавирус са 11 от жените, настанени в Дома за възрастни хора с психични разстройства в смядовското село Черни връх. Заразени има и сред персонала.

Заразените вече са изолирани в отделна сграда в рамките на дома и нямат контакт с останалите 53-ма потребители.

Под домашна карантина са четиримата служители на социалното звено, които също са положителни, каза Иванка Петрова - кмет на община Смядово:

"Те нямат никакви симптоми в момента. Имат си дежурна медицинска сестра при тях, изолирана. Ще ги наблюдаваме. Аз съм осигурила и допълнителни възнаграждения на хората, които ще работят при тях. Дори и санитарките са пожелали да бъдат дежурни."

В дома е направена пълна дезинфекция. Персоналът разполага със защитни облекла.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатите разглеждат промени в Закона за предучилищното и училищното образование

Депутатите ще разгледат днес предложение за промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от БСП. Социалистите предлагат учебникът и учебният комплект за всеки предмет да е един. В днешния пленарен ден  ще се обсъждат и промени в Закона за личната помощ, внесени от партия "Възраждане". Промените целят да въведат..

публикувано на 08.08.24 в 07:50

САЩ ще разговарят с Киев за навлизането на руска територия

Съединените щати планират да разговарят с украинските въоръжени сили, за да разберат повече за навлизането на руска територия, заяви говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер. Тя подчерта, че САЩ не са разполагали с предварителна информация за атаките. Русия води ожесточени сражения за граничния град Суджа, Курска област, на 8 км в руска..

публикувано на 08.08.24 в 07:45

Консултации с парламентарните формации в президентството

Държавният глава Румен Радев ще проведе консултации за съставяне на служебно правителство с парламентарните формации.  Те са поканени на "Дондуков" 2 от 17.00 часа днес, предаде репортер на БНР.    На четвъртия ден, след като президентът пристъпи към изпълнение на процедурата по назначаване на служебната власт, все още няма избран от него кандидат..

публикувано на 08.08.24 в 07:37

Няколко екипа огнеборци остават на източния фронт на пожара в планината Славянка

Няколко екипа огнеборци ще останат на източния фронт на пожара в планината Славянка, който снощи беше овладян. Водната гасителна линия, дълга повече от два километра, ще се използва и днес за доугасяване на огнищата.   Над 150 служители на пожарната, горските стопанства и военните ще бъдат съсредоточени на новия пожар, който се прехвърли от..

публикувано на 08.08.24 в 07:28

Не се осъществиха очакваните над 100 крайнодесни протеста във Великобритания

Хиляди демонстранти против расизма излязоха по улиците на множество английски градове, след като полицията предупреди, че се очакват над 100 крайнодесни протеста.  Събиранията на местата, където се очакваха антиимигрантски протести, включително в Северен Лондон, Бристол и Нюкасъл, бяха предимно мирни и спокойни. Хората скандираха и държаха плакати с..

публикувано на 08.08.24 в 03:37

Кипър ще насърчи връзката между научни разработки и индустрията

С 6 млн. евро в Кипър ще се насърчава свързването на научните разработки синдустрията, за да се постигне икономически растеж. Новата програма е отворена за кандидатстване от 8 август, обявиха от Фондацията за изследвания и иновации. Програмата, наречена „Съвместно развитие“, е насочена към постигането на по-близко сътрудничество между бизнеса и..

публикувано на 08.08.24 в 03:21
Тейлър Суифт

Тейлър Суифт отмени концертите си във Виена

Американската певица Тейлър Суифт отмени три концерта във Виена заради заплаха за сигурността, съобщи Би Би Си. Те трябваше да се проведат на 8, 9 и 10 август, но след арести на двама души в Австрия, за които се твърди, че са подготвяли предполагаемо нападение, организаторите на концертите са решили да не се провеждат. Хората, които са закупили билети за..

публикувано на 08.08.24 в 01:17